P0443 verdampingsemissiebeperkingssysteem Purge regelklep Circuit

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0443 verdampingsemissiebeperkingssysteem Purge regelklep Circuit

P0443 verdampingsemissiebeperkingssysteem Purge regelklep Circuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

verdampingsemissiebeperkingssysteem Purge regelklep Circuit

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

De verdampingsemissietest System (EVAP) maakt dampen uit het gas tank te openen om de motor om te worden verbrand, in plaats van afgeblazen in de atmosfeer een emissie. Aftapkraan solenoïde wordt toegevoerd geschakeld batterijspanning.

De ECU regelt de afsluiter door bediening van de aardschakeling, het openen van de spoelklep op bepaalde tijdstippen waardoor deze gassen in de motor dringen. De ECM bewaakt de grond circuit ook, kijken voor fouten. Wanneer de zuivering solenoïde niet wordt geactiveerd, moet de ECM een hoge spanning op de grond circuit zien. Wanneer de solenoïde wordt geactiveerd, moet de ECM zie de aardspanning laag getrokken dicht bij nul. Als de ECM niet deze verwachte spanningen een open ziet, of voelt in het circuit, is deze code ingesteld

. Opmerking: Dit DTC is vergelijkbaar met P0444 en P0445

Potentieel. symptomen

P0443 foutcode symptomen kon gewoon een storing controlelampje (MIL) verlichting zijn. Er kunnen geen drivability problems at all. Maar het is ook mogelijk om een ​​arm mengsel of een ruw lopende motor hebben als de purge klep zit vast geopend. Meestal echter, zijn deze symptomen gepaard gaan met andere EVAP codes. Een ander symptoom kan overmatige druk in de gastank in de vorm van een ” whooshing ” geluid wanneer de dop wordt verwijderd, en een spoelklep die niet werkt op alle of geplakt gesloten.

Oorzaken

Een P0443 veroorzaken, moet er een probleem met de te spoelregeling CIRCUIT , niet per se de klep. Ze zijn meestal een behuizing van de klep en de solenoïde als één geheel. Of het kan bestaan ​​uit een afzonderlijke elektromagneet met vacuüm- een aftapkraan. Dat gezegd hebbende, kan elk van de volgende zijn:

 • Bad zuivering solenoïde (intern kortgesloten of open)
 • Bedrading schuren of wrijven ander onderdeel veroorzaakt korte of open control circuit
 • Connector versleten, gebroken of kortsluiting als gevolg van water binnendringen
 • Aandrijfketen binnen aandrijflijn (PCM) slecht
 • Mogelijke oplossingen

  1. Met behulp van een scanner, het bevel van de zuivering solenoïde te activeren. Luister of voelen voor een klikkend afkomstig van de purge elektromagnetische. Het moet een keer klikken, of op sommige modellen kan het herhaaldelijk te klikken.

  2. Als er geen klik met scanapparaat activatie, koppelt de connector en studie vande solenoïde en de connector beschadigd, water, enz controleer dan de accuspanning van de voedingsdraad met de sleutel op. Als u accuspanning, gemalen stuurzijde handmatig via een hulpdraad en kijk of het ventiel klikken. Als dat zo is, dan weet je de spoel goed werkt, maar er is een probleem met de controle circuit. Als het niet klikt wanneer u handmatig vermaalde het Vervang de purge elektromagnetische.

  3. Om te controleren of er een probleem op de stuurschakeling (als de elektromagnetische testen goed en je spanning moet de spoel) sluit de elektromagnetische weer in en verwijder de stuurschakeling (massa) draad van de ECM-stekker (Als u niet zeker weet hoe dat te doen dit, niet proberen). De aarddraad uit de ECM, zet de sleutel op en vervolgens handmatig gemalen aftapkraan besturingsdraad. De elektromagnetische moet klikken. Als dat zo is, dan weet je dat er geen probleem is met de controle draad aan de elektromagnetische en er is een probleem met de ECM purge elektromagnetische driver circuit in de ECM. Je hebt een nieuwe ECM nodig. Maar als het niet klikt, dan moet er een open in de bedrading tussen de ECM en en de spoel zijn. Je moet het en reparatie te vinden

  Andere EVAP DTC. P0440 – P0441 – P0442 – P0444 – P0445 – P0446 – P0447 – P0448 – P0449 – P0452 – P0453 – P0455 – P0456

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0443 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X