P0450 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor Storing

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0450 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor Storing

P0450 verdampingsemissiebeperkingssysteem druksensor Storing

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

verdampingsemissiebeperkingssysteem Pressure Sensor Storing

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Dodge, Ram, Ford, GMC, Chevrolet, VW, Audi, Toyota, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Een opgeslagen code P0450 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een storing in het druksensor van de verdampingsemissies heeft gedetecteerd (EVAP ) systeem.

ontworpen voor capture brandstofdampen (van de brandstoftank) voordat ze ontsnappen in de atmosfeer, de EVAP maakt gebruik van een beluchte reservoir (meestal een bus) aan grote hoeveelheden stoom slaan totdat de motor wordt bediend onder de geschikte omstandigheden grondig te branden.

opslagtank van de brandstof dampen afgevoerd door de overdrukklep naar het reservoir via een netwerk van metalen buizen en rubber slangen. Druk die wordt ontwikkeld wanneer brandstof wordt opgeslagen fungeert als drijfgas, waardoor de dampen ontsnappen door de buizen en uiteindelijk in de houder. Een houtskool element, in de bus, absorbeert brandstofdampen en houdt voor uitgifte gelegener tijd.

De houtskoolbus de EVAP druksensor, de spoelklep / magneetklep, de ventilatie regelklep / solenoïde en een complex systeem van metalen buizen en rubberslangen (uitstrekt van de brandstoftank aan de motorruimte) zijn typische componenten van de EVAP systeem.

de EVAP systeem gebruikt motorvacuüm om brandstofdampen trekken in de opneming spruitstuk waar ze kunnen worden verbrand in plaats van in de atmosfeer. De PCM elektronisch de purge regelklep / solenoïde die de rand van de EVAP systeem. Het is verantwoordelijk voor het reguleren intake vacuüm op de EVAP-bus, zodat brandstof dampen kan worden getrokken in de motor als de omstandigheden zijn ideaal voor brandstofdruk dampen het meest effectief worden verbrand.

De EVAP druksensor kan de PCM beeldscherm EVAP systeemdruk. Is het bijna altijd in de brandstoftank en geïntegreerd in de brandstofpomp / brandstofniveau verzenden apparaatbehuizing. Indien EVAP en / of brandstof tankdruk verschijnen van een vooraf geprogrammeerde bereik, gedurende een bepaalde periode en onder bepaalde omstandigheden een code P0450 worden opgeslagen en de storing (MIL) worden belicht.

Related verdampingsemissieproef foutcodes omvatten P0451, P0452, P0453, P0454, P0455, P0456, P0457, P0458 en P0459

Code Ernst & Symptomen

De code P0450 wordt geassocieerd met de emissie regelgeving en zal geen ernstige gevolgen hebben voor de motor rijgedrag. Het mag niet worden aangemerkt als ernstig.

De symptomen van deze code kunnen zijn:

 • In de meeste gevallen zal er geen symptomen vertoonden met een code P0450
 • licht verminderd brandstofverbruik
 • Een verlicht MIL (storingsindicatielampje)
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code reeks zijn:

 • defecte EVAP druksensor
 • Losse, defecte of ontbrekende tankdop
 • verstopt brandstoftank overdrukventiel
 • gebroken, ingestort, verbrand of anderszins beschadigd EVAP slangen / leidingen
 • gebarsten of gebroken koolstoffilter
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter, een betrouwbare voertuiginformatie bron (All data DIY) en eventueel een rookmachine wordt bij het vaststellen van een code P0450 zijn

  I gewoonlijk beginnen met een visuele inspectie van EVAP systeem en leidingen.; nadruk op lijnen die gerouteerd dichtbij scherpe randen of hete uitlaatgasbestanddelen. Verwijder de tankdop en controleer de afdichting en schroef weer aan goed.

  Sluit de scanner het voertuig diagnosepoort en halen alle opgeslagen codes en freeze frame data. Noteer deze informatie als het kan zeer nuttig blijken te zijn als dit blijkt een intermitterende code. Nu, schakelt de codes en test rijden met het voertuig totdat het ofwel gaat OBD-II readiness modus of de code wordt gereset. EVAP codes zal bijna altijd vereisen meerdere cycli rijden voordat ze worden teruggezet.

  De diagnostische stroom van de scanner kan worden gebruikt om EVAP druksensor data observeren. Als systeemdruk binnen de voorgeschreven specificaties van de fabrikant, vermoeden dat de aandoening verholpen door het vastzetten of vervangen van het tankdeksel.

  Aangezien dit een specifiek een EVAP druksensor code, zou ik test de EVAP druksensor voorafgaande het uitvoeren van een rooktest. De EVAP druksensor bevindt zich doorgaans aan de bovenzijde van de brandstofopslagtank. U moet toegang hebben tot de sensor te krijgen en volg de aanbevelingen van de fabrikant voor het testen. Vervang de sensor als het niet voldoet aan de specificaties.

  Als de EVAP druksensor lijkt goed te zijn, koppelt u alle bijbehorende controllers en test afzonderlijke circuits met de DVOM. . Vervang geopend of kortgesloten circuits zoals vereist

  Aanvullende diagnostische informatie:

 • Deze code kan worden veroorzaakt door elektrische of mechanische storingen
 • Lage of hoge EVAP druk kan leiden P0450 wordt opgeslagen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0450 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X