P0506 Idle Control System RPM lager dan verwacht

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0506 Idle Control System RPM lager dan verwacht

P0506 Idle Control System RPM lager dan verwacht

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Idle Air Control (IAC) System RPM lager dan verwacht

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, welke middelen zij betrekking heeft op OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Wat betekent dat?

Dit P0506 code is er een die soms op voertuigen die elektronische gashendel controle is geactiveerd. Dat wil zeggen, ze hebben niet een regelmatige gaskabel van het gaspedaal naar de motor. Ze vertrouwen op sensoren en elektronica om gas te geven.

In dat geval de P0506 DTC (diagnostische code) wordt geactiveerd wanneer de PCM (Motormanagementsysteem) een stationair toerental dat lager is dan het detecteert gewenst (voorgeprogrammeerd) RPM.

Mogelijke Symptomen

het meest waarschijnlijk het enige wat je zal opvallen is het stationair toerental lager is dan normaal, zodat het waarschijnlijk ruwer zal zijn. Er zijn mogelijk andere klachten ook. Natuurlijk, wanneer foutcodes zijn ingesteld, de mil (storingsindicatielampje, oftewel het motor licht) branden.

Oorzaken

A P0506 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door een of meer van de volgende:

 • A vacuümlek
 • Een lucht beperking van de inlaatlucht pad of exhuast
 • Een foutieve positieve carter ventilatie (PCV) klep
 • Beschadigde / mislukte / vuile gasklephuis
 • Internal motorprobleem
 • Kan PCM
 • Mogelijke oplossingen

  Dit DTC is meer een informatieve code, dus als er nog andere codes te stellen, te diagnosticeren ze eerst. Als er geen andere codes, controleer op vacuümlekken, beperkingen en beschadigingen. Als er geen andere dan de DTC zichzelf symptomen, verwijder dan de code en zien of het terugkeert

  Andere gerelateerde DTC’s. P0505, P0507

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0506 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X