P0420 Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 1)

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0420 Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 1)

P0420 Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 1)

Technische beschrijving

Catalyst System Efficiency beneden niveau (Bank 1)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen enigszins verschillend kunnen zijn, afhankelijk van het model. Dus deze motor code artikel van toepassing is Nissan, Toyota, Chevrolet, Ford, Honda, GMC, Subaru, VW, etc.

P0420 is een van de meest voorkomende foutcodes die we zien. Andere populaire codes omvatten P0171, P0300, P0455, P0442, enz. Dus zorg ervoor dat deze site een bladwijzer voor toekomstig gebruik!

De katalysator heeft een zuurstof sensor voor en achter het. Wanneer het voertuig warm en actief in gesloten lusmodus, dient de voorste lambda sensor golfvorm lezen fluctueren. De stroomafwaartse O2 sensor notering moet redelijk stabiel zijn. Typisch de P0420 code activeert de Check Engine Light of de lezingen van de twee sensoren zijn vergelijkbaar. Zuurstofsensoren ook wel O2 sensoren.

Dit is indicatief voor (onder andere) een katalysator die niet zo efficiënt werkt zoals het hoort (volgens specificaties). Katalysatoren zijn gewoonlijk geen ” slijtage ” item type, dat is dat ze zijn niet ontworpen om uit te dragen en aan vervanging toe. Als ze er niet in geslaagd, is het waarschijnlijk te wijten aan iets anders dat de oorzaak is te mislukken. Dit is wat een P0420 middelen vereenvoudigde termen.

Symptomen

De belangrijkste symptoom het stuurprogramma de belichting van de MIL (storingsindicatielampje). U zult waarschijnlijk geen rijgedrag problemen opmerkt, hoewel er symptomen kunnen zijn. Bijvoorbeeld, als de stof in de katalysator wordt afgebroken of niet, kan het beperken van de uitlaat die leidt tot een gevoel van gereduceerd vermogen van het voertuig.

Oorzaken

Een code P0420 kan deze één of meer van de volgende gemiddelde heeft gebeurd:

 • loodhoudende benzine werd gebruikt wanneer loodvrije werd opgeroepen voor (onwaarschijnlijke)
 • Een beschadigde of mislukte zuurstof / O2 sensor
 • Downstream zuurstof sensor ( HO2S) bedrading beschadigd of onjuist aangesloten
 • De koelvloeistoftemperatuursensorsysteem niet goed werkt
 • beschadigde of lekkende uitlaatspruitstuk / katalysator / demper / uitlaat
 • mislukt of slecht presterende katalysator (waarschijnlijke)
 • Achtergebleven ontstekingstijdstip
 • de zuurstof sensoren voor en achter de omzetter melden ook soortgelijke metingen
 • Lekkende brandstofinjector of hoge brandstofdruk
 • Cilinder misfire
 • Olie verontreiniging
 • Mogelijke oplossingen

  Sommigen stelden stappen voor het oplossen van problemen en het bevestigen van een P0420 error code zijn onder andere:

 • Controleer uitlaatgas lekkage bij de verdeelstuk buizen katalysator. . Reparatie indien nodig
 • Met een ruimte om de zuurstofsensor bewerking (Tip diagnosticeren. De zuurstofsensor voor de katalysator gewoonlijk heeft wisselende golfvorm De golfvorm van de sensor achter de omzetter moet stabieler zijn ).
 • Controleer de stroomafwaartse verwarmde zuurstofsensor, eventueel vervangen
 • Vervang de katalysator
 • Diagnostic Tip

  in het algemeen kun je kijken naar de temperatuur van de uitlaatgassen net voor en net na de converter met behulp van een infrarood temperatuur pistool. De output moet ongeveer 100 graden Fahrenheit warmer wanneer de motor volledig is opgewarmd.

  Over het algemeen waarschijnlijk de grootste fout voertuigen eigenaren maken wanneer ze een P0420 code is om gewoon vervangen door een zuurstof sensor (02 sensor). Het is belangrijk om de juiste diagnose te doen, zodat je niet onnodig verspilt geld vervangen van onderdelen.

  We raden dat als je nodig hebt om de katalysator te vervangen dat u deze vervangen door een oorspronkelijke fabrikant merk eenheid (dwz get het van een dealer). Tweede keuze zou een hoogwaardige vervangende onderdeel zijn, zoals een 50-state juridische cat. Er zijn veel verhalen in onze forums waar mensen verving de kat met een goedkopere aftermarket men alleen om de code terugkeer kort daarna te hebben.

  Een ding op te merken is dat veel autofabrikanten bieden een langere garantie op de uitstoot gekoppelde onderdelen. Dus als je een nieuwere auto, maar het is uit het bumper-to-bumper garantie, er kunnen nog garantie op dit soort problemen zijn. Veel fabrikanten geven een periode van vijf jaar, onbeperkt aantal kilometers garantie op deze items. Het is de moeite waard in

  Zie ook:. P0420.com – P0420 Help

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0420 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X