P0403 Exhaust Gas Recirculation Circuit Malfunction

Home » OBD Codes » P0400-P0499 » P0403 Exhaust Gas Recirculation Circuit Malfunction

P0403 Exhaust Gas Recirculation Circuit Malfunction

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Exhaust Gas Recirculation ” A ” Controle Circuit

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De uitlaatgasrecirculatie (EGR) wordt geregeld door een solenoïde vacuum. De solenoïde is meegeleverde ontsteekspanning. De Motormanagementsysteem (PCM) de vacuum solenoïde door aarden van de stuurschakeling (massa) of driver

De hoofdfunctie van de bestuurder naar aarde leveren voor het object dat wordt bestuurd. Elke chauffeur heeft een fout circuit dat de PCM-monitors. Wanneer de PCM wordt een onderdeel op de stuurschakeling laag is of bijna nul. Zodra het apparaat is uitgeschakeld, de spanning op de stuurschakeling hoog of nabij accuspanning. De PCM-horloges voor deze omstandigheden, en als het doet ’t zie de juiste spanning op het juiste moment wordt deze code in te stellen.

Mogelijke Symptomen

Meestal wordt er een fout in de besturing circuit, zal niemand anders dan u de storing controlelampje (MIL) verlichting merkbare symptomen vertrekken. Echter, als de solenoïdeklep is vastgelopen open vanwege puin, enz. De code kan worden vergezeld door misfire bij het accelereren, onregelmatig stationair, of de motor helemaal dood te gaan.

Oorzaken

oorzaken van een P0403 EGR code kan een van de volgende zijn:

 • Bad EGR solenoid
 • Overmatige weerstand stuurschakeling (PCM bestuurd grond) door een open, schuren of schade aan het harnas
 • Slechte aansluiting aan de EGR solenoïde harnas (versleten of losse pennen)
 • Water uitsteken in de EGR solenoïde harnas
 • Verstopping solenoïdeklep die elektromagnetische open of gesloten waardoor grote weerstand
 • Het verlies van voedingsspanning van EGR elektromagnetische
 • Bad PCM
 • Mogelijke oplossingen

  met het contact aan en motor uit, gebruik dan een scan instrument om de EGR solenoïde te activeren. Luister of voelen voor een klikken, wat aangeeft dat de spoel in werking is.

  Als de spoel werkt, moet je stroomverbruik te controleren op de grond circuit. Het moet minder dan een amp zijn. Als het dan is het probleem is intermitterend. Als het niet, dan is er grote weerstand in het circuit en voer de volgende

  1. Als het geactiveerd zien als je licht kan blazen doorheen. Als je kunt ’t kan er een verstopping veroorzaken grote weerstand zijn. Vervang de EGR solenoïde als dat nodig is. Als er geen verstopping, koppelt de EGR solenoïde en de PCM-bevattende EGR solenoïde stuurschakeling. Met een digitale Volt-Ohm meter (DVOM) controle weerstand tussen het regelcircuit en de batterij gemalen. Het moet oneindig zijn. Indien niet, dan is er een kortsluiting naar de grond over de stuurschakeling. Repareer de kortsluiting naar aarde en test opnieuw als dat nodig is.

  2. Indien de solenoïde niet naar behoren werkt klikt, koppelt de EGR solenoïde en sluit een testlamp tussen de twee draden. Met behulp van de scanner, het bevel van de EGR solenoïde op. Het moet gaan branden. Als dat zo is, vervang de EGR solenoid. a: Als het niet de volgende uitvoert. Controleer voor 12 Volt op de ontsteking voedingsspanning van de elektromagnetische. Indien niet aanwezig, controleer het voedingscircuit een open of kort als gevolg van wrijving of breuk en hertest. b. Als het nog niet werkt: vervolgens handmatig de EGR solenoïde stuurschakeling aarden. Het moet gaan branden. Zo ja, reparatie geopend EGR solenoïde besturingsschakeling en opnieuw testen. Als dit niet gebeurt, vervangt EGR solenoïde

  Zie ook EGR codes:. P0400, P0401, P0402, P0404, P0405, P0406, P0407, P0408, P0409

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0403 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X