P0496 EVAP Flow Tijdens Een Non-Purge Voorwaarde

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0496 EVAP Flow Tijdens Een Non-Purge Voorwaarde

P0496 EVAP Flow Tijdens Een Non-Purge Voorwaarde

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

EVAP (verdampingsemissie) Flow Tijdens Een Non-Purge Voorwaarde

Wat betekent dat?

Deze diagnostische foutcode (DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Een snelle zoektocht op het ‘net toont aan dat deze code lijkt vaker voor te komen met GM (Chevy, Pontiac, etc.) voertuigen. In Acura, Honda, Hyundai, Kia en Mazda, is deze code beschreven ” EVAP systeem hoge spoelstroom ” die hetzelfde.

DTC controleert ongewenste inname vacuümstroming de EVAP systeem. De regeleenheid sluit de EVAP systeem door besturing van de EVAP magneetventiel OFF en EVAP bus uitlaat magneetventiel. De regeleenheid bewaakt de brandstoftank druk (FTP) sensor om te bepalen of een vacuüm wordt getrokken op de EVAP systeem

Als onderdruk in de EVAP systeem is dan een vooraf bepaalde waarde binnen een voorafbepaalde tijd, deze code is ingesteld en de MIL (storing controlelampje) brandt.

symptomen

de symptomen van een P0496 DTC zal storingsindicatielampje (MIL) verlichting, en waarschijnlijk geen andere merkbare symptomen . Sommigen kunnen een harde start / crank conditie te ervaren. In sommige gevallen kan de motor rijken die misschien niet gedetecteerd lopen, maar kan leiden tot schade op lange termijn (denk: katalysator schade).

mogelijke oorzaken

Mogelijke oorzaken van een P0496 EVAP code omvatten:

 • Defecte spoelen of ventilatie solenod / klep
 • Gestopte EVAP
 • Kan EVAP / brandstofdruksensor
 • slechte elektrische aansluiting
 • Short elektrische ketentoestand
 • (Hyundai, Isuzu)

 • Defecte bus spoelklep
 • Geblokkeerde damp canister
 • Defecte vent solenoïde
 • Lekkende EVAP systeem slang (Hyundai)
 • Defecte spoelstroom sensor (Kia, Mazda)
 • Mogelijke oplossingen

  de meest gebruikelijke oplossing voor dit DTC is de magneetklep dampafvoer vervangen. Vergeet echter niet om een ​​juiste diagnose te doen voordat het vervangen van onderdelen!

  Idealiter zou je een geavanceerde scanner te gebruiken, met het contact aan en motor uit, de EVAP systeem met behulp van de Seal / Purge-functie af te sluiten. Vervolgens kijken naar de brandstoftank druksensor te lezen als u de purge uit te schakelen. Indien de druk hoger is dan door de fabrikant van het normale bereik ingesteld Vervang de EVAP elektromagnetische klep. Verwijzen naar een model-specifieke reparatie gids voor de juiste specificatie.

  Als u geen toegang tot de scanner hebt, kan je altijd de stekker uit het vacuüm lijn aan de purge klep terug te gaan naar de koolstoffilter. Koppel de elektrische aansluiting op de purge klep, start de motor, zet dan je vinger op de klep waar u de lijn verbroken. Als u vacuüm daar kan voelen, de magneetklep dampafvoer defect is en moet worden vervangen. Als alternatief kunt u gewoon verwijderen van de magneetklep dampafvoer en blaas in. Het is normaal gesloten, dus als lucht gaat door dan je nodig hebt om het te vervangen.

  Als de aftapklep controles goed, ofwel het probleem met het ventiel intermitterend of er een probleem is met de brandstoftank druksensor. Om de brandstoftank druk testen sensor die u nodig hebt om een ​​high-end scanner om de tank te druk met het gas dop verwijderd de gaten te houden. Als de sensor shows vacuüm met de gaskap verwijderd, is er een probleem met de brandstoftank druksensor.

  Hier is een foto van een magneetklep dampafvoer. Yours kunnen soortgelijke of er anders uitzien, raadpleeg dan een service van de fabriek gids of uw lokale voertuig dealer voor meer informatie:

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0496 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X