P0471 Uitlaatgastegendrukregelaar sensor “A” Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0471 Uitlaatgastegendrukregelaar sensor “A” Circuit Range / performance

P0471 Uitlaatgastegendrukregelaar sensor “A” Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Uitlaatgastegendrukregelaar Sensor Range / performance

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn / motor diagnostische code geldt voor alle motoren die gebruik variabele nozzle turbochargers (gas of diesel), te beginnen rond 2005 over Ford trucks uitgerust met 6.0L dieselmotoren, alle Ford EcoBoost-motoren, en uiteindelijk leidt tot de Cummins 6,7 l in 2007, de 3.0L in de Mercedes line-up in 2007 en hier onlangs de Cummins 3.0L 6 cyl in de Nissan pick-ups te beginnen in 2015. Dat wil niet zeggen dat je zou niet noodzakelijkerwijs deze code te krijgen in een VW of een ander merk dat wel.

deze code is strikt bezorgd over het inkomende signaal van de druksensor uitlaatgas niet overeenkomen inlaatspruitstuk druk of omgevingsdruk luchtdruk op sleutel op. Dit kan een elektrisch circuit defect zijn of het kan mechanisch zijn.

Code P0470 kunnen ook bij het gelijktijdig met de P0470 zijn. Het enige verschil tussen deze 2 codes is hoe lang duurt het probleem en het type elektrische / mechanische probleem dat de sensor / circuit / motor controller hebben. Problemen stappen kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant, benzine of diesel, type uitlaat druksensor en draadkleuren

Een normale uitlaat druksensor.

Zie uitlaat druksensor foutcodes:

 • P0470 Uitlaatgastegendrukregelaar Sensor ” A ” Circuit
 • P0472 Uitlaatgastegendrukregelaar Sensor ” A ” Circuit Low
 • P0473 Uitlaatgastegendrukregelaar Sensor ” A ” Circuit hoog
 • P0474 Uitlaatgastegendrukregelaar Sensor ” A ” Circuit Onderbroken
 • Symptomen

  De symptomen van een P0471 motor code kan zijn:

 • Check Engine Light verlichte
 • Gebrek aan energie
 • Kan handmatige regeneratie uit te voeren – het verbranden van het roet uit van het roetfilter. Ziet eruit als een katalysator maar heeft temperatuur sensoren en druksensor sondes in.
 • Als niet regeneratie uit te voeren, kan uiteindelijk een kruk-geen start worden.
 • mogelijke oorzaken

  Kenmerkend de oorzaken van deze code reeks zijn:

 • verstopping in de buis en het uitlaatspruitstuk de druksensor
 • Exhaust Gas recirculatiesysteem / luchtinlaat / Charge Luchtlekken
 • Uitlaatgasdruk Sensor
 • Eventueel een powertrain controleren module (PCM) heeft gefaald (hoogst onwaarschijnlijk)
 • Diagnostic and Repair Procedures

  een goed uitgangspunt is altijd een technische dienst bulletin (TSB) te zoeken naar uw specifieke voertuig. De voertuigfabrikant kan een PCM-flash / herprogrammeren om deze kwestie te dekken, en het loont om te controleren op dit voordat je merkt dat je bent gegaan door een lange / verkeerde weg.

  Zoek vervolgens Uitlaatgastegendrukregelaar Sensor op uw specifieke voertuig. Eenmaal gelegen, koppelt de buis die de sensor verbonden met het uitlaatspruitstuk. Poging om door te blazen. Indien het onmogelijk is om te proberen om een ​​klein stukje draad lopen door het aan de koolstof die binnenkant is opgesloten los, waardoor de foutcode u geconfronteerd worden. Als u merkt dat heel wat van water geblazen van te maken, kan dit de oorzaak van de code.

  Als de buis helder is en geen visueel op de connectoren en bedrading zijn geweest. Kijk op schuurplekken, wrijven, kale draden, branden vlekken of gesmolten plastic. Trek de connectoren uit elkaar en controleer de ontvangen aansluitingen (metalen onderdelen) in de connectoren. Kijk of ze kijken gecorrodeerd, verbrand of eventueel groen van kleur ten opzichte van de normale metalen kleur je waarschijnlijk gewend. U kunt een aantal elektrisch contact schoner te krijgen op alle onderdelen winkel als het reinigen van de terminals nodig is. Indien dit niet mogelijk is, vinden sommige 91% alcohol en een lichte plastic borstel om ze schoon met. Daarna laat ze drogen aan de lucht, nog wat diëlektrische siliconen verbinding (zelfde spullen die ze gebruiken voor de gloeilamp sockets en bougiekabels) en zet een aantal waar de terminals in contact komen. Zorg er vervolgens voor dat de buis die de turbolader wordt aangesloten op het inlaatspruitstuk niet lekt. Visueel alle slangverbindingen rondom de turbocompressor en inlaatspruitstuk. Draai alle slang / band klemmen.

  Als u een scanner, schakelt u de diagnostische foutcodes uit het geheugen, en kijk of deze code terugkeert. Als dit niet gebeurt, dan is de verbindingen waren het meest waarschijnlijk uw probleem.

  Als de code doet terugkeer, zullen we nodig hebben om de sensor en de bijbehorende circuits te testen. Typisch zijn er 3 draden aan de uitlaat Druksensor.

  Maak de gordel naar de uitlaat druksensor. Met een digitale Volt Ohm Meter (DVOM), het testen van de 5V voeding circuit naar de sensor te verzekeren het wordt opgestart (Red leiden tot de 5V voeding circuit, zwarte leiden tot een goede grond). Als er 12 volt aan de sensor als er moet 5 volt, herstel van de bedrading van de PCM de sensor gedurende een korte 12 volt, of eventueel een slechte PCM.

  Als dat is OK, met een DVOM, controleer dan of je 5V op de Exhaust Pressure Sensor signaal circuit (Red leiden tot de sensor signaal circuit, zwarte leiden tot een goede grond). Als er geen 5 volt op de sensor, of als je 12 volt naar de sensor, het herstel van de bedrading van de PCM aan de sensor, of opnieuw een mogelijke slechte PCM.

  Als dat is OK, check om ervoor te zorgen dat je een goede grond aan het Uitlaatgastegendrukregelaar sensor. Sluit een testlamp 12V accu positieve (rode klem) en raakt het andere uiteinde van de testlamp op de grond circuit naar de uitlaat druksensor circuitaarde. Als de test licht niet gaat branden, zou dit het probleem circuit aan te geven. Als dat zo is gaan branden, wiebelen de bedrading van plan om elke sensor om te zien of de test licht knippert, wat aangeeft een intermitterende verbinding.

  Als alle tests tot nu toe zijn verstreken, en je blijft een P0471 code te krijgen , zou dit zeer waarschijnlijk duiden op een mislukte Uitlaatgastegendrukregelaar sensor, hoewel een mislukte PCM niet kon worden uitgesloten totdat de sensor was vervangen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0471 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X