P0527 Fan Speed ​​Sensor Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0527 Fan Speed ​​Sensor Circuit Range / performance

P0527 Fan Speed ​​Sensor Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Fan Speed ​​Sensor Circuit Range / performance

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model.

Wat betekent dat?

de voertuigen zijn voorzien van een sensor aan het einde van de koelventilator die beweging tijdens werking van het voertuig detecteert. De sensor wordt gebruikt om te bepalen of de ventilator draait op een ventilatorkoppeling uitgerust voertuig, of worden gebruikt om ventilatorsnelheid bevel van de Motormanagementsysteem (PCM) of motorregeleenheid (ECM) controleren het daadwerkelijke ventilatorsnelheid gedetecteerd op een ventilator uitgerust voertuig.

de gebruikte sensor is een 3 draads, hall-sensor die een 5 volt referentiebron maakt gebruik van de PCM, een aarddraad en signaaldraad aan de PCM ventilatorsnelheid vast te stellen. Voor een P0527 te worden geactiveerd, heeft de PCM / ECM bepaald de werkelijke snelheid van de ventilator komt niet overeen met de gewenste of gevraagde snelheid

. Opmerking: Wees voorzichtig met een elektrische ventilator niet aan te raken als het zelfs wanneer kan inschakelen het voertuig niet werkt. Deze code is vergelijkbaar met P0526, P0528 en P0529

Symptomen

De symptomen van een P0527 DTC kunnen zijn:

 • storingsindicatielampje verlichting (aka controleren engine Light)
 • voertuig kan worden oververhit of hardlopen warmer dan normaal
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0527 code zijn onder andere:

 • fan koppeling of elektrische ventilator werkt niet op de gewenste en de gevraagde snelheid
 • Mogelijke oplossingen

  ventilatorkoppeling uitgerust – Visueel controleren of de ventilator draait, terwijl de motor draait. Als de ventilator heel langzaam draait op een koude start, vervangen van de ventilator koppeling. Het kan nodig zijn om een ​​geavanceerde scanner gebruiken om de werkelijke ventilatorsnelheid te zien in relatie tot de gewenste ventilatorsnelheid

  Elektrische ventilator voorzien -. Visueel controleren of de ventilator in- en uitschakelen wanneer de PCM / ECM-opdrachten de ventilator werkt wanneer de motor een bepaalde temperatuur bereikt. De ventilator kan automatisch worden ingeschakeld wanneer de airconditioner is ingeschakeld. Sommige fans kan worden ingeschakeld met een aan / uit relais of geactiveerd door Pulse Width Modulation (PWM) met ventilatoren met variabele snelheden.

  Het kan nodig zijn om een ​​geavanceerde scanner gebruiken om de werkelijke ventilatorsnelheid te zien in relatie tot de opgedragen snelheid van de ventilator. Als de ventilator snelheid lager is dan de specificatie, vervang elektrische ventilator of ventilatormotor.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0527 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X