P0381 gloeibougies / Heater Indicator Circuit Storing

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0381 gloeibougies / Heater Indicator Circuit Storing

P0381 gloeibougies / Heater Indicator Circuit Storing

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

gloeibougies / Heater Indicator Circuit Storing

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op alle 1996-nieuwere auto (Volkswagen, Audi, Isuzu, Dodge, Ford, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Als ik geconfronteerd met een opgeslagen code P0381 ik weet dat de aandrijflijn (PCM) een storing in het gloeibougies verhitter indicator gedetecteerd circuit. Deze code wordt uitsluitend gebruikt in diesel aangedreven voertuigen. Dieselmotor gloeibougies worden gebruikt om cilindertemperaturen dieselmotoren te verhogen, in het bijzonder bij een koude start omstandigheden.

Hoge compressie wordt gebruikt voor het doel brandstof te verbranden in dieselmotoren. Aangezien de compressieverhouding zijn zo extreem, diesel motorblokken zijn meestal dichter en zwaarder dan motorblokken van benzinemotoren. Dit kan leiden tot verminderde cilinder temperaturen die de dieselmotor meer moeilijk om te beginnen te maken, vooral tijdens koude weersomstandigheden. Sinds dieselmotoren genereren verbranding zonder vonk, cilinder temperatuur is van cruciaal belang voor koude start efficiëntie.

Cilinder temperatuur wordt verhoogd wanneer de spanning wordt toegepast op de gloeibougies en ze letterlijk beginnen te gloeien roodgloeiend. De meeste OBD-II uitgeruste voertuigen gebruik een gloeiplug per cilinder, maar sommige toepassingen minder pluggen, strategisch geplaatst in het inlaatspruitstuk of cilinderkop.

Voorgloeisysteem gloeispanning wordt normaliter geregeld door de PCM, maar sommige voertuigen zijn voorzien van een stand-alone gloeiplug verwarmerregelaar. Anderen hebben een gloeiplug verwarmerregelaar geïntegreerd in de PCM. De gloeiplug controller gebruikt invoersignalen van de koelvloeistof temperatuursensor en de omgevingslucht temperatuursensor berekenen gloeiplug activeringsstrategie. Wanneer de regelaar erkend dat dit vereisen activering van gloeibougies, wordt een uitgangssignaal naar een gloeibougies tijdrelais waarmee accuspanning gloeibougies bereiken. Aangezien de bougies geaard door het motorblok (of cilinderkop) ze zeer heet en beginnen te gloeien wanneer accuspanning wordt aangesloten. Glow plug operatie vindt alleen plaats wanneer de motor lager is dan een geprogrammeerde temperatuur

Een typisch dieselmotor gloeibougie:.

in de gloeibougies verwarmingsregeling circuit is de voorgloeicontrolelamp. De voorgloeicontrolelamp een instrumentenpaneel geïntegreerd waarschuwingslampje dat brandt wanneer de gloeibougies / verwarming in bedrijf. Tijdens de koude start omstandigheden wordt het voorgloeicontrolelamp typisch verlicht nadat het contactslot wordt gedraaid in de stand ON, en het gaat af voorafgaand aan het starten van de motor. Deze korte periode van tijd kan de energie gloeibougies om de cilinders te verwarmen voordat u de motor te starten. De voorgloeicontrolelamp is ontworpen om de bestuurder te waarschuwen dat de gloeibougies in bedrijf.

Als de PCM een probleem vindt in het circuit dat de controles de gloeiplug / verwarming indicator, een P0381 worden opgeslagen en storing controlelampje kan worden verlicht

Ernst & Symptomen

Voorgloeisysteem operatie zal waarschijnlijk worden uitgeschakeld als een code P0381 is opgeslagen, derhalve moet worden beschouwd als een ernstige aandoening

symptomen van een P0381 code kunnen omvatten:.

 • Vertraagde motor starten, vooral in perioden van extreme koude
 • Overmatige rook uit de uitlaat
 • Geen voorgloeicontrolelamp verlichting
 • Constant voorgloeicontrolelamp verlichting
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze motor code zijn onder andere:

 • Defecte voorgloeicontrolelamp lamp
 • Defecte glow / heater relais
 • Voorgloeisysteem / verwarmerregelaar storing
 • open of kortgesloten glow plug / verwarming indicatorschakeling
 • Bad instrumentenpaneel hulpcontactstekker board
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  U vindt er een scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een behoefte betrouwbare voertuig informatiebron (zoals All data DIY) om een ​​code P0381 vast te stellen.

  ik meestal beginnen mijn diagnose met een visuele inspectie van alle systeem gerelateerde bedrading en connectoren. In dit geval zou ik ook alle zekeringen en smeltzekeringen die gerelateerd zijn aan de gloeibougies / verwarming, meters en lampjes testen.

  I zou blijven op door de scanner op het voertuig diagnostische connector op het halen opgeslagen codes en freeze frame data. Ik zou deze informatie opschrijven. Als deze code blijkt intermitterend te zijn, kan het nuttig blijken. Vervolgens zou ik de codes te wissen en bedien de gloeibougie / verwarming om te zien of het onmiddellijk wordt gereset. Als de P0381 wordt gereset, raadpleeg dan uw voertuig bron van informatie voor het systeem relais specificaties van het ontwerp. Gebruik de DVOM om testsysteem circuits en relais. Reparaties als nodig en opnieuw testen van het systeem.

  Als de gloeibougie verwarming indicator brandt niet, vermoedt een open circuit, een defecte relais, of een slechte gloeibougie timer controller.

  Als de gloeibougie verwarming indicator blijft branden, verdachte een kortgesloten (naar vermogen) circuit of een defecte instrumentenpaneel circuit board.

  Als de gloeibougie indicator lijkt normaal kunnen werken en de P0381 blijft om te resetten, verdachte een defect glow plug of een open gloeiplug / verwarmingscircuit

  verdere diagnostische informatie:.

 • een gemakkelijke werkwijze voor het testen gloeibougies is om ze uit de motor te verwijderen, aardt , en toe te passen 12-volt. Als de gloeibougie begint te gloeien, het is goed functioneert. Als dat niet het geval is, vervang dan de gloeibougie
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0381 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X