P0330 Knock Sensor 2 Circuit Malfunction (Bank 2)

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0330 Knock Sensor 2 Circuit Malfunction (Bank 2)

P0330 Knock Sensor 2 Circuit Malfunction (Bank 2)

Technische beschrijving

Knock Sensor 2 Circuit Malfunction (Bank 2)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model

Een klopsensor vertelt de motor computer wanneer een of meer van de cilinders van uw motor zijn ” Kloppen “, dat wil zeggen, exploderende de lucht / brandstofmengsel op een manier die minder stroom levert en kan schade aan de motor wanneer langdurig. De computer gebruikt deze informatie om tunen van de motor, zodat het niet te kloppen. Als uw klopsensor niet goed functioneerde, zodat het altijd aangaf een klop, de reactie van de motor computer kan zijn geweest om het ontstekingstijdstip te veranderen op uw motor. Pingelsensoren algemeen bout in of draad in het motorblok.

P0330 code kan vertonen met tussenpozen of Dienst Engine licht kan continu branden. Andere klopsensor gerelateerd DTC-codes bevatten P0325.

Symptomen

U kunt rijgedrag problemen, waaronder een gebrek aan macht en misschien enige aarzeling merken. Er kunnen ook andere symptomen

Oorzaken

Een code P0330 meest waarschijnlijke middel van één of meer van de volgende is gebeurd:.

 • de ” B ” klopsensor is defect en moet worden vervangen
 • Er is een bedrading kort / storing in de knock sensor circuit
 • Mogelijke oplossingen

 • Controleer de weerstand van de klopsensor op bank 2 (vergelijk met fabrieksspecificaties)
 • Controleer op verbroken / gerafeld kabels van de sensor
 • Vervang de pingelsensor op bank 2
 • Bronnen: W. Farmer – Nissan

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0330 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X