P0464 Brandstof niveau sensor Circuit Onderbroken

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0464 Brandstof niveau sensor Circuit Onderbroken

P0464 Brandstof niveau sensor Circuit Onderbroken

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

brandstofniveausensor Circuit Onderbroken

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn / motor diagnostische code doorgaans geldt voor alle OBDII motoren uitgerust, maar verschijnt vaker in bepaalde Hyundai, Infiniti, Isuzu, Kia, Mazda, Mercedes Benz, Nissan en Subaru voertuigen.

De brandstofniveausensor (FLS) wordt meestal gemonteerd in de tank, gewoonlijk in de top van de brandstoftank / brandstofpompmodule. De FLS zet de mechanische brandstofniveau in een elektrisch signaal voor de Motormanagementsysteem (PCM). Typisch zal het PCM dan stelt de andere regelaars gebruikmaking gegevenscommunicatiebus van het voertuig.

De PCM ontvangt dit signaal om te bepalen hoeveel brandstof heeft in de brandstoftank, monitoring brandstofverbruik en waarbij bepaald brandstofverbruik. Deze code wordt ingesteld als deze ingang niet overeenkomt met normale spanningen opgeslagen in het geheugen van de PCM’s, zelfs voor een tweede, omdat deze diagnostische code aantoont. Het kijkt ook naar het spanningssignaal van de FLS sensor te bepalen of deze correct op begintoonaard On is

P0464 kunnen zijn set door mechanische (onjuiste brandstofniveau rationaliteit,. Het tanken de contactschakelaar ” on ” of draaiende motor kan hiervoor brandstofniveau te snel verandert dat niet normaal) of elektrische (FLS sensorcircuit) problemen. Deze kunnen niet worden genegeerd in de proef probleemoplossing, vooral dan wanneer het een intermitterend probleem.

Problemen stappen kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant, type FLS sensor wire kleuren.

Related brandstofniveau sensor circuit foutcodes zijn onder andere:

 • P0460 brandstofniveausensor circuit Storing
 • P0461 brandstofniveausensor circuit Range / performance
 • P0462 brandstofniveausensor circuit Low Input
 • P0463 brandstofniveausensor Circuit hoge input
 • Ernst & Symptomen

  De ernst hangt af van de mislukking. Als een mechanische storing; erge, ernstige. Als een elektrische storing, niet zo ernstig als de PCM kan compenseren. De vergoeding meestal betekent dat de brandstofmeter leest leeg of vol is de hele tijd

  De symptomen van een P0464 motor code kunnen zijn:.

 • storingsindicatielampje (MIL) verlicht
 • Daling waargenomen brandstofverbruik
 • Daling Afstand tot lege kilometers
 • Onjuiste brandstofniveau op de manometer in het instrumentenpaneel – altijd leest verkeerd
 • mogelijke oorzaken

  Kenmerkend de oorzaken van deze code reeks zijn:

 • Intermittent geopend in het signaalcircuit de FLS sensor – mogelijk
 • Intermitterend kort spanning in het signaalcircuit om de FLS sensor- mogelijk
 • Intermitterend kort naar massa in het signaalcircuit om de FLS sensor- mogelijk
 • kan FLS Sensor / registreerarm geplakt mechanisch – waarschijnlijk
 • Kan PCM – onwaarschijnlijk
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  een goed uitgangspunt is altijd een technische dienst bulletin (TSB) zoeken naar uw specifieke voertuig. De voertuigfabrikant kan een PCM-flash / herprogrammeren om deze kwestie te dekken, en het loont om te controleren op dit voordat je merkt dat je bent gegaan door een lange / verkeerde weg.

  Zoek vervolgens naar de brandstofniveausensor (FLS) van uw specifieke voertuig. Deze sensor is meestal gemonteerd in de tank of eventueel zelfs in de top van de brandstoftank / brandstofpompmodule. Zodra zich visueel op de connector en bedrading. Kijk voor het schrapen, wrijven, kale draden, branden vlekken of gesmolten plastic. Trek de connector uit elkaar en controleer de ontvangen aansluitingen (metalen onderdelen) in de connector. Kijk of ze zien er verbrand of hebben een groene tint te geven corrosie. Gebruik elektrisch contact schoner en een kunststof borstel of reinigen van de klemmen nodig. Laten drogen en breng elektrische vet wanneer het contact terminals.

  Als u een scanner, schakelt u de diagnostische foutcodes uit het geheugen, en kijk of P0464 code rendement. Als dit niet het geval, dan is de verbindingen waren het meest waarschijnlijk uw probleem.

  Dit is de meest voorkomende bron van zorg voor deze code, als de brandstoftank aansluitingen het grootste aantal problemen met corrosie.

  Als de P0464 code doet ruil daarvoor zullen we nodig hebben om de FLS sensor en de bijbehorende circuits te testen. Met de Key Off, ontkoppel de elektrische connector aan de FLS sensor. Sluit een digitale voltmeter (DVOM) zwarte draad op de grond of lage referentieklem aan de FLS sensor bedradingsonnectoren. Sluit de rode draad van de digitale voltmeter het signaal terminal van de FLS sensor bedradingsonnectoren. Turn Key On Motor uit. Controleer de specificaties van de fabrikant; voltmeter moet ofwel 12 volt of 5 volt te lezen. Wiggle de aansluitingen om te zien of ze veranderen. Als de spanning correct, herstel van de stroom of aarddraad of vervangen PCM.

  Als de stand doorstaan, verbindt een leiding van een ohmmeter de signaalaansluiting op de FLS sensor en de andere leiding in de grond of lage referentieklem aan de sensor. De ohmmeter meting moet niet nul ohm en mag ook niet oneindig. Controleer specificaties van de fabrikant van de weerstand van de sensor naar de weerstand tegen brandstof niveau nauwkeurig te testen (1/2 tank brandstof zou kunnen lezen 80 ohm). Wiebelen de connector aan de brandstofniveausensor terwijl het toezicht op de weerstand. Als de ohmmeter metingen niet voorbij, vervang dan de FLS.

  Als alle voorgaande tests hebben gepasseerd en je blijft een P0464 te krijgen, zou dit zeer waarschijnlijk duiden op een mislukte FLS sensor, hoewel een mislukte PCM niet kon worden uitgesloten totdat de FLS sensor was vervangen. Als je onzeker bent, zoek hulp van een getrainde automotive diagnosticus. PCM worden geprogrammeerd of gekalibreerd op het voertuig om volledig te kunnen installeren.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0464 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X