P050C Koude start motorkoelvloeistoftemperatuur Prestaties

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P050C Koude start motorkoelvloeistoftemperatuur Prestaties

P050C Koude start motorkoelvloeistoftemperatuur Prestaties

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Koude start motorkoelvloeistoftemperatuur prestaties

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn storingscode (DTC ) normaliter van toepassing op vele OBD-II-voertuigen. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Jeep, Jaguar, Dodge, BMW, Land Rover, Toyota, VW, Ford, Mitsubishi, Mazda, enz.

Een opgeslagen een code P050C, betekent dat de aandrijflijn (PCM) heeft een probleem met koelvloeistof temperatuurprestaties gedetecteerd. Koude start is een term die wordt gebruikt om een ​​motor bestuurbaarheid strategie die alleen wordt toegepast verwerkt, wanneer de motor op (of onder) de omgevingstemperatuur.

Motorkoelvloeistoftemperatuur wordt bewaakt door de PCM via een of meer motorkoelvloeistoftemperatuur sensors (ECT). De ECT-sensor bestaat uit een messing (of plastic) behuizing met een thermische weerstand binnen. De behuizing is zodanig ontworpen dat deze kan worden geschroefd in het motorblok, cilinderkop of inlaatspruitstuk; waarbij de motor koelkanalen bevinden. Wanneer de thermostaat geopend, stroomt het koelmiddel over de top van de thermosensor koelvloeistof (waar de thermische weerstand). De ECT-sensor wordt een referentiespanning en aarde, maar de sensor het circuit voltooit. Als koelvloeistof temperatuur stijgt, de weerstand van de thermische weerstand afneemt. Het resultaat van deze daling in weerstandsmetingen hoger voltage wordt verkregen via het PCM. Als koelvloeistof daalt, een omgekeerde werking treedt en spanning afneemt. De PCM ontvangt deze variaties in spanning als veranderingen in koelvloeistoftemperatuur.

Sommige voertuigapplicaties gebruik ECT meerdere sensoren. Een gemeenschappelijke locatie voor een tweede ECT sensor zich in een van de radiator tanks. De PCM vergelijkt ingangssignalen van ECT sensoren om vast te stellen of koelvloeistof efficiënt stroomt.

Meestal is koelvloeistoftemperatuur ook vergeleken met omgevingstemperatuur onder koude start omstandigheden. De omgevingstemperatuursensor werkt op soortgelijke wijze als de thermosensor koelvloeistof en is normaal gelegen nabij het rooster.

Als de PCM een discrepantie tussen de ECT sensoren en / of de omgevingstemperatuur sensor die de maximum drempelwaarde overschrijdt onder koude start omstandigheden zal een code P050C worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan nodig zijn voor MIL verlichting

Cold auto:.

Wat is de ernst van deze DTC?

Een gebrek aan koelvloeistof in de motor efficiëntie kan leiden tot slechte rijgedrag onder koude start omstandigheden, verminderde brandstof efficiency en slechte verwarmingsuitgang. Een code P050C moet ernstig worden beschouwd en rechtgezet op uw vroegste gemak

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P050C motorcode kunnen zijn:.?

 • Rich uitlaat
 • Cold start rijgedrag kwesties
 • Geen warmte Interieurcomfort
 • thermosensor koelvloeistof bijbehorende codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte primaire of secundaire ECT-sensor
 • Defecte omgevingstemperatuurvoeler
 • kortgesloten of open circuits of connectors
 • Bad thermostaat
 • Lage koelvloeistof
 • Wat zijn sommige P050C stappen voor probleemoplossing?

  Diagnose en reparatie ECT bijbehorende codes voordat u de P050C.

  diagnosticeren Begin door ervoor te zorgen dat de motor vol met koelvloeistof en niet oververhit raakt. Als deze vol is van de koelvloeistof en niet oververhit raakt, zou een visuele inspectie van ECT-sensor systeem bedrading en connectors mijn volgende zorg zijn.

  Bij de diagnose van een code P050C, zou ik toegang te krijgen tot een bron van betrouwbare informatie over het voertuig , een infrarood thermometer met laser pointer, een diagnostische scanner en een digitale volt / ohmmeter (DVOM).

  U moet diagnostische flow charts, bedradingsschema uitzicht Connectorzijde, connectorpen-out overzichten, en component testprocedures en specificaties nauwkeurig diagnosticeren code P050C. Deze informatie kan worden gevonden in jouw bron van informatie voertuig.

  Sluit de scanner aan het voertuig diagnostische poort. Haal alle opgeslagen codes en freeze frame data en schrijf het op een veilige plaats. Het kan nuttig zijn als je dieper in het diagnostisch proces verdiepen. Schakel de codes en proefrit het voertuig om te zien of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de P050F onmiddellijk wordt gezet, draait u de sleutel op met de motor uit (KOEO) en sluit de scanner. Met de infraroodthermometer werkelijke koelmiddeltemp controleren op het juiste plek bij de ECT sensoren. Let op ECT gegevens over de scanner en kijk of bevatten alleen relevante items voor een snellere en meer accurate data reactie. Als de ECT weergegeven op de scanner niet in slaagt om de werkelijke temperatuur van de koelvloeistof te passen, volgt u de diagnostische stappen.

  Als sommige gek ECT wordt weergegeven op de scanner data display (zoals -38 graden):

 • Met KOEO, testen ECT referentiespanning en de grond
 • Haal ECT stekker
 • Probe de referentieschakeling met de positieve testdraad van de DVOM
 • de negatieve meetsnoer moet worden gebruikt om de weg circuit van dezelfde connector sonde
 • de DVOM display moet weerspiegelen referentiespanning (gewoonlijk 5 volt)
 • U kunt DVOM gebruiken om afzonderlijke koelmiddel en lucht sensoren testen met de fabrikant en rsquo; s specificaties testprocedures. Sensoren die niet samenvallen met specs moet worden beschouwd als defect.

 • Zoek naar toepasselijke bulletins technische dienst (TSB). De informatie die zich in de juiste TSB zal u helpen een hoop in uw diagnose
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p050c te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X