P0559 rempompdruk Sensor Circuit Onderbroken

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0559 rempompdruk Sensor Circuit Onderbroken

P0559 rempompdruk Sensor Circuit Onderbroken

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

rempompdruk Sensor Circuit Onderbroken

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code (DTC) en geldt voor OBD-II voertuigen die een rempompdruk sensor hebben. Dat kan, maar is niet beperkt tot voertuigen van Fiat, Alfa Romeo Nissan, Ford, Dodge, Pontiac, Chevrolet, Acura, Subaru, Hyundai, etc. Hoewel generieke, het exacte reparatie stappen kan variëren afhankelijk jaar, merk, model en aandrijflijn configuratie.

Trouble code P0559 is een van de mogelijke codes verbonden met de rempompdruk sensorcircuit.

Deze code is een indicatie dat de Motormanagementsysteem (PCM) heeft ontdekt defect dat belemmert de werking van de rempompdruk sensorschakeling. De codes die vaak worden geassocieerd met rempompdruk sensorschakeling Storingen P0555, P0556, P0557, P0558 en P0559. De specifieke situatie bepaalt de code geactiveerd door de PCM en de rem lampje gaat branden of knipperen als remmen.

Het doel van de rempompdruk sensorcircuit is de hoeveelheid druk (vacuüm) monitor toegepast de kracht brake booster. Het wordt bestuurd door de PCM verschillende remsituaties passen en stel de druk rempedaal werking te vergemakkelijken. Deze werkwijze is essentieel voor de rembekrachtiging te functioneren en veilig vertragen of stoppen het voertuig met de minimale hoeveelheid van mond druk uitgeoefend op het rempedaal.

Code P0559 wordt door de PCM wanneer de rem booster druksensor circuit een intermitterend uitgangsspanningssignaal probleem.

Wat is de ernst van de DTC?

de ernst van deze code is afhankelijk van het specifieke storing en de ernst zal vorderen indien niet tijdig gecorrigeerd. . Op een gegeven moment het veiligheidsniveau van het voertuig kan een probleem worden die onmiddellijke aandacht vereisen

De foto van een rempompdruk (vacuüm) sensor:

Wat zijn de symptomen van de code?

symptomen van een P0559 foutcode kunnen zijn:

 • Controleer Brake Light knippert tijdens het remmen
 • Controleer Brake Light blijft branden
 • een verlichte Dienst Engine Binnenkort Light
 • Verhoogde inspanning die nodig is om het rempedaal
 • drukken

  Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  oorzaken voor deze P0559 code kan onder andere:

 • Defecte rempompdruk sensor
 • versleten of beschadigde vacuümlijnen
 • gecorrodeerde of beschadigde aansluiting
 • beschadigd of defect bedrading
 • Defecte rembekrachtiger
 • Defecte PCM
 • Wat zijn enkele stappen P0559 het oplossen van problemen?

  De eerste stap in th e oplossen van problemen proces voor storingen is om de Technical Service Bulletins onderzoeken voor bekende problemen met de specifieke voertuig.

  Zoek alle componenten in verband met de rempompdruk Sensor Circuit. Dit omvat de rempompdruk sensor, de rembekrachtiging, vacuümleidingen, kabels, connectoren en de PCM een simplex systeem. Zodra deze componenten zich bevinden, moet een grondige visuele inspectie worden uitgevoerd om alle bijbehorende bedrading en aansluitingen controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden of verbranden vlekken. De connectors moeten ook worden onderzocht op corrosie opbouw of beschadigde pinnen. Vacuum regels moeten worden gecontroleerd op veiligheid, weer scheuren, lekken en het algemene onderhoud niveau.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren . Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. Voltage eisen zal zeer op basis van de specifieke jaar, merk en model van het voertuig.

  Circuit Controles

  Voltage eisen zullen variëren op basis van de specifieke voertuig, de rempompdruk Sensor Circuit configuratie en de onderdelen opgenomen. Tech data worden gerelateerd aan het juiste spanningsbereik voor rempompdruk sensor en de juiste trouble shooting sequentie te verkrijgen. De juiste spanning ingevoerd naar een sensor zonder uitgangsspanning normaliter een indicatie van interne storing.

  Als dit proces identificeert het ontbreken van een voedingsbron of gemalen, kan continuïteitstesten nodig zijn om de toestand van de bedrading en aansluitingen te controleren. Continuïteit testen worden altijd uitgevoerd met de kracht verwijderd van het circuit en de normale waarden moet 0 ohm weerstand, tenzij anders aangegeven door de technische gegevens. Weerstand of geen continuïteit een indicatie foutieve bedrading of connectors die zijn kortgesloten of open en moet worden gerepareerd of vervangen.

  Common Reparatie

 • Het vervangen van een defecte rempompdruk sensor
 • Cleaning corrosie connectoren
 • repareren of vervangen bedrading
 • de rembekrachtiger vervangen
 • knipperend of vervangen PCM
 • Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig voor u in de juiste richting om het probleem met uw rempompdruk sensor foutcode te corrigeren zijn. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0559 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p0559 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p0559 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p0559

  X