P0328 Knock Sensor 1 Circuit High Input (Bank 1 of enkele sensor)

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0328 Knock Sensor 1 Circuit High Input (Bank 1 of enkele sensor)

P0328 Knock Sensor 1 Circuit High Input (Bank 1 of enkele sensor)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Knock Sensor 1 Circuit High Input (Bank 1 of enkele sensor)

Wat betekent dat?

storingscode (DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen verschillen per merk / model.

Knock sensoren worden gebruikt om de motor pre-detonatie detecteren (motor kloppen of ping). De klopsensor (KS) gewoonlijk een tweedraads sensor. Een 5 volt verwezen wordt naar de sensor en is een signaal terugkeer van de pingelsensor de PCM (Motormanagementsysteem).

De sensor signaaldraad informeert de PCM als een knock optreedt en in welke mate van ernst. De PCM zal het ontstekingstijdstip te voorkomen pre-detonatie vertragen. De meeste PCM’s hebben de mogelijkheid om te leren vonk trends in de motor te kloppen tijdens de normale werking.

Een P0328 code is een generieke DTC, dus het geldt voor alle merken van voertuigen, en verwijst naar een hoge uitgangsspanning van de klopsensor. In veel gevallen betekent de spanning boven 4.5V maar specifieke waarde afhangt van het specifieke merk en model van voertuig. Code verwijst naar de sensor op bank # 1

Symptomen

De symptomen van een P0328 DTC kunnen omvatten:.

 • MIL (storingsindicatielampje) verlichting
 • hoorbare kloppen van de motorkamer
 • pingen van de motor tijdens het accelereren
 • Als de stroom
 • Irregular RPM
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0328 code omvatten:

 • Klopsensor connector beschadigd
 • Klopsensor circuit onderbroken of kortgesloten naar aarde
 • Knock sensorcircuit kortgesloten spanning
 • klopsensor mislukt
 • Losse detonatiesensor
 • Elektrische storing in het circuit
 • Lage brandstofdruk
 • Verkeerde brandstof octane
 • Mechanische motorprobleem
 • Kan / defecte PCM
 • Mogelijke oplossingen

  Als je kunt horen engine klop (detonatie), eerste fix de bron van het mechanisch probleem en test opnieuw. Zorg ervoor dat de juiste octaan brandstof werd gebruikt (sommige motoren nodig premium brandstof, check de handleiding). Afgezien van dat voor deze code de oorzaak waarschijnlijk zullen ofwel liggen bij de terugslag sensor zelf of de bedrading & connectoren gaande van de sensor naar de PCM.

  Realisitcally, voor de doe voertuigeigenaar, de beste Nu nog de weerstand tussen de twee pingelsensor kroonstenen wanneer zij in de PCM gaan meten. Controleer ook de spanning van dezelfde klemmen. Vergelijk die nummers de specificaties van de fabrikant. Controleer ook alle bedrading en aansluitingen die vanaf de pingelsensor naar het PCM. Daarnaast moet u ook de weerstand tegen het gebruik van een digitale Volt Ohm Meter (DVOM) van de knock sensor zelf, vergelijk het met de autofabrikanten specificatie. Als de pingelsensor weerstandswaarde buiten de specificaties, dan moet deze worden vervangen.

  Andere klopsensor DTC omvatten P0324, P0325, P0326, P0327, P0328, P0329, P0330, P0331, P0332, P0334

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0328 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p0328 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p0328 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p0328

  X