P0524 Motoroliedruk te laag

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0524 Motoroliedruk te laag

P0524 Motoroliedruk te laag

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motoroliedruk te laag

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model. In onze ervaring wordt de P0524 motorcode vaker op Dodge, Jeep, Chrysler, en Ram, maar geldt voor elke merk / model.

Wat betekent dat?

Het voertuig voornaamste computer genoemd Motormanagementsysteem (PCM) onder controle heeft vele sensoren, regelaars en elektronica in de auto. Eén van de sensoren genoemd oliedrukzender of afzender detecteert de hoeveelheid (mechanische) oliedruk in de motor en relais die in de vorm van een spanningswaarde / waarde voor het PCM. In sommige auto’s, is dat oliedruk waarde vervolgens doorgegeven aan een meter in het instrumentenpaneel om de bestuurder van de oliedruk, de andere keer dat de meter is er niet is, maar er zal een waarschuwing licht zijn als er een probleem is.

Deze specifieke P0524 enginecode wordt geactiveerd wanneer de PCM ziet te lage waarde in de oliedruk zender / sensor. Als de motor oliedruk doet eigenlijk te laag vallen, kan de motor permanent beschadigd, dus als je een lage oliedruk opmerken, is het essentieel dat je stoppen en zet de auto zo snel zo veilig mogelijk te maken.

Opmerking: Deze code ernstig is, moet u meteen handelen om de diagnose & reparatie. Deze code is gerelateerd aan P0520, P0521, P0522 en P0523

Symptomen

De symptomen van een P0524 DTC kunnen zijn:.

 • storingsindicatielampje ( MIL) verlichting (aka controlemotor licht)
 • oliedruklampje licht verlichte
 • oliedruk leest zelden of niet
 • Abnormaal motorgeluid
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0524 code zijn onder andere:

 • Lage oliedruk
 • Laag oliepeil
 • Verkeerde olieviscositeit
 • verontreinigde olie (brandstof, koelvloeistof, enz.)
 • Defecte oliedruksensor
 • Signaal kortgesloten naar aarde in spanningsgroep sensor
 • Worn inwendige motoronderdelen
 • Diagnostic & amp (oliepomp, versleten lagers, enz.); Reparatiestappen

  De absolute eerste stap hier met een P0524 enginecode is om het olieniveau & amp te controleren; staat. Het moet vol zijn en niet lijken besmet. Controleer ook het onderhoud geschiedenis van het voertuig. Als de motor niet is ontvangen verversen met de juiste viscositeit olie en regelmatig de waarschijnlijkheid toeneemt dat het probleem kan worden gedragen inwendige componenten (d.w.z. fysisch lage oliedruk). Corrigeer eventuele problemen gevonden.

  Controleer voor elke toepassing TSBs (Technical Service Bulletins) voor uw voertuig voordat gaat te ver in de diagnose. Off-kant is er een bekende TSB voor bepaalde Chrysler, Jeep, Ram en Dodge voertuigen waar de oplossing is om het PCM (bulletin # 18-008-08) herprogrammeren. We zijn ook op de hoogte van een andere Mazda TSB die kunnen bestaan ​​uit vervanging van de interne oliepomp in de motor (bulletin # R088 / 12).

  In het ideale geval is de volgende stap hier zou zijn om een ​​mechanische oliedrukmeter in gebruik test de werkelijke oliedruk in de motor. Als DIYer hoewel je zou willen gaan naar de volgende stap en laat U alle bedrading en sensor eerst als u geen toegang tot die meter hebben. Je moet nog steeds vinden een meter en test de werkelijke druk wel. Als de motor de werkelijke oliedruk laag is u niet hoeft te maken over de sensor & bedrading, het probleem is intern in de motor.

  visueel de bedrading en aansluitingen aan de oliedruk sensor. Kijk voor gebroken of gerafeld draden, gebrande vlekken, losse of blootgestelde bedrading, etc. Zie model specifieke bron voor de locatie van de verzender. Doe hetzelfde voor de bekabeling en connectors die leidt tot de PCM.

  Met een digitale volt ohm meter (DVOM) naar de sensor zelf en de bijbehorende installatie te controleren, en als het niet voldoet aan specificaties van de fabrikant te repareren / vervangen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0524 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X