P049D Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Position overschreden Learning Limit

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P049D Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Position overschreden Learning Limit

P049D Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Position overschreden Learning Limit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Exhaust Gas Recirculation Een controle Positie overschreden Learning Limit

Wat betekent dat?

Dit is een generiek powertrain storingscode (DTC) die typisch geldt voor OBD-II voertuigen die een uitlaatgas recirculatie (EGR) systeem. Dat kan, maar is niet beperkt tot voertuigen van Dodge / Ram (Cummins), Chevy / GMC (Duramax), Honda, Jeep, Hyundai, enz.

Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar merk, model en aandrijflijn configuratie.

Als OBD-II uitgerust voertuig een code P049D is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in een bepaalde regelstand het heeft gedetecteerd omlaagschakelaar uitlaatgasrecirculatie (EGR) klep. A verwijst naar een specifieke positie van de EGR stap-afvoerklep.

De step-down EGR klep is ontworpen om een ​​gedeelte van verbruikte uitlaatgassen leveren terug naar het inlaatspruitstuk, in afgemeten stappen, zodat het kan worden verbrand voor een tweede keer. Dit proces is cruciaal bij de reductie van stikstofoxide (NOx) deeltjes die in de atmosfeer worden vrijgegeven als een neveneffect van inwendige verbrandingsmotoren en dieselmotoren werking. NOx wordt ervan verdacht een bijdragende factor in ozonafbraak uit uitlaatgassen. NOx-emissies worden gereguleerd door de federale mandaat in de Noord-Amerikaanse auto’s.

Het leren limiet is een geprogrammeerde mate waarin de minimale en maximale parameters waarop een bepaalde positie (A) van de step-down EGR-klep is in staat weerspiegelt aan te passen. Wanneer de PCM dat de werkelijke positie van de EGR klep of verandering, een code P049D worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. In sommige voertuigtoepassingen worden meerdere ontstekingscycli (een fout) vereist MIL verlichting.

Wat is de ernst van deze DTC?

Sinds de code P049D betrekking op het EGR-systeem, het moet niet worden beschouwd als ernstig.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P049D foutcode kunnen zijn:?

 • Er zal waarschijnlijk geen symptomen die gepaard gaan met deze code
 • Licht verminderde brandstofverbruik
 • Mogelijke drivability kwesties
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  oorzaken voor deze P049D EGR code kan omvatten :

 • Defecte EGR-klep
 • Defecte EGR sensor
 • Bad PCM of een PCM programmeerfout
 • Wat zijn enkele P049D stappen voor probleemoplossing?

  ik zou beginnen meestal mijn diagnose door het lokaliseren van het voertuig diagnose-aansluiting en het ophalen van alle opgeslagen codes en de bijbehorende gegevens. Ik zou al deze informatie in geval ik het nodig heb als mijn diagnose ontvouwt schrijven. Vervolgens zou ik een proefrit de auto om te zien of de code onmiddellijk wordt teruggezet.

  Door te zoeken voertuig technische dienst bulletins (TSB) voor inzendingen die overeenkomen met het voertuig, codes opgeslagen, en symptomen vertoonden, kunt u ontdekken de oplossing voor uw (potentieel hard bevochten) diagnose. Aangezien TSB inzendingen zijn afkomstig van duizenden herstellen specialisten, bevatten ze vaak erg behulpzaam meer informatie.

  Als de P049D wordt opgeslagen na het wissen van de codes, zou ik toegang te krijgen tot een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter ( DVOM), en een betrouwbare informatie bron in het voertuig.

  Nu, ik zou een visuele inspectie van de EGR-klep en alle bijbehorende bedrading en stekkers uit te voeren. Focus op kabelbomen die worden geleid in de buurt van hete uitlaat componenten en de gekartelde randen vaak geassocieerd met uitlaat schilden

  . OPMERKING:. Koppel alle bijbehorende controllers van het circuit voordat u de weerstand / continuïteit met het DVOM

  gebruiken aansluitschema’s en verbindingspen uit overzichten, in de auto informatiebron, test elke afzonderlijke EGR klep aansluitplaat (met DVOM) voor het geschikt signaal. Het kan nodig zijn om de EGR systeem met de scanner meeste systemen vereisen een ingestelde snelheid van de snelheid voor automatische activering kan plaatsvinden handmatig activeren. Circuits die niet voldoen aan de specificaties van de fabrikant zal moeten terug naar de bron (meestal de PCM-stekker) en opnieuw getest worden opgevolgd. Als het uitgangssignaal van de PCM niet wordt gedetecteerd, vermoedt dat er een defect PCM of PCM programmeerfout. In plaats van dat, repareren of vervangen / kortgesloten circuits zoals vereist.

  geopend Gebruik de DVOM om de werkelijke EGR-klep en geïntegreerde sensoren testen of alle circuits zijn in overeenstemming met de specificaties van de fabrikant. Uw informatie bron in het voertuig zal opnieuw opleveren informatie voor het testen van dit deel. Als de step-down EGR-klep en al (geïntegreerd) sensoren niet in lijn met de specificaties van de fabrikant, vermoeden dat het defect is.

  Deze code moet alleen worden tentoongesteld in voertuigen die zijn uitgerust met een step-down EGR-klep.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p049d te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X