P0363 Ontsteking gedetecteerd – Tanken met een handicap

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0363 Ontsteking gedetecteerd – Tanken met een handicap

P0363 Ontsteking gedetecteerd – Tanken met een handicap

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Misfire gedetecteerd – Tanken met een handicap

Wat betekent dat

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (BMW, Mini, Mazda, Ford, Hyundai, Chevrolet, enz.). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Als ik ontdek een opgeslagen code P0363, weet ik meteen dat de powertrain controleren module (PCM) een ontsteking misfire heeft gedetecteerd en uitgeschakeld de brandstof injector voor de desbetreffende cilinder. Ik kan ook figuur – met vrij grote zekerheid -. Dat het voertuig betrokken van Europese afkomst

De PCM controleert variaties in de ingangssignalen van de krukas positiesensor (CPS) en nokkenasstandsensor / s (CMPS ) om te bepalen of een ontsteking misfire aanwezig is, en welke cilinder verwarring. Aanvankelijk, wanneer een ontsteking misfire wordt gedetecteerd, de storing controlelampje (MIL) kan snel te knipperen gedurende een tijdsperiode en stoppen (in plaats van als verlicht). Het doel van de knipperende MIL is de bestuurder bekend dat verkeersomstandigheden, gecombineerd met een cilinder misfire, kan leiden tot schade te katalysator. Ongeacht de knipperende MIL moet een misfire code worden opgeslagen; hoewel het kan worden opgeslagen als een voorlopige code.

In sommige voertuigen (gewoonlijk van de Europese ras), wanneer de PCM verschillende ontstekingscycli met misfire code, zal het uitschakelen brandstoftoevoer aan de getroffen cilinder. Dit wordt typisch bewerkstelligd door het uitschakelen van de grond puls naar de injector voor de betreffende cilinder. Het is een goed idee om stoppen brandstoftoevoer om de betreffende cilinder omdat de overmatige brandstof katalysator storing kan veroorzaken. Echter, voor de beginnende technicus het kan ook leiden tot verwarring bij het testen. Meer informatie over de reden daarvoor in de sectie probleemoplossing.

Wanneer ontstekingsdraad misfire is gedetecteerd, een cilinder misfire code is opgeslagen en brandstoftoevoer naar de betreffende cilinder is uitgeschakeld, een code P0363 wil worden opgeslagen en een MIL kan worden verlicht. Eén of meer cilinders ontstekingsfout code / s meestal begeleiden deze code

Andere misfire codes Met inbegrip P0300, P0301, P0302, P0303, P0304, etc.

Code Ernst & Symptomen

Een opgeslagen code P0363 is in reactie op één of meer cilinders ontstekingsfout code / welke als ernstig van aard moeten worden behandeld

symptomen van deze code kunnen omvatten:.

 • Rough of schokkerig werking van de motor, vooral bij het accelereren
 • Verminderde prestaties van de motor
 • Andere misfire gerelateerd codes zal waarschijnlijk worden opgeslagen
 • Flashing MIL is een mogelijkheid
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • Defecte bougie (s)
 • Defecte bobine / s of ontstekingsspoel (s)
 • vocht of olie bougie kombuis / s
 • gebarsten of gescheurde bougiekabel (s) of bougie boot (s)
 • Bad injector (s)
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren op technische dienst bulletins (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Een diagnostische scanner en een nauwkeurige voertuig informatiebron (zoals All Data DIY) zal zijn moet een code P0363 diagnosticeren.

  Aangezien een code P0363 is in hoofdzaak een reactie op een opgeslagen cilinder misfire code, moet u elk opgeslagen cilinder ontstekingsfout codes (P0301 tot P0312) diagnose voordat deze code diagnosticeren . Hoewel er tal van tools die ontworpen zijn om te testen bobine, bougies, en brandstof injector functie, de eenvoudige methode van het omwisselen van onderdelen tussen de cilinders is effectief voor mij bewezen voor meer jaren dan ik zorg te verklaren. Dit kan niet altijd mogelijk met de brandstof injectoren zijn, maar het werkt goed met bobines en bougies, die veel vaker mislukken dan brandstofinjectoren. Voor meer tips over het diagnosticeren cilinder misfire codes, zie de betreffende vermelding in OBD II Codes.

  U zult nog steeds de scanner moeten opgeslagen codes en freeze frame gegevens op te halen. De scanner wordt ook gebruikt om duidelijke codes nadat u ze hebt opgeschreven voor referentie als het diagnostisch proces wordt voortgezet. Zodra u deze dingen hebt bereikt, schakelt de codes en u bent klaar om te beginnen met het omwisselen van onderdelen voor testdoeleinden. Uiteraard zullen bougies moeten per set worden vervangen indien het voertuig betrokken bij de aanbevolen vervangingsinterval. Niettemin, zoekt het defecte onderdeel voorafgaand aan het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Als vervanging van een ontstekingsspoel voor een bepaalde cilinder wordt bougie vervangen aanbevolen (tenzij de bougies zijn recent vervangen). Dit bespaart u tijd op de lange termijn.

  Het probleem dat leidt tot een ton van de verwarring is dat, wanneer sommige technici ontdekken dat er geen grond puls naar de injector voor de cilinder in kwestie, ze behandelen als een storing in plaats van reactie (veroorzaakt door het PCM) een ontsteking misfire. Dit kan heb je je staart achterna als je niet bekend bent met de brandstof uit te schakelen systeem dat wordt gebruikt in sommige modellen zijn.

  Als de P0363 wordt opgeslagen zonder enige cilinder misfire codes, vermoedt dat er een defect PCM of een PCM programmeerfout.

  Verdere diagnostische informatie:

 • De P0363 code moet ondergaan alvorens de grond puls worden hersteld naar de verstuiver van de cilinder in kwestie
 • Als met de swapping methode te testen bougie voor waarschuwing verwijderen stekkers uit aluminium cilinderkoppen. De draden (in het aluminium) zijn erg kwetsbaar en kan worden beschadigd als niet toegestaan ​​om goed te koelen.
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0363 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X