P0422 Main Catalyst Efficiency beneden niveau (Bank 1)

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0422 Main Catalyst Efficiency beneden niveau (Bank 1)

P0422 Main Catalyst Efficiency beneden niveau (Bank 1)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Main Catalyst Efficiency beneden niveau (Bank 1)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code ( DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

katalysator A voertuigen (katalysator) verbetert uitlaatemissies zuurstof door de uitlaatgassen. Het helpt omzetten koolwaterstoffen (HC), koolmonoxide (CO) en stikstofoxiden (NOx) in waterdamp (H20), kooldioxide (CO2) en stikstof (N).

De PCM ( regeleenheid aandrijflijn) bewaakt de katalysatorrendement middels een postalyst Zuurstofsensor. Deze sensor wordt hoofdzakelijk gebruikt voor dit doel. Er zij veel langzamer dan de voorste zuurstofsensoren schakelen. Als op enig moment het PCM dat postalyst O2 sensor te snel schakelen (hetgeen geen verandering tussen de inlaat en uitlaat van de katalysator) interpreteert dat als een katalysator die niet goed functioneert.

Bank 1 is de zijde van de motor die cilinder # 1

Symptomen

de symptomen van een P0422 DTC kunnen zijn heeft.

 • Verhoogde uitlaatemissies
 • MIL (Malfunction Indicator Lamp) verlichting
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0422 code zijn onder andere:

 • Slechte of niet-functionele katalysator
 • Motor die vanuit optimale brandstof-luchtmengsel
 • Mogelijke oplossingen

  katalysatoren bevatten edele metalen zoals platina , palladium, rhodium onder anderen. In principe, hoe goedkoper de kat, de minder edele metalen gebruikt. Opgemerkt moet worden dat er een aantal auto-merken die zeer kieskeurig als het gaat om katalysatoren en de logica dat de PCM gebruikt om hen te controleren. Juist omdat de onderdelen man zegt dat het zal werken, betekent niet dat het zal. De reden is dat de techniek van het voertuig werd gedaan met een hoge kwaliteit katalysator in het achterhoofd en het kan niet worden vervangen door een low cost katalysator. Er zijn ook verschillende soorten katalysatoren. Sommige merken zal zorgen voor een goedkopere katalysator, terwijl anderen gewoon niet. Toyota & Subaru’s zijn het meest berucht voor dit. Subaru’s vereisen CARB gecertificeerd katalysatoren aan de check engine licht af te houden en zal een aftermarket katalysator, ongeacht niet tolereren hoe duur.

  Dus eigenlijk als je een herhaling van deze code na de katalysator te vervangen door een aftermarket katalysator, dit kan uw probleem. Als je deze code en hebben niet vervangen van de kat, is er in principe twee waarschijnlijke oorzaken: De katalysator is niet goed, of de motor loopt uit de optimale brandstof-luchtmengsel. Een tune up of motorreparatie kan corrigeren. Anders zul je nodig hebt om de katalysator te vervangen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0422 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p0422 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p0422 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p0422

  X