P0523 Motorolie druksensor / Switch Circuit High Voltage

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0523 Motorolie druksensor / Switch Circuit High Voltage

P0523 Motorolie druksensor / Switch Circuit High Voltage

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Generic: Motorolie druksensor / Switch High
Chrysler: Oliedruk sensor High Input Voorwaarden
GM: Motorolie druksensor High Input Voorwaarden

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model. In onze ervaring wordt de P0523 motorcode vaker op Chevrolet, Jeep, GMC, Dodge, Honda, en Cadillac, maar geldt voor elke merk / model.

Wat betekent dat?

hoofdcomputer het voertuig genoemd Motormanagementsysteem (PCM) onder controle heeft vele sensoren, regelaars en elektronica in het voertuig. Eén van de sensoren genoemd oliedrukzender of afzender detecteert de hoeveelheid (mechanische) oliedruk in de motor en relais die in de vorm van een spanningswaarde / waarde voor het PCM. In sommige auto’s, is dat oliedruk waarde vervolgens doorgegeven aan een meter in het instrumentenpaneel om de bestuurder van de oliedruk, de andere keer dat de meter is er niet is, maar er zal een waarschuwing licht zijn als er een probleem is.

Deze specifieke P0523 enginecode wordt geactiveerd wanneer het PCM te hoge waarde in de oliedruk zender / sensor ziet. De oliedruk sensor werkt met een 5 volt circuit. Algemeen deze motor code wordt geactiveerd wanneer de spanning is 4,6 of hoger. Met deze foutcode, kan de oorzaak mechanisch of elektrisch zijn, maar is het meest waarschijnlijk elektrische verwant te zijn. Deze code is gerelateerd aan deze andere oliedruk DTC. P0520, P0521, P0522 en P0524

Symptomen

De symptomen van een P0523 DTC kunnen omvatten:

 • Olie manometer high
 • oliedruk lampje verlicht
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0523 code zijn onder andere:

 • hoge oliedruk (mechanische oliepomp storing)
 • hoge druk door obstructie / beperking oliedoorgang (s)
 • Foute motorolie gebruikt
 • Defecte of aansluitpunt / aansluitelement in de oliedruk zender circuit
 • Defecte oliedruk zender / sensor
 • Diagnostic & Reparatie stappen

  Het is een goed idee om te controleren op bulletins technische dienst (TSBs), die van toepassing kunnen zijn op uw voertuig voordat u gaat te ver in diagnostiek.

  Als eigenaar van een voertuig / DIYer de eerste voor de hand liggende ding om te doen is om het oliepeil met de peilstok te controleren. U wilt ervoor zorgen dat de motor het juiste type en het gewicht van olie en dat het niet te oud en te dik of opgespoten omhoog.

  Vervolgens visueel op de bedrading en connectors aan de oliedruk verzendende eenheid. Kijk voor gebroken of gerafeld draden, gebrande vlekken, losse of blootgestelde bedrading, etc. Zie model specifieke bron voor de locatie van de verzender.

  Een technicus kan beginnen met het uitvoeren van een mechanische oliedruk test met een mechanische meten en vergelijken dat het lezen door de waarde van de sensor wordt gelezen door het PCM. Zij zouden een geavanceerde scanner gebruiken om dit te doen. Als de sensor of bedrading defect is, zal de mechanische manometer proef geeft de monteur of technicus onmiddellijk van te merken. Als je deze baan dat is de volgende stap te worden DIY’ing.

  Als je nu hebt uitgesloten dat er een werkelijke probleem met de oliedruk, het probleem ligt, hetzij binnen de sensor of de bedrading / connectoren .

  met een digitale volt ohm meter (DVOM) naar de sensor zelf te controleren, en als het niet voldoet aan specificaties van de fabrikant moet u deze vervangen. Controleer ook de spanning naar de oliedruk sensor, zorg ervoor dat het wordt 5 volt. Vervangen van de sensor / zender of het bevestigen van de bedrading kwesties zullen de meest waarschijnlijke reparatie voor deze code. Als het klopt OK, testen de bedrading en aansluitingen van de sensor naar de PCM. Controleer of er geen onderbrekingen in de bedrading als gevolg van schuren, knijpen, enz. Zorg ervoor dat de elektrische aansluitingen goed vastzitten en corrosie vrij.

  P0523 Diagnostic Repair Video

  We vonden deze video die zou nuttig zijn als je een P0523 motor code. We zijn niet met de producenten van deze video aangesloten: