P032A Knock Sensor 3 Circuit Bank 1

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P032A Knock Sensor 3 Circuit Bank 1

P032A Knock Sensor 3 Circuit Bank 1

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Knock Sensor 3 Storing in circuit (Bank 1)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code ( DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Dodge, Ram, Ford, GMC, Chevrolet, VW, Toyota, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Een P032A foutcode betekend dat de aandrijflijn (PCM) heeft onverwacht sensormeting van gedetecteerde de klopsensor # 3 op bank 1 . bij motoren met meerdere bank, 1 de cilinderbank die cilinder # 1 bevat. Verwijzen naar een voertuigspecifieke reparatie bron welke sensor Klopsensor # 3.

typisch direct geschroefd in het motorblok, de knock sensor een piëzo-elektrische sensor. De locatie van de sensoren in een multi-sensorsysteem kan variëren tussen fabrikanten, maar de meeste zijn in de zijden van het blok (tussen watermantel bevriezen pluggen). Pingelsensoren die in de zijden van het motorblok worden vaak direct geschroefd in koelvloeistof passages. Wanneer de motor warm is en het motorkoelsysteem onder druk staat, kan het verwijderen van deze sensoren leiden tot ernstige brandwonden door hete koelvloeistof. Voordat u een knock-sensor, zodat de motor goed te koelen en altijd beschikken van de koelvloeistof.

Een piëzo-elektrisch kristal sensing vormt de kern van de klopsensor. Wanneer geschud of getrild, het piëzo-elektrische kristal produceert een kleine hoeveelheid spanning. Aangezien de knock besturingschakeling gewoonlijk één draad aardschakeling, wordt de spanning die door de trilling die door de PCM als motorgeluid en vibraties. De ernst van de trilling waarmee het piëzo-elektrische kristal (in de pingelsensor) bepaalt het niveau van de spanning die in de keten

Als de PCM een zekere klopsensor spanning indicatief voor een vonk detonatie.; kan het ontstekingstijdstip vertragen en geen klopsensor aanstuurcode kan worden opgeslagen. Als de PCM een gehalte klopsensor spanning die een zwaardere motorgeluid (bijvoorbeeld een drijfstang met de binnenzijde van het motorblok) aangeeft detecteert, kan het stoppen brandstoftoevoer en ontstekingsvonkbewaking aan de getroffen cilinder en een klopsensor code zal worden opgeslagen

Code Ernst & Symptomen

Een opgeslagen code P032A moet worden als ernstig beschouwd, omdat het interne motorstoring zou erop kunnen wijzen

De symptomen van deze code kunnen zijn:.

 • Aarzeling bij versnellen
 • onder normale werking van de motor
 • Abnormale geluiden van de motor gebied
 • Verhoogd brandstofverbruik
 • Oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • Ignition misfire
 • Defecte detonatiesensor
 • Internal motorprobleem
 • Verontreinigde of onvoldoende brandstof
 • Defecte klopsensor besturingsbedrading en / of aansluitingen
 • Bad PCM of PCM programmeren fout
 • Diagnose en Repair Procedures

  Om een ​​code P032A, een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) diagnosticeren, en een betrouwbare specifieke reparatie- resource nodig zal zijn. Als de motor klinkt als het klopt, of veel lawaai maakt, het adres dat probleem voordat u een diagnose voor elke klopsensor codes.

  Controleren op bulletins technische dienst (TSBs), die van toepassing kunnen zijn op uw jaar / merk / model. Als het probleem is een bekend probleem kan er een bulletin om hulp bij diagnose en reparatie specifiek bestaan ​​om uw exacte probleem. Dat bespaart u tijd en geld.

  Begin met een visuele inspectie van alle systeem gerelateerde bedrading en stekkers. Kijk voor gecorrodeerd, verbrand of anderszins beschadigd bedrading en connectoren die een open of kortgesloten circuit kan leiden. Pingelsensoren vaak in het onderste deel van het motorblok. Dit maakt ze gevoelig voor schade bij zware onderdelen (zoals starters en motorophanging) worden vervangen. Systeemaansluitingen, bedrading en fragiele klopsensoren vaak gebroken tijdens reparaties in de omgeving.

  Sluit de OBD-II scanner van het voertuig diagnose-aansluiting en halen alle opgeslagen diagnostische codes en freeze frame data. Noteer deze informatie naar beneden voor gebruik in het diagnostisch proces. Duidelijk de codes en proefrit het voertuig om te zien of gereset.

  Als het P032A wordt gereset, start de motor en met de scanner te observeren Klopsensor data. Als de scanner aangeeft dat klopsensor spanning buiten de specificaties van de fabrikant, gebruikt de DVOM livegegevens testen op de knock stekker. Indien het signaal aan de connector binnen specificaties vermoeden een bedradingskwestie tussen de sensor en de PCM. Indien spanning op de terugslag stekker niet binnen specificaties vermoedt een defect pingelsensor. Als vervanging van de sensor is de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u niet in contact komen met hete koelvloeistof. Wacht tot de motor afkoelen voordat u de oude sensor.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p032a te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p032a uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p032a definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p032a

  X