P042E Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Stuck Open

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P042E Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Stuck Open

P042E Exhaust Gas Recirculation “A” Controle Stuck Open

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Exhaust Gas Recirculation Een controle Stuck Open

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische (DTC) en geldt voor OBD-II voertuigen. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Chevrolet / GM / Cummins, Dodge / Ram, Isuzu, Pontiac, Toyota, BMW, Mercedes, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en aandrijflijn configuratie.

Als de auto een code P042E is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een probleem met de uitlaatgasrecirculatie (EGR) klepsturingssysteem heeft gedetecteerd.

bij de P042E, de klep weergegeven (de PCM) te steken in de open positie. De aanduiding A geldt voor een bepaalde positie of stand van de omlaagschakelaar EGR-klep controlesysteem, zoals hieronder uiteengezet.

Het EGR systeem belast waardoor de motor een deel van de onverbrande brandstof verbruiken van het uitlaatsysteem. Het EGR systeem is noodzakelijk om schadelijke hoeveelheden stikstofoxide (NOx) gemaakt als een neveneffect van benzine en diesel operation.

Het zwaartepunt van het EGR-systeem is een elektronisch geregelde (EGR) klep die opent naar uitlaatgassen opnieuw de inlaat van de motor mogelijk maken. De PCM gebruikt ingangssignalen van de gasklepstandsensor (TPS), snelheidssensor (VSS) en de krukas positiesensor (CKP), om te bepalen wanneer de omstandigheden gunstig zijn voor openen / sluiten van de EGR klep.

Voertuigen die dergelijke code bezitten zijn voorzien van een naar beneden EGR klep. De omlaagschakelaar EGR klep werkt in fasen naar de mate waarin de gasklep wordt geopend, hoeveel belast wordt de motor en de snelheid waarmee het voertuig rijdt.

In sommige modellen is de positie van de EGR klep zuiger wordt eveneens gecontroleerd door de PCM. Indien de gewenste positie van de EGR klep (zoals voorgeschreven bij het PCM) verschilt van de daadwerkelijke positie, een code P042E worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. De meeste voertuigen zullen er meerdere ontsteking cycli (met een falen) vereisen voordat MIL verlichting zal optreden

Foto van uitlaatgasrecirculatie EGR-klep.

Wat is de ernst van de DTC?

de omstandigheden waardoor een opgeslagen code P042E kan ook leiden tot ernstige drivability kwesties. Om deze reden moet een code P042E worden aangepakt met spoed

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P042E EGR problemen code kunnen zijn:.?

 • Rough motor stationair
 • Diminished brandstofverbruik
 • Een te mager uitlaat
 • Andere drivability codes kunnen worden opgeslagen
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P042E code kan zijn:?

 • Defecte EGR-klep
 • EGR klep zuiger verstopt door koolstof of ander vuil
 • solenoïdeklep / klep bad
 • open of kortgesloten bedrading / stekkers in de EGR besturingsschakeling
 • Defecte DPFE sensor
 • Bad EGR klepstandsensor
 • PCM defect of PCM programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P042E het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, digitale volt / ohmmeter en een betrouwbare informatie bron in het voertuig is een van de instrumenten die nodig zijn om een ​​code P042E vast te stellen.

  Visuele inspectie van alle EGR-systeem Rela ted bedrading en aansluitingen ideaal voorloper van het diagnosticeren van een code P042E. Repareren of vervangen gecorrodeerde of verbrand componenten vereist.

  Sluit vervolgens de scanner op de diagnosepoort en ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. Schrijf dit alles neer als het nuttig zal blijken als de P042E is een intermitterende code. Nu, schakelt de codes en proefrit het voertuig om te zien of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de code wordt teruggezet, sluit u de scanner en observeer de datastroom. Controleer de EGR gewenste positie (meestal gemeten als percentage) en EGR actuele positie overdacht de datastroom weergegeven. Binnen een kwestie van milliseconden, moeten ze identiek zijn. Indien de werkelijke EGR positie aangeeft dat het te ver verdachte geopend, dat een stuk carbon de plunjer opening verstopt is of dat de EGR klep defect.

  Het is duidelijk dat de eenvoudigste werkwijze voor het inspecteren EGR plunjer zou zijn om de klep te verwijderen en neem een ​​kijkje. Helaas, de locatie van de EGR-klep op sommige modellen maakt EGR klep verwijdering (en herinstallatie) minder dan handig. Indien de EGR klep gemakkelijk voor inspectie kunnen worden verwijderd, zou dat mijn eerste stap (vooral wanneer het voertuig in kwestie meer dan 100K mijl). Carbon vervuiling en passage verstopping zijn vrij veel voorkomende problemen voor hoge kilometerstand voertuigen. Indien de plunjer lijkt te worden aangetast, verwijder het obstakel en hertest het EGR-systeem.

  Als er geen obstakel is ontdekt in de EGR klep plunjeropening, de aanbevelingen van de fabrikant voor het testen van de EGR actuator spoelen met DVOM. Stap omlaag EGR kleppen kunnen meerdere elektromagneten om het volledige spectrum van EGR systeemwerking beïnvloedt.

  Wanneer de EGR voor het desbetreffende voertuig gebruikt een EGR klep positiesensor wordt waarschijnlijk geïntegreerd in de klep zelf. Volg de aanbevelingen van de fabrikant, alsook de connector pinout grafieken en voertuig elektrische schema gevonden in uw voertuig informatiebron, om afzonderlijke componenten te testen. Vervang defecte onderdelen vereist en opnieuw testen van het systeem.

  De DVOM kan worden gebruikt om individuele circuits te testen tussen de PCM connector en de EGR-klep connector. Alle gerelateerde controllers moet worden losgekoppeld van het circuit voor het testen begint.

 • Carbon deposito’s worden veroorzaakt door de hoge niveaus van het wasmiddel gevonden in de moderne brandstoffen
 • Nadat de reparaties zijn uitgevoerd, laat de PCM aan de bereidheid te activeren voordat de veronderstelling dat ze waren succesvol
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p042e te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X