P0439 Catalyst Heater Controle Circuit (Bank 2)

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0439 Catalyst Heater Controle Circuit (Bank 2)

P0439 Catalyst Heater Controle Circuit (Bank 2)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Catalyst Heater Controle Circuit (Bank 2)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (BMW, Honda, Mitsubishi, Toyota, Ford, Jeep, Hyundai, etc.). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Als u wordt geconfronteerd met de diagnose van een opgeslagen een code P0439, moet u weten dat betekent dat de aandrijflijn besturingsmodule (PCM) heeft gedetecteerd een probleem met de katalysator verwarmingselement besturingsschakeling voor de motor twee banken. Bank 2 aangeeft dat de fout is opgetreden in de katalysator voor de bank van de motor die het nummer een cilinder bevat. Aandoeningen die kunnen leiden tot deze code wordt opgeslagen kan elektrisch of mechanisch zijn.

De hoofdfunctie van de verwarmde katalysator heeft tot uitlaatemissies van dieselmotoren en benzinemotoren verminderen. Het is een dichte filterelement keramische vezels en edelmetalen opgesloten in een stalen behuizing en geplaatst in de uitlaatpijp. Schadelijke stikstofoxiden (N2O), koolmonoxide en onverbrande koolwaterstoffen allemaal omgezet in onschadelijke ionen uit stikstof, zuurstof, kooldioxide en water na dat door de verwarmde katalysator. Hierbij moeten de filtratie-element en de extreme hitte van het uitlaatgas.

Bij de verwarmde katalysator, de filtratie-element verder verhit bij PCM inspuiting van een soort brandbare dieseluitlaatgassen vloeistof. Katalysator temperatuur moet ten minste 800 graden Fahrenheit en verwarmd katalysatoreenheden oplopen tot 1200 graden bereikt Fahrenheit.

katalysator efficiëntie gevolgd met stroomopwaartse en stroomafwaartse zuurstof (O2) sensoren en uitlaat temperatuursensoren.

Als de verwarmde katalysator niet goed functioneert, variaties in zuurstofconcentratie tussen inlaat- en uitlaat uitlaat uitlaat niet significant zijn. Als upstream en downstream O2 sensoren tijdens eenzelfde uitlaat zuurstofconcentratie, of als een elektrische storing wordt gedetecteerd in de verwarmde katalysator besturingsschakeling, een code P0439 worden opgeslagen en storingsindicatielampje worden belicht.

Andere bank 2 katalysator efficiency foutcodes zijn onder andere:

 • P0430 Catalyst System efficiency beneden niveau (Bank 2)
 • P0431 Warm Up Catalyst efficiency beneden niveau (Bank 2)
 • P0432 Main Catalyst Efficiency beneden niveau (Bank 2)
 • P0433 Verwarmde Catalyst Efficiency beneden niveau (Bank 2)
 • P0434 Verwarmde Catalyst temperatuur onder Threshold (Bank 2)
 • P0435, P0436, P0437, P0438 Catalyst temperatuurvoelercircuit Codes
 • Code Ernst & Symptomen

  Aangezien de katalysator verwarmingselement is cruciaal voor uitlaatgassen uitstoot, een code P0439 worden als ernstig.

  De symptomen van deze code kunnen zijn:

 • Een verminderde brandstofverbruik
 • Een gebrek aan algemene prestaties van de motor
 • Overmatige zwarte rook uit de uitlaat
 • verwante foutcodes
 • MIL (storingsindicatielampje) verlichting
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken deze code reeks zijn:

 • Defecte uitlaatgassen temperatuursensor
 • Een onjuiste of onvoldoende AdBlue
 • Defecte AdBlue injectiesysteem
 • Verbrand, geschuurd, gebroken of verbroken bedrading en / of aansluitingen
 • Defecte O2 sensor / s
 • Bad katalysator
 • Motoruitlaatsysteem lek
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Voor mij een diagnostische scanner, een digitale volt ohmmeter (DVOM), een infrarood thermometer (met een laser pointer) en een betrouwbare voertuiginformatie bron (bijvoorbeeld alle data DIY) vereist zal zijn bij de diagnose van een code P0439.

  Any AdBlue injectie codes, igniti op misfire codes, gasklepstandsensor codes, spruitstukluchtdruk codes en luchtmassameter codes alvorens een opgeslagen code P0439 diagnose moet worden aangepakt. De motor moet goed zijn rijklare voordat de diagnose van deze code.

  Ik meestal beginnen mijn diagnose met een visuele inspectie van het systeem bedrading en stekkers. Ik zou mijn aandacht richten op harnassen die worden geleid in de buurt van hete uitlaatpijpen en spruitstukken, evenals degenen die worden gerouteerd in de buurt van scherpe randen zoals die gevonden op uitlaat schilden.

  Vervolgens heb ik zou de scanner aan te sluiten op het voertuig diagnostische poort en haalt u alle foutcodes en freeze frame data. Ik schrijf deze informatie naar beneden, omdat het van pas kunnen komen als aan deze voorwaarden een intermitterende code. Duidelijk de codes en proefrit het voertuig of de P0439 wordt gereset.

  Indien van toepassing, ervoor zorgen dat de AdBlue reservoir wordt gevuld met de juiste fluïdum en het injectiesysteem naar behoren functioneert. Als de AdBlue injectiesysteem mislukt, wordt het verhitte katalysator niet efficiënt functioneren en een code P0439 worden opgeslagen. Als de AdBlue injectie systeem niet goed functioneert, controlesysteem zekeringen en relais om ervoor te zorgen dat de controller werkzaam.

  Als diesel vloeistof injectiesysteem werkt zoals bedoeld Gebruik de infraroodthermometer te testen input en output temps van de katalysator. Gebruik het voertuig informatiebron en de werkelijke temperatuur gegevens te vergelijken met de specificaties van de fabrikant. Als de uitgangstemperatuur niet binnen specificaties vermoedt een defecte katalysator.

  wanneer de uitgangstemperatuur van de verwarmde katalysator voldoet aan de specificaties, gebruik DVOM de uitlaattemperatuur sensor met de specificaties testen in de voertuiginformatie bron. Vervang de uitlaat temperatuur sensor als het niet voldoet aan de specificaties van de fabrikant.

  Test O2 sensoren volgende aanbevelingen van de fabrikant.

  Verdere diagnostische informatie:

 • De code P0439 wordt vaak opgeslagen als gevolg van onjuiste of onvoldoende AdBlue
 • Disconnect betrekking controllers wacht voordat die circuits met de DVOM
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0439 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X