P0521 Motorolie druksensor / Switch Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0521 Motorolie druksensor / Switch Circuit Range / performance

P0521 Motorolie druksensor / Switch Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motorolie druksensor / Switch Range / performance

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model. In onze ervaring wordt de P0521 motorcode vaker op Chevrolet, Dodge, GMC, Mercedes Benz, Pontiac en Cadillac, maar geldt voor elke merk / model.

Wat betekent dat?

hoofdcomputer het voertuig genoemd Motormanagementsysteem (PCM) onder controle heeft vele sensoren, regelaars en elektronica in het voertuig. Eén van de sensoren genoemd oliedrukzender of afzender detecteert de hoeveelheid (mechanische) oliedruk in de motor en relais die in de vorm van een spanningswaarde / waarde voor het PCM. In sommige auto’s, is dat oliedruk waarde vervolgens doorgegeven aan een meter in het instrumentenpaneel om de bestuurder van de oliedruk, de andere keer dat de meter is er niet is, maar er zal een waarschuwing licht zijn als er een probleem is.

Deze specifieke P0521 enginecode wordt geactiveerd wanneer het PCM een onverwachte waarde in de oliedruk zender / sensor ziet. Het zou kunnen worden uit van het is normaal bereik of kan worden vastgesteld wanneer deze moet fluctueren. Voor deze P0521 foutcode, kan de oorzaak mechanisch of elektrisch zijn, maar is meer dan waarschijnlijk elektrische gerelateerde. Deze code is gerelateerd aan P0520, P0522, P0523 en P0524

. OPMERKING: Deze code is ernstig, als je oliedruk problemen met de motor, kan dit leiden tot grote schade, krijgt uw voertuig gecontroleerd ASAP .

Symptomen

De symptomen van een P0521 DTC kunnen zijn:

 • Oliedrukmeter het lezen van een lage of hoge
 • Olie druk indicator lamp verlichte
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0521 code zijn onder andere:

 • Laag oliepeil in de motor
 • Oude vuile olie (laat voor olie veranderen)
 • Lage oliedruk
 • Defecte of aansluitpunt / aansluitelement in de oliedruk zender circuit
 • Defecte oliedruk zender / sensor
 • Diagnostic & Reparatie stappen

  Zoals we al eerder gezegd, moet deze code zo snel mogelijk worden aangepakt, want als er een mechanisch probleem als werkelijke lage oliedruk kan het een grote en dure reparatie

  . OPMERKING: bijvoorbeeld, er zijn bekende dienst bulletins die van toepassing is op een aantal van bepaalde 2005-2016 GM-voertuigen, waaronder Chevrolet, Cadillac, GMC, Pontiac, Buick en Saab. De bulletins aantal zijn PIP4786C en PIP5276D. Controleer of er geen toepassing TSBs voor uw auto, zelfs als het niet een van die voordat ze te ver in diagnostiek.

  Als eigenaar van een voertuig / DIYer de eerste voor de hand liggende ding om te doen is om het oliepeil te controleren met de peilstok . U wilt ervoor zorgen dat er voldoende olie in de motor en het oliefilter en aftapplug niet lekken of iets dergelijks. Het is mogelijk dat u een lage of geen oliedruk omdat u een lek u zich niet bewust van en de olie is gegaan. Of misschien heb je net een verversen van de olie en de plaats vergat om de olie te vullen, draai de filter genoeg is, zijn er verschillende redenen waarom u een P0521 te hebben.

  Als je dat deed hebben de olie onlangs gewijzigd, controleren dat de juiste olie in de motor zit. De verkeerde olie kunnen diverse motor codes veroorzaken.

  Vervolgens visueel op de bedrading en connectors aan de oliedruk verzendende eenheid. Kijk voor gebroken of gerafelde kabels, verbrande vlekken, losse of worden blootgesteld bedrading, etc. Beveel aan een model specifieke bron voor de locatie van de afzender

  Een professionele technicus zou waarschijnlijk twee dingen doen -. Gebruik maken van een mechanische olie druk tester op de motor geïnstalleerd om een ​​daadwerkelijke fysieke oliedruk controle te nemen. Zij zouden dat het lezen met de richting van PCM van het voertuig te vergelijken waarden te vergelijken. Als u toegang tot een geavanceerde scanner en een oliedrukmeter hebben kan dit een optie voor u als goed.

  Als je nu hebt uitgesloten dat er een werkelijke probleem met de oliedruk, het probleem ligt hetzij binnen de sensor of de bedrading / stekkers.

  met een digitale volt ohm meter (DVOM) naar de sensor zelf te controleren, en als het niet voldoet aan specificaties van de fabrikant moet u deze vervangen. de sensor / zender te vervangen wordt de meest waarschijnlijke reparatie voor deze code. Als het klopt OK, testen de bedrading en aansluitingen van de sensor naar de PCM. Controleer of er geen onderbrekingen in de bedrading als gevolg van schuren, knijpen, enz. Zorg ervoor dat de elektrische aansluitingen goed vastzitten en corrosie vrij.

  Zoals u kunt zien zijn er een aantal mogelijke redenen voor deze code P0521. Als u hulp stop nodig hebt door ons forum.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0521 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X