P0515 accutemperatuursensor Circuit

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0515 accutemperatuursensor Circuit

P0515 accutemperatuursensor Circuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Accutemperatuursensor Circuit

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn diagnostische code kunnen meestal van toepassing op alle OBD-II uitgeruste voertuigen, maar verschijnt vaker in bepaalde Chrysler, Dodge, Jeep, Mitsubishi en Toyota voertuigen.

Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

De Accutemperatuursensor (BTS) bevindt zich meestal in de buurt van de batterij / gemonteerd in de PCM (Motormanagementsysteem). De BTS sensor zet de temperatuur van de lucht rond de accu in een elektrisch signaal voor de Motormanagementsysteem (PCM).

De PCM ontvangt dit signaal om te bepalen hoeveel accuspanning ontvangt tijdens het opladen van de batterij op basis van lokale temperatuur. Deze code wordt ingesteld als deze ingang niet overeenkomt met de normale bedrijfsomstandigheden van de motor opgeslagen in het geheugen van de PCM’s, zelfs voor een tweede, omdat deze diagnostische code aantoont. Het kijkt ook naar het spanningssignaal van de BTS sensor om te bepalen of het juist op is begintoonaard On.

Code P0515 middelen die algemene storing is gesignaleerd en kunnen zijn ingesteld door mechanische (fysieke schade de sensor zelf, waardoor een elektrische storing veroorzaakt) of elektrische (BTS sensorcircuit) problemen. Deze kunnen niet worden genegeerd in de proef probleemoplossing, vooral dan wanneer het een intermitterend probleem.

Problemen stappen kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant, type BTS sensor en draadkleuren. Voorbeeld van een accutemperatuursensor wordt hier getoond:

Wat is de ernst van deze DTC?

ernst in deze gevallen zal niet ernstig zijn. Omdat ze elektrische storingen, kan de PCM naar behoren te compenseren voor hen

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P0515 foutcode kunnen zijn:.?

 • storingsindicatielampje (MIL) op
 • Mogelijke lage aangegeven laadspanning
 • Laad branden;
 • Welke enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken hiervoor P0515 code kan omvatten:

 • Open in het signaalcircuit de BTS sensor – mogelijk
 • Korte spanning in het signaalcircuit de BTS sensor – mogelijk
 • Korte aan grond in het signaalcircuit de BTS sensor – mogelijk
 • kan BTS sensor – waarschijnlijk
 • Kan PCM – onwaarschijnlijk
 • Wat zijn enkele stappen P0515 voor probleemoplossing

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of er bulletins technische (TSB) voor uw? voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Zoek vervolgens de batterij temperatuursensor op uw voertuig. Deze sensor bevindt zich doorgaans nabij de batterij / gemonteerd in de PCM. Zodra zich visueel op de connector en bedrading. Kijk voor het schrapen, wrijven, kale draden, branden vlekken of gesmolten plastic. Trek de connector uit elkaar en controleer de ontvangen aansluitingen (metalen onderdelen) in de connector. Kijk of ze zien er verbrand of hebben een groene tint te geven corrosie. Gebruik elektrisch contact schoner en een kunststof borstel of reinigen van de klemmen nodig. Laten drogen en breng elektrische vet wanneer het contact terminals.

  Als u een scanner, schakelt u de diagnostische foutcodes uit het geheugen, en kijk of P0515 code rendement. Als dit niet gebeurt, dan is de verbindingen waren het meest waarschijnlijk uw probleem.

  Als de P0515 code doet ruil daarvoor zullen we nodig hebben om de BTS sensor en de bijbehorende circuits te testen. Met de Key Off, ontkoppel de elektrische connector aan de BTS sensor. Sluit een digitale voltmeter zwarte draad op de aardaansluiting bij het BTS sensor bedradingsonnectoren. Sluit de rode draad van de digitale voltmeter de signaalaansluiting bij het BTS sensor bedradingsonnectoren. Turn Key On Motor uit. Controleer de specificaties van de fabrikant; voltmeter moet 5 volt lezen. Zo niet, herstel het signaal of aarddraad of vervangen PCM.

  Als de voorafgaande test doorstaan ​​en je blijft een P0515 te komen, zou dit zeer waarschijnlijk duiden op een mislukte BTS sensor, hoewel een mislukte PCM niet naar buiten kon worden uitgesloten totdat de BTS sensor vervangen was. Als je onzeker bent, zoek hulp van een getrainde automotive diagnosticus. PCM’s moeten worden geprogrammeerd, of gekalibreerd om het voertuig correct kan worden geïnstalleerd.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0515 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X