P0453 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor High Input

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0453 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor High Input

P0453 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor High Input

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Controlesysteem verdampingsemissies druksensor hoge input

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De EVAP (verdampingsemissietest) systeem maakt brandstoftank dampen worden gezuiverd in de motor verbrand dan uitgestoten in de atmosfeer schadelijke emissies . Het EVAP systeem een ​​druksensor om de integriteit van het systeem te controleren.

Periodiek de EVAP systeem een ​​drukproef te gaan of er geen lekken in het systeem. Het gebruikt deze sensor, ook bekend als brandstof tankdruk (FTP) sensor om te controleren op lekken. Principe P0453 middelen PCM (Motormanagementsysteem) merkte de EVAP druksensor of FTP aangeeft een hoger dan normale druk (boven 4,5 Volt) in de EVAP systeem. . OPMERKING: Bij sommige auto’s de FTP is een onderdeel van de brandstofpomp montage in de tank

Zie ook verdampingsemissieproef foutcodes omvatten P0450, P0451, P0452, P0454, P0455, P0456, P0457, P0458 en P0459 .

Mogelijke symptomen

Er zal waarschijnlijk geen merkbare symptomen, samen met die andere dan de MIL (Malfunction Indicator Lamp), beter bekend als Check Engine Light verlichting code. Echter, kunnen er merkbaar brandstof geuren in sommige gevallen

Oorzaken

Een P0453 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door een of meer van de volgende:.

 • Open FTP sensorsignaal draad
 • Korte spanning op FTP sensorsignaal draad
 • Bad FTP sensor
 • abnormaal hoge druk in de brandstoftank gevolg van afdekking in EVAP purge slangen of overvolle tank
 • Losse / beschadigde FTP stekker
 • Verlies van grond naar de sensor
 • Mogelijke oplossingen

  met behulp van een scan toegang tot het gereedschap FTP sensor waarde met sleutel op motor uit (KOEO). Normale waarde gewoonlijk ergens bij 2,5 volt bij atmosferische druk (sommige vanwege hoogte schommelen). Het moet nooit hoger zijn dan 4,5 Volt.

  1) Als het dicht bij 2.7V met het gas dop, het probleem waarschijnlijk intermitterend. Met behulp van een digitale Volt Ohm Meter, meet de spanning op de signaaldraad tijdens een poging om het probleem te induceren door kronkelen testen alle leidingen op de FTP sensor. Als de spanning varieert bij wiebelen testen, controleren op connectorproblemen; d.w.z. water in de connector, gebroken of geschuurd bedrading.

  2) Indien de op de scanner waarde boven 4,5 V, de stekker sensor (indien mogelijk) en controleer op spanning weer. Wanneer de hoge spanning nog steeds aanwezig wanneer losgekoppeld, controleer bedrading korte tot spanning op de signaaldraad. Wanneer de hoge spanning verdwijnt bij het uittrekken van de sensor controleren of er een goede grond om de sensor en juiste referentiespanning. Als u een goede grond en 5 volt referentiespanning, vervang dan de FTP-sensor, omdat het waarschijnlijk is kortgesloten.

  Andere EVAP DTC’s: P0440 – P0441 – P0442 – P0443 – P0444 – P0445 – P0446 – P0447 – P0448 – P0449 – P0452 – P0455 – P0456

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0453 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X