P0454 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor Onderbroken

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0454 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor Onderbroken

P0454 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor Onderbroken

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor Onderbroken

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Dodge, Ram, Ford, GMC, Chevrolet, VW, Audi, Toyota, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Wanneer de OBD-II uitgerust voertuig vertoont code P0454, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een intermitterend signaal afkomstig is gedetecteerd de verdampingsemissies (EVAP) -systeem druksensor.

In een poging om capture brandstofdampen voordat ze ontsnappen in de atmosfeer, de EVAP maakt gebruik van een beluchte reservoir (meestal een bus) aan overmatige brandstofdampen slaan totdat de motor wordt bediend onder de geschikte omstandigheden effectief branden.

opslagtank van de brandstof dampen afgevoerd door het overdrukventiel (top van de brandstoftank). De druk die ontstaat wanneer brandstof wordt opgeslagen fungeert als drijfgas en doet de dampen ontsnappen via een netwerk van metalen buizen en slangen rubber; uiteindelijk tot de opslag houtskool canister. De houder niet alleen absorbeert brandstofdampen ook geldt voor uitgifte gelegener tijd.

De typische EVAP bestaat uit een houtskoolbus de EVAP druksensor, de spoelklep / magneetklep, de ontluchting regelklep / solenoïde en een complex systeem van metalen buizen en rubberen slangen die loopt van de brandstoftank aan de motorruimte.

de purge regelklep / solenoïde, het knooppunt van de EVAP systeem wordt elektronisch geregeld door de PCM. De purge regelklep / solenoïde wordt gebruikt om de instroom vacuum reguleren de EVAP houder zodat brandstofdampen worden getrokken in de motor wanneer omstandigheden ideaal dat zij worden verbrand als brandstof in plaats van vervuiling van de atmosfeer.

EVAP druk wordt bewaakt door de PCM met de EVAP druksensor. De EVAP druksensor kan moeilijk toegankelijk omdat zij zich meestal in de top van de brandstoftank en geïntegreerd in de brandstofpomp / brandstofniveau verzenden apparaatbehuizing. Wanneer de PCM de EVAP systeemdruk signaal intermitterend is, wordt een code P0454 worden opgeslagen en de storing (MIL) worden belicht.

Zie ook verdampingsemissieproef foutcodes omvatten P0450, P0451, P0452, P0453, P0455, P0456, P0457, P0458 en P0459

Code Ernst & Symptomen

De symptomen van deze code kunnen zijn:

 • In de meeste gevallen zal er geen symptomen vertoonden met een code P0454
 • Een lichte daling van de brandstofverbruik
 • MIL (storingsindicatielampje) verlichting
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code reeks zijn:

 • Defecte EVAP druksensor
 • verstopt brandstoftank overdrukventiel
 • open of kortgesloten EVAP druksensor kabels of connectors
 • gebarsten of gebroken houtskoolbus
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Als ik geconfronteerd met de diagnose van een code P0454, ik weet dat ik een diagnostische scanner nodig heeft, een digitale volt / ohmmeter, een betrouwbare voertuig informatiebron zoals All data DIY, en misschien zelfs een rookmachine.

  een visuele inspectie van EVAP systeem slangen, leidingen, elektrische harnassen, en connectoren is een goede plek om uw diagnose te beginnen. Let vooral op de onderdelen die worden gerouteerd in de buurt van scherpe randen of hete uitlaat componenten. Niet vergeten de brandstof dop te verwijderen en controleer de afdichting weer vast weer goed.

  Vervolgens Graag doorgaan op door de scanner op het voertuig diagnosepoort en ophalen van alle opgeslagen codes en stilstaand beeld gegevens. Het is een goed idee om deze informatie naar beneden, omdat het zeer nuttig kan zijn schrijven, vooral als dit blijkt een intermitterende code. Daarna ik de codes te wissen en proefrit het voertuig totdat het ofwel gaat OBD-II readiness modus of de code wordt gereset. EVAP codes zal vergen doorgaans meerdere rijden cycli (met een storing in elk van hen) alvorens opnieuw ingesteld.

  Neem de EVAP druksensor sein uit het diagnostische stroom van de scanner. Ik weet dat ik de aandoening verholpen (door het aandraaien of vervangen vuldop) als systeemdruk binnen de fabrikant aanbevolen specificaties,

  Voordat een rooktest ik EVAP druksensor zou testen omdat dit een intermitterend druksensor code. De locatie van de EVAP druksensor kan het verzwarende te testen omdat het zich meestal boven in de brandstofopslagtank. Na het verkrijgen van toegang tot de sensor, volg dan de aanbevelingen van de fabrikant voor het testen en vervang de sensor als het niet voldoet aan de specificaties.

  Haal alle bijbehorende controllers en test afzonderlijke circuits met de DVOM als de EVAP druksensor in overeenstemming is met specificaties van de fabrikant. . Repareren of vervangen geopend of kortgesloten circuits zoals vereist en opnieuw testen van het systeem

  Aanvullende diagnostische informatie:

 • Lage of hoge EVAP druk kan een P0454 veroorzaken worden opgeslagen
 • Deze storing kan door elektrische of mechanische defecten
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0454 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X