P0490 Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Circuit High

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0490 Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Circuit High

P0490 Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Circuit High

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Circuit hoog

Wat betekent dat?

Dit is een generiek powertrain code, bedraagt, dus voor alle merken / modellen 1996-nieuwer. Echter, zullen specifieke probleemoplossingsstappen Afhankelijk van het voertuig.

De motor foutcodes betrekking op een storing in het EGR (uitlaatgasrecirculatie) systeem. de elektrische aspect – Om meer specifiek te zijn. De EGR is een integraal onderdeel van het uitlaatsysteem van voertuigen waarvan de functie is om de vorming van schadelijke NOx (stikstofoxiden) voorkomen waarbij in de cilinders.

De EGR wordt beheerd door motormanagementsysteem. De computer opent of sluit de EGR als lading, en temperatuur dicteren om de juiste cilinderkop temperatuur. Er zijn twee draden aan de elektrische spoel de EGR waarmee de computer activeert. Een potentiometer is ook gelegen in de EGR solenoïde die signalen de positie van de EGRs tap (bedrijfsresultaat mechanisme dat opent en sluit de passage.)

Dit werkt net als het dimmen van uw verlichting in de woning. Als de schakelaar de lichten helderder terwijl je de spanning te verhogen. Uw engine computer niet aan elke spanning verandering te zien als het probeert te openen of sluiten van de EGR aangeeft dat het is vast in een positie. Codes P0490 EGR besturingsschakeling ” A ” betekent geen grote spanningsverandering aan de EGR geven dat het openen of sluiten. P0489 is in principe identiek, maar het betekent circuit vanaf tegenstelling tot hoog.

ongelode benzine is gevoelig voor het produceren Nox wanneer onder extreme temperaturen in de cilinders van de motor. De EGR routes een geregelde hoeveelheid uitlaatgassen terug in het inlaatspruitstuk. Het doel is om de binnenkomende brandstofmengsel voldoende te verdunnen tot de cilinderkop temperatuur beneden die waarbij Nox vormen

EGR werking is essentieel voor meer redenen dan voorkomen NOx uitstoot -. Het mogelijk geavanceerder timing langer macht zonder detonatie, en een slankere brandstofmengsel voor een lager brandstofverbruik.

Symptomen

De symptomen variëren afhankelijk van de positie van de tap in de EGR op het moment van falen.

 • Zeer ruw lopende motor
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Daling in het brandstofverbruik
 • Daling van de macht
 • Geen starten of zeer moeilijk te beginnen gevolgd door onregelmatig stationair
 • mogelijke oorzaken

  De oorzaken voor deze DTC kunnen zijn:

 • Short aan de grond
 • Kort naar accuspanning
 • Bad connector met geduwd kunnen
 • Corrosie in connector
 • vervuild EGR astap
 • Kan EGR solenoid
 • Bad EGR
 • Defecte eCU of computer
 • Reparatie Procedures

  Als uw voertuig onder 100.000 mijl, is het raadzaam om uw garantie te lezen. De meeste voertuigen hebben ofwel een 80 of 100.000 mijl garantie op de emissie controles. Ten tweede, online gaan en controleer of er relevante TSBs (technische dienst bulletins) in verband met deze codes en hun reparatie

  Om deze diagnostische procedures de volgende gereedschappen nodig zullen zijn te bereiken.

 • Volt / Ohmmeters
 • EGR bedrading schema
 • Jumper draad
 • Twee paperclips of naalden
 • Open de motorkap en start de motor. Als de motor heeft een ruwe inactief is, trek de stekker van de EGR. Als de motor vlakt de tap zit vast in de EGR. Schakel de motor uit en vervang de EGR.

  Kijk naar de draad connector op de EGR. Er zijn 5 draden, beide buitendraden voeding accuspanning en de grond. Het centrum drie draden potentiometer gebruikt om de computer te signaleren omtrent de hoeveelheid EGR stroom. Het centrale aansluitpool is 5 volt referentieklem.

  Controleer de connector grondig geduwd pennen, corrosie of verbogen. Kijk goed naar de bedrading voor eventuele ontbrekende isolatie of mogelijke shorts. Zoek gebroken draden die kunnen veroorzaken en onbelast.

 • Met de voltmeter sonde hetzij eindaansluiting met de rode draad en aard de zwarte draad. Draai de sleutel op en het uiterlijk voor 12-volt en zowel end-terminals.
 • Wanneer geen spanning verschijnt er een draadbreuk tussen de EGR en ontsteking bus. Als 12-volt geeft aan één zijde, de EGR een inwendige geopend. Vervang de EGR.
 • Trek de stekker van de EGR en de sleutel en de motor af probe beide buitenste aansluitingen voor power. Noteer waarvan één 12-volt en vervang de connector.
 • Plaats een paperclip in het eind terminal die geen macht had, dit is de grond terminal. Bevestig de jumper naar de paperclip. Aard de hulpdraad. click ” Er zal een hoorbare & quot zijn; als de EGR geeft energie. Koppel de grond draad en start de motor. Aard de draad weer en deze keer de motor zal beginnen ruw te draaien als de EGR bekrachtigd en glad als de grond wordt verwijderd.
 • Als de EGR geklikt en de oorzaak van de motor rauw lopen, de EGR is goed, het probleem is elektrisch. Zo niet, sluit de motor en vervang de EGR.
 • Probe de centrale aansluitpool van de connector EGR. Draai de sleutel op. Er is 5,0-volt weergegeven als de computer goed werkt. Draai de sleutel uit
 • Gebruik de EGR elektrisch schema en zoek de ” EGR Reference Voltage ” aansluiting op de computer. Plaats een pen of paperclip in de computer connector op dit punt terug-probe de terminal.
 • Zet de sleutel op. Als 5-volt heden de computer is goed en het probleem in het harnas naar de EGR. Wanneer geen spanning is de computer slecht
 • Tip de EGR circuit repareren zonder hun computer. Kijk op het schema en zoek de koelmiddeltemperatuur spanningsreferentie terminal. Probe deze terminal met de sleutel op. Als de 5-volt ref. Voltage is er Draai het uit en teken de twee terminals referentie gebruikt bij deze proeven. Trek ingang van de computer, soldeer een draadbrug tussen deze twee terminals. Installeer de connector en de EGR normaal werken zonder de computer te vervangen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0490 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p0490 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p0490 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p0490

  X