P0512 Starter Vraag Circuit

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0512 Starter Vraag Circuit

P0512 Starter Vraag Circuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Starter Request Circuit

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op alle 1996-nieuwere voertuigen (Dodge, Chrysler, Hyundai, Jeep, Mazda, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Telkens wanneer ik geconfronteerd met een opgeslagen-code P0512, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in de starter aanvraag gedetecteerd circuit. In dit geval is de starter woord verwijst naar de startmotor.

Hoewel de initiator toegevoegd wordt met een constante accuspanning van de positieve kabel, de starter verzoeksignaal afkomstig uit het contactslot. Wanneer de sleutel in het contactslot cilinder is geplaatst en gedraaid naar de startpositie, dan stuurt de elektrische gedeelte van de startschakelaar en sluit een stel zware contacten voltooiing van de starter verzoek circuit. Wanneer de starter verzoek circuit is voltooid, wordt een batterijspanning signaal naar het startrelais (of startrelais op bepaalde modellen). In het voertuig dat u probeert te diagnosticeren, betekent dit dat een starter verzoek signaal ook naar de PCM moet worden verzonden. Aangezien een code P0512 is opgeslagen, de PCM waarschijnlijk niet de starter verzoeksignaal ontvangen.

, zodra de eerste verzoeksignaal het startrelais wordt ontvangen, de startmotor begint te draaien en een klein tandwiel wordt geduwd in de richting van de motor waar de tanden van het tandwiel grijpen in de tanden van het vliegwiel. Dit zet de motor krukas en helpt bij het opstarten starten.

Raadpleeg een betrouwbare informatie bron in het voertuig (All Data DIY is groot) om te zien of het betrokken voertuig is uitgerust met een starter relais. Als dat zo is, moet u het relais en het bedradingschema lokaliseren. Typisch het contact levert het startrelais een starter verzoeksignaal. Na het relais het signaal ontvangt, het relais verschaft dan de starter en de PCM een starter verzoeksignaal. Daarna is de starter en de elektromagnetische functie op precies dezelfde wijze als het voertuig dat er geen starter relais.

heeft Zelfs als er geen symptomen vertoonden, als de PCM niet in slaagt om de starter verzoek signaal en de motor ontvangen wordt gestart, zal een code P0512 worden opgeslagen en een storing controlelampje kan worden verlicht. Sommige voertuigen vereisen meerdere ontsteking cycli (met een falen) voor de MIL te verlichten

Ernst & Symptomen

Als de motor normaal krukken, een P0512 kan worden op uw gemak aangepakt. Uiteraard, als de motor niet start, wordt de code moeten met een zekere mate van urgentie worden aangepakt

De symptomen van een P0512 code kunnen zijn:.

 • De motor kan niet worden gestart
 • Vertraagde starter engagement (startup kunnen meerdere belangrijke cycli vereisen)
 • PCM stroom circuit defect of ontstekingssysteem kringsmislukking codes kunnen deze code begeleiden
 • Er zijn vaak geen symptomen bij allen
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code zijn onder andere:

 • Defecte contactslot
 • Defecte zekeringen of verbrand smeltzekeringen
 • defect startrelais
 • Open of kortgesloten circuits in de starter verzoek circuit
 • PCM fout of PCM programmeren fout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan zijn een bekend probleem met een bekende fix gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Bij de diagnose van een P0512, een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) en een informatie bron in het voertuig (zoals All data DIY) nodig.

  te beginnen met een visuele inspectie van alle bijbehorende bedrading en connectors. Dit is ook een goed moment om alle zekeringen controleren, met behulp van de DVOM. Controleer startersysteem zekeringen terwijl de starter wordt genomen omwille zekeringen op onbeladen circuits operationeel zullen verschijnen totdat de schakeling wordt geladen.

  U moet nu bepalen of het betrokken voertuig is uitgerust met een starter relais. Als het is; een eenvoudige en gemakkelijke test is om het startrelais ruilen met een bekende goede relais. Aangezien de meeste fabrikanten gebruiken dezelfde relais voor meerdere functies, kunt u een relais te ruilen voor een andere voor diagnostische doeleinden. Als het probleem is verholpen, nadat de relais terug zijn verwisseld, swap hen en vervang het startrelais door een nieuw exemplaar.

  Om het relais te testen zonder wisselen relais, blik in uw voertuig informatiebron en vind de starter bedradingschema. De starter relaisconnector uitzicht zal ook nuttig blijken. Test op een batterijspanning ingangscircuit het startrelais. Dit circuit moet accuspanning behouden wanneer de contactschakelaar wordt geplaatst in de stand (dit wordt geschakeld voltage). Als er geen spanning wordt ingevoerd in het startrelais, controleer systeem zekeringen, smeltzekeringen en bedrading van de accu of aansluitdoos. In de meeste gevallen zal de contactschakelaar van het relais met een tweede spanningsbron signaal wanneer de ontstekingsschakelaar naar de startpositie. Tegelijkertijd zal de PCM een aardsignaal het startrelais verschaffen. De secundaire spanning en aarde signalen contactpunten in het relais veroorzaken sluiten, voltooiing van de starter verzoek circuit dat een signaal zal sturen naar het startrelais en terug naar het PCM.

  Koppel alle bijbehorende regelaars voor het meten circuitweerstand de DVOM. Test het spanningssignaal om het relais (uit het contactslot) eerst. Als deze niet aanwezig is, vermoedt dat een defecte contactslot en de bedrading defect. Als het secundaire spanningsingang is, controleer de grond signaalinvoer van de PCM. Indien er geen reden wordt ingevoerd in het startrelais van de PCM, PCM verdachte defect of PCM programmeerfout.

  Er kan ook een defect bedrading tussen PCM en het startrelais zijn.

  Aanvullende diagnostische informatie:

 • Deze code zal zelden worden tentoongesteld in een voertuig zonder startrelais (ik heb het nooit gezien)
 • Om te voorkomen verkeerde diagnose, na reparaties worden uitgevoerd en de code wordt gewist, bedienen van het voertuig normaliter tot de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code wordt gereset
 • voor het omwisselen van relais (voor diagnostische doeleinden) ervoor zorgen dat ze overeenkomende dienst nummers
 • Altijd swap relais terug naar hun oorspronkelijke positie en vervang de defecte relais door een nieuwe
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0512 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X