P0371 Timing Reference hoge resolutie Signaal A Too Many Peulvruchten

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0371 Timing Reference hoge resolutie Signaal A Too Many Peulvruchten

P0371 Timing Reference hoge resolutie Signaal A Too Many Peulvruchten

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Timing Reference hoge resolutie Signaal A Too Many Peulvruchten

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code ( DTC) is een generieke aandrijflijn code, wat betekent dat van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen waarin een motor positiesensor (Chevrolet, GMC, Ford Dodge, BMW, etc.). Hoewel algemeen kan de exacte reparatiestappen Afhankelijk van het merk / type.

De aandrijflijn (PCM) vereist tijdstuurreferentiesignaal toerental en positie te bepalen. Dit wordt bereikt door middel van een motor positiesensor, zoals een krukas, nokkenas of brandstofpomp positiesensor.

De PCM gebruikt deze informatie om een ​​of vast te stellen meer van de volgende: brandstof injector controle, ontstekingstijdstip en misfire diagnostiek. Er zijn twee soorten motoren posities sensoren. Hall-effect en permanente magneet

Beide soorten sensoren worden geactiveerd door een wiel of schijf aangebracht nabij de sensor. Typisch wiel / schijfondersteuningsfout locaties is de motorpositie, injectiepomp harmonische balanceerinrichting en verdeleras. Wanneer geactiveerd, de sensor produceert een retoursignaal die wordt teruggestuurd naar de PCM.

 • Hall-effect crank positiesensoren drie draden verzoek (power) signaal en aarde. De sensor ontvangt een referentiespanning (gewoonlijk 5-volt) van het PCM en wordt geactiveerd door een reluctor wiel. De sensor stuurt een overeenkomstig digitaal retoursignaal terug naar het PCM.
 • permanente magneet (PM) sensoren produceren hun eigen wisselspanning op basis van de nabijheid van een roterend wiel reluctor. Dit spanningssignaal wordt teruggestuurd naar de PCM waar het wordt omgezet naar een digitaal signaal door een inwendige analoog-digitaalomzetter
 • In de in dit artikelcodes, ” A ” geeft het probleem is met een gedeelte van het systeem schakeling, in plaats van een bepaald symptoom of onderdeel

  Een code P0371 ingesteld wanneer het PCM de motor positiesensor & quot detecteert;. A ” wordt een signaal met teveel pulsen.

  Zie ook tijdstuurreferentiesignaal Een foutcodes zijn onder andere:

 • P0370 Timing Reference hoge resolutie Signaal A Storing
 • P0372 Timing Reference hoge resolutie Signaal A Ook Weinig Peulvruchten
 • P0373 Timing Reference hoge resolutie Signaal A Onderbroken / Onregelmatige pulsen
 • P0374 Timing Reference hoge resolutie Signal Geen pulsen
 • Code Ernst & Symptomen

  De ernst van deze codes is matig tot ernstig. Symptomen van een P0371 motor code kan zijn:

 • Illuminate check engine licht
 • Moeilijk starten / geen uitgangsmateriaal
 • Slechte prestaties van de motor
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze P0371 code zijn onder andere:

 • Defecte sensor
 • de bedrading problemen
 • reluctor wiel schade
 • vervuilde olie
 • Defecte PCM
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Begin met een visuele inspectie van de motor positie sensor en bijbehorende bekabeling. Kijk voor losse verbindingen, beschadigde bedrading, etc. Als schade wordt gevonden, reparatie nodig, schakelt u de code en kijk of het rendement. Controleer ook de motor metalen deeltjes die sensorbedrijf kunnen beïnvloeden.

  Vervolgens cheque van bulletins technische dienst (TSBs) met betrekking tot de kwestie. Als er niets wordt gevonden, vooruit stap voor stap diagnose van het systeem.

  Het volgende is een algemene procedure voor het testen van deze code varieert voertuigen. Om het systeem nauwkeurig te testen, wil je verwijzen naar de fabrikant diagnostische stroomschema. Testprocedures ook afhangen van het type sensor gevonden in uw voertuig.

  Sensor

  halleffectsensor: een digitale multimeter ingesteld op DC volt en een back-probe meetsnoer te zorgen voor de sensor een signaal spanning. Sluit één meter leiden tot het sensorsignaal draad en de andere met aarde. Laat een helper draaien de motor door de contactsleutel (start de motor niet start) te tikken; spanningswaarden moet schommelen tussen 0 Volt en referentiespanning. Indien beschikbaar, kunt u ook een oscilloscoop gebruiken om het signaal pulsen te bekijken tijdens het starten van de motor.

  Vaste magneetsensor: eerst controleren van de interne weerstand van de sensor. Koppel de sensor elektrische connector en sluit een digitale multimeter ingesteld op ohm elk van de sensoraansluitingen. De weerstand moet ongeveer 500 tot 1200 ohm. Raadpleeg de fabriek reparatie-informatie voor de exacte specificaties. Als de weerstand test is OK, wil je naar de prestaties van de sensor te testen. Hiertoe opnieuw aansluiten elektrische connector. Vervolgens sluit een digitale multimeter AC volt naar de sensor elektrische connector via back sondetest leads. Aangezien de sensor produceert wisselspanning is niet uit hoe de meter leidingen zijn aangesloten. Laat een helper de startmotor; moet u een fluctuerende spanning lezen te zien.

  Een ding om te onthouden tijdens de sensor testen beschadigd of niet goed uitgelijnd tone ring kan de juiste werking van de sensor te voorkomen. Bij twijfel toegang de klankring en controleer indien nodig.

  Controleer de keten

  is het een goed idee om de fabriek schakelschema bij de hand te bepalen welke draad die weliswaar uitvoeren van deze tests.

  halleffectsensor:

 • Controleer op de belastingzijde van de schakeling: Sluit de meter ingesteld op ohm (Contact uit) tussen de aardaansluiting aan de sensoraansluiting en gemalen. Indien de tellerstanden buiten bereik (OL) er een open circuit op de belastingzijde van de schakeling, die moet worden opgespoord en gerepareerd. Als de meter leest een numerieke waarde, is er continuïteit
 • Controleer de referentiespanning zijde van het circuit. Met contact aan, gebruik maken van een digitale multimeter ingesteld op volt om te controleren op verzoek van het PCM (meestal 5 V) aan een van de drie sensoraansluitingen. Indien geen referentiesignaal aanwezig is, sluit de meter ingesteld op ohm (Contact uit) tussen de referentiespanning aansluiting van de sensor en de referentiespanningsklem op PCM. Indien de tellerstanden buiten bereik (OL) er een onderbreking tussen PCM en de sensor die moet worden gelokaliseerd en gerepareerd. Als de meter leest een numerieke waarde, is er continuïteit. Vervolgens zult u wilt controleren of er een 5-volt uit de PCM aan de referentiespanning terminal. Als er niet een 5-volt verzoek van het PCM, het PCM waarschijnlijk defect
 • Controleer de terugkeer signaal zijde van het circuit. Met het contact uit, gebruik dan een digitale multimeter ingesteld op Ohm om te controleren op continuïteit tussen de motor positiesensor uitgangsklem en de signaalspanning aansluiting van de PCM. Als de meter leest een numerieke waarde, is er continuïteit. Indien de tellerstanden buiten bereik (OL) er een onderbreking tussen PCM en de sensor die moet worden gelokaliseerd en gerepareerd.
 • Vaste magneetsensor:

 • Controleer op de belastingzijde van de schakeling: Sluit de meter ingesteld op ohm (Contact uit) tussen de aardaansluiting aan de sensoraansluiting en aarde. Indien de tellerstanden buiten bereik (OL) er een open circuit op de belastingzijde van de schakeling die moet worden gelokaliseerd en gerepareerd. Als de meter leest een numerieke waarde, is er continuïteit
 • Controleer de terugkeer signaal zijde van het circuit. Met het contact uit, gebruik dan een digitale multimeter ingesteld op Ohm om te controleren op continuïteit tussen de motor positie sensor uitgang terminal en de signaalspanning aansluiting van de PCM. Als de meter leest een numerieke waarde, is er continuïteit. Indien de tellerstanden buiten bereik (OL) er een onderbreking tussen PCM en de sensor die moet worden gelokaliseerd en gerepareerd.
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0371 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X