P0507 Idle Control System RPM hoger dan verwacht

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0507 Idle Control System RPM hoger dan verwacht

P0507 Idle Control System RPM hoger dan verwacht

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Idle Air Control System RPM hoger dan verwacht

Wat betekent P0507 betekenen?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model. Acedotally deze code lijkt vaker te vinden op Chevrolet, Volkswagen, Nissan, Audi, Hyundai, Honda, Mazda en Jeep voertuigen.

Dit P0507 code is er een die soms op voertuigen die elektronische gashendel controle is geactiveerd. Dat wil zeggen, ze hebben niet een regelmatige gaskabel van het gaspedaal naar de motor. Ze zijn afhankelijk van sensoren en elektronica om de gashendel.

In dit geval is de P0507 de DTC (diagnostische code) wordt geactiveerd wanneer de PCM (powertrain controleren module) een stationair toerental dat groter is dan de detecteert gewenste (voorgeprogrammeerd) RPM. Bij GM voertuigen (en eventueel andere) wanneer het stationair toerental dan 200 rpm hoger dan verwacht, zal deze code zijn

Een voorbeeld van een Idle Air Control (IAC) klep.

Potentieel symptomen

de meeste kans dat u zult merken het stationair toerental hoger is dan normaal. Er zijn mogelijk andere klachten ook. Natuurlijk, wanneer foutcodes zijn ingesteld, de MIL (storingsindicatielampje, oftewel het motor licht) branden.

Oorzaken

A P0507 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door een of meer van de volgende:

 • A vacuümlek
 • lekkende luchtinlaat na het gasklephuis
 • EGR klep lekt vacuum
 • Een foutieve positieve carter ventilatie (PCV) klep
 • beschadigd / mislukte / vuil gasklephuis
 • Kan EVAP systeem
 • Kan IAC (stationair controller) of defect IAC circuit
 • Mogelijke oplossingen

  Deze DTC is meer een informatieve code, dus als er nog andere codes te stellen, te diagnosticeren ze eerst. Als er geen andere codes Controleer de inlaatlucht voor lucht of vacuüm lekkage en beschadiging. Als er geen andere dan de DTC zelf symptomen, verwijder dan de code en zien of hij terugkeert.

  Als u een geavanceerde scan instrument dat kan interageren met de auto, het bevel van de inactieve hoger en lager te zien als de motor reageert adequaat. Controleer ook de PCV-klep om te zien of het is geblokkeerd en moet worden vervangen. Controleer de IAC (stationair controller) indien aanwezig, controleert de werking ervan. Probeer eventueel te ruilen in een nieuw gasklephuis aan als dat het probleem is opgelost zien. Op Nissan Altimas en eventueel andere voertuigen het probleem kan worden vastgesteld doordat de dealer een stationair relearn procedure of andere relearn uitvoeren.

  Verder lezen

 • Nissan Idle Relearn procedures @ NissanForums.com
 • YouTube: Nissan P0507 Idle control System – Idle Relearn procedure
 • Andere gerelateerde DTC’s: P0505, P0506

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0507 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X