P0386 krukaspositiesensor B Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0386 krukaspositiesensor B Circuit Range / performance

P0386 krukaspositiesensor B Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

krukaspositiesensor B Circuit Range / performance

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn. Het wordt beschouwd generieke omdat het op alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), alhoewel specifieke reparatiestappen enigszins kan verschillen, afhankelijk van het model.

De krukas positiesensor (CKP) gewoonlijk een tweedraads sensor: een signaal en aarde. De krukassensor bestaat uit (meestal) een permanent magnent sensor die voor een reluctor gemonteerd (getand wiel) aangebracht aan de krukas.

Als reluctor wiel loopt voor de krukas sensor, een A / C signaal geproduceerd dat afhankelijk motortoerental. De PCM (Motormanagementsysteem) gebruikt deze A / C signaal motortoerental interpreteren. Sommige crank sensoren zijn Hall-effect sensoren in plaats van permanente magnent sensoren. Dit zijn driedraads sensoren voorziene spanning, gemalen en signaal. Ze hebben ook een reluctor wiel met schoepen en ” windows ” het spanningssignaal veranderen om het PCM, die een toerentalsignaal. Ik zal zich richten op het eerste, omdat ze eenvoudiger ontwerp en meer gebruikelijk.

De krukas reluctor heeft een bepaald aantal tanden en de PCM kan de positie van de krukas met behulp van alleen deze sensor handtekening patroon te bepalen. De PCM gebruikt deze sensor ook cilinder misfires bepaald door meting van de reluctantie tanden locaties in de CKP sensorsignaal. In combinatie met de Nokkenaspositiesensor (CMP) kan de PCM timing van vonk en brandstofinjectie bepalen. Als de PCM detecteert een verlies van Krukassensor signaal (toerentalsignaal) zelfs niet tijdelijk, kan P0386 instellen

Opmerking: Dit DTC verwijst naar de ” B ” sensor. Raadpleeg een voertuig specifieke reparatie handleiding voor de locatie van uw & quot bevestigen; B ” krukas positie sensor. In het geval van sommige GM (Cadillac) motoren, de ” B ” sensor de bovenste terwijl de ” A ” sensor lager, maar controle om zeker. Deze code is in principe hetzelfde als P0336 maar verwijst naar de ” B ” . Sensor

Zie ook krukas positie sensor B foutcodes:

 • P0385 krukaspositiesensor B Circuit Storing
 • P0387 krukaspositiesensor B Circuit Low Input
 • P0388 krukaspositiesensor B Circuit hoge input
 • P0389 krukaspositiesensor B Circuit Onderbroken
 • Symptomen

  De symptomen van een P0386 DTC kunnen zijn:

 • Intermittent stalling & geen start
 • Geen start
 • MIL (Malfunction Indicator Lamp) verlichting
 • Intermitterend misfire
 • Oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0386 code omvatten:

 • Bad crank sensor
 • Broken reluctor ring (ontbrekende tanden, puin ring ingediend)
 • reluctor ring losgemaakt / verwijderd uit het vaste locatie
 • Bedrading wrijving veroorzaken kort
 • Bedrading geopend in nOKKENASSENSOR circuit
 • Mogelijke oplossingen

  Krukassensor problemen zijn soms onderbroken en kan het voertuig te starten en runnen voor enige tijd totdat probleem optreedt. Probeer om de klacht te reproduceren. Wanneer de motor afslaat of als de motor niet zal starten en te blijven, dan krukas motor laat draaien met inachtneming van RPM lezen. Als er geen RPM lezen, controleren of er een signaal uit de sensor crank. Met behulp van een scope is het beste, maar aangezien de meeste DIYers geen toegang hebben tot één moet je in staat zijn om een ​​code lezer of de toerenteller te gebruiken om te controleren of RPM-signaal.

  Controleer visueel de CKP harnas voor schade of scheurvorming in de bedrading isolatie. Reparatie als dat nodig is. Zorg ervoor dat de bedrading is niet onjuist is doorgestuurd in de buurt van hoge spanning bougiekabels. Controleer op losse aansluiting of kapot slot op de stekker. Reparatie als dat nodig is. Verkrijgen van een weerstand spec voor Crank sensor. Verwijderen en controleren. Als het niet voorbij, vervangen. Als het naar behoren is, controleer dan de reluctor ring op beschadiging, gebroken tanden, of puin in de ring ingediend. Zorg ervoor dat de reluctor ring wordt niet verdreven. Moet stationair op de krukas zijn. Zorgvuldig repareren / vervangen als dat nodig is. Opmerking:. Sommige reluctor ringen in het koppelingshuis van de transmissie of achter de motorkap voorzijde en niet gemakkelijk toegankelijk

  Als het voertuig met tussenpozen boxen en na het afslaan heb je geen toerentalsignaal en u geverifieerd de bedrading naar de krukassensor goed is, probeer dan het vervangen van de sensor. Als dat niet zorgen voor het, en u kunt geen toegang tot de reluctor ring, hulp zoeken bij een auto-professional.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0386 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X