P0565 Cruise Control On Signal Storing

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0565 Cruise Control On Signal Storing

P0565 Cruise Control On Signal Storing

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Cruise Control On Signal Storing

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code ( DTC) en normaliter van toepassing op OBD-II-voertuigen uitgerust met cruise control. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Peugeot, Ford, Nissan, Chevrolet, Hyundai, VW, Audi, Citroen, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

In het voertuig optie cruise control, zijn er vele functies. Niet alleen kan de operator stelt u een snelheid specifiek voertuig, en deze automatisch worden gehandhaafd met behulp van een groot aantal sensoren, schakelaars, modules, onder vele andere componenten, maar u kunt ook de snelheid elektronisch te wijzigen (dwz ” set – ” & ” CV + “), tijdelijke snelheid te wijzigen tijdens het opslaan oorspronkelijke snelheid (dwz passerende voertuigen, onverwachte stoppen / vertragen) onder andere.

Aangezien de meeste in de beschrijving van P0565 genoemde functies en voorschriften (P0566, P0567, P0568, P0569, P0570, etc.) worden opgenomen in een switch / component, het hoort zijn vrij pijnloos aan de mechanische inputs (dwz knoppen, schakelaars, gesprekken, etc.) betrokken te lokaliseren. Dat gezegd zijnde, een deel van de gemeenschappelijke namen voor de component (s) zijn: Multi-functie schakelaar, Stuurwiel controles, Cruise control switch, Cruise control module, accessoires switch, etc

Wat is er gebeurd, in. bij deze code is de ECM (motorregeleenheid) heeft gedetecteerd defect (en) in het signaalcircuit. Simpel gezegd, ging er iets mis binnen het circuit van de in de beschrijving genoemde functie.

Als de ECM een signaal storing wordt getoond binnen één of meer van de vele cruise control functies, het verlicht de CEL (motor controleren licht ) met P0565 en / of verwante codes. Hoogst waarschijnlijk zal het gebruik van deze functie met een handicap en / of abnormaal handelen zijn

Code P0565 wordt ingesteld wanneer de ECM een signaal storing in de ON-signaal van de & quot detecteert;. On / Off ” . Circuit

Een voorbeeld cruisecontrol knoppen op een stuurwiel:

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst zou worden beschouwd als gematigd laag. Zelfs als je volledige functionaliteit van de cruise control systeem te verliezen, kunt u nog steeds om veilig te werken. Wat betreft verdere schade als onbeheerd gaat, zou dit het zeldzame geval dat je in staat zijn te verwaarlozen of laten we zeggen te zijn, uw voertuig is oud en je kunt leven zonder cruise, of u kunt zich niet veroorloven om het voertuig op te lossen.

dat gezegd zijnde, is het mogelijk dat het verwaarlozen van elk elektrisch probleem lang genoeg kan leiden tot verdere schade.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

symptomen van een P0565 foutcode kunnen zijn:

 • cruise control licht in dash niet opkomen of constant
 • cruise control buiten werking
 • Can not set cruise control gewenste snelheid of snelheid is onregelmatig
 • Bepaalde functie (s) in het snelheidsregelsysteem, niet-operatieve (dwz hervatten, Set, +, -, Coast, Accel)
 • Opdrachten niet consistent functioneren
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P0565 code kan zijn:?

 • cruise control switch, of knoppen binnen de switch, defecte en / of beschadigde
 • Connector (s) niet waardoor een adequate en effectieve elektrische aansluiting
 • Draad (s) binnen de cruisecontrol harnas geschuurd en / of beschadiging veroorzaken kortsluiting, onderbreking, weerstand, enz.
 • bediende schakelsamenstel verontreinigd met vocht (d.w.z koffie, frisdrank, sap, enz.)
 • ECM uitgifte
 • Cruise control module defect
 • BCM (Body Control Module) uitgave
 • oververhitte onderdelen kunnen storingen
 • Wat zijn enkele stappen P0565 oplossen?

  Basic Stap 1

  Het eerste dat ik hier zou doen, is visueel inspecteren de cruise control switch / module. Soms knopen ontbreken, cola heeft geplakt op de knop in een positie, knoppen zijn los en niet het maken van de juiste elektrische verbindingen. Dat alles gezegd, zorg ervoor dat de knoppen, dat de cruise-functies te bedienen, zich vrij bewegen en niet besmet met potentieel schadelijke deeltjes en / of vuil. U zult ook willen ALLE opnemen van storingen of afwijkingen van de cruise-functies.

  Basic Step # 2

  Heeft de cruise control gaan branden in het instrumentenpaneel wanneer cruise wordt handmatig geactiveerd ? Zo niet, dan kunt u controleren of er een zekering voor het circuit. Deze informatie moet worden gevonden in het merk en model van de service manual. Vervang zekeringen met nieuwe en door de fabrikant goedgekeurde degenen.

  Basic Stap # 3

  Om het harnas aan de cruise control switch / module, in het algemeen, moet u verwijderen dash bepaalde onderdelen (zoals stuurkolom sluier, airbag module stuurwiel, etc.). Om de specifieke draad die betrokken zijn bij de storing lokaliseren, zult u zeker nodig hebben een goede kabelboom voor uw voertuig. Deze variëren aanzienlijk, gezien vele redenen. verwerven altijd de juiste service-informatie voordat u iets te invasief uitgevoerd.

  Basic Stap # 4

  Het is een goed idee om te zorgen dat uw ABS (antiblokkeersysteem) systeem is in goede staat orde en geen ABS licht op in het dashboard. ABS maakt gebruik van een groot aantal sensoren, waaronder snelheidssensoren dat, Indien er iets mis kon de computers laten denken dat het voertuig sneller of langzamer dan de werkelijke snelheid te gaan.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0565 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X