P0430 Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 2)

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0430 Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 2)

P0430 Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 2)

Technische beschrijving

Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 2)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

In principe betekent dit dat de zuurstofsensor stroomafwaarts van de katalysator op bank 2 detecteert dat de omvormer is niet zo efficiënt als zou moeten werken (volgens specs). Het is onderdeel van de emissies van het voertuig systeem

Symptomen

Oorzaken

Een code P0430 kan dat een of meer van de volgende is gebeurd betekenen.

 • De katalysator wordt niet goed meer functioneert
 • een zuurstofsensor leest niet (werking) behoren
 • Er is een uitlaat lek
 • Mogelijke oplossingen

  eerst controleren uitlaat lekkage.

  de volgende stap is de spanning aan de zuurstofsensor op Bank 2. meten In feite zou een goed idee om elk zuurstof O2 sensor testen terwijl je toch bezig bent.

  een ding op te merken is dat veel autofabrikanten bieden een langere garantie op de emissie-gerelateerde onderdelen. Dus als je een nieuwere auto, maar het is uit het bumper-to-bumper garantie, er kunnen nog garantie op dit soort problemen zijn. Veel fabrikanten geven een periode van vijf jaar, onbeperkt aantal kilometers garantie op deze items. Het is de moeite waard in.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0430 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X