P0324 Knock Control System Error

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0324 Knock Control System Error

P0324 Knock Control System Error

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Knock Control System Error

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Dodge, Ram, Ford, GMC, Chevrolet, VW, Toyota, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen Afhankelijk van het merk / type.

Een opgeslagen code P0324 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een storing in de knock sensorregelsysteem heeft gedetecteerd.

De klopsensor regelsysteem bestaat typisch uit de knock stekker, bedrading en de PCM. De klopsensor een piëzo-elektrische sensor die gewoonlijk direct in het motorblok is geschroefd. De locatie van de sensor varieert tussen fabrikanten, maar de meeste zijn ofwel in de zijkanten van het blok (tussen watermantel bevriezen pluggen) of onder het inlaatspruitstuk. Wees voorzichtig bij het verwijderen pingelsensoren die in de zijden van het motorblok omdat ze vaak rechtstreeks geschroefd in koelvloeistof passages.

Verwijdering van deze sensoren, wanneer de motor warm is en het motorkoelsysteem onder druk, kan leiden tot te worden verbrand door hete koelvloeistof. Alvorens de klopsensor Laat de motor voldoende afkoelen en laat de koelvloeistof in een geschikte opvangbak voor legale verwijdering.

De sleutelcomponent van de knock sensor een piëzo-elektrisch kristal sensing. Wanneer geschud of getrild in casu het piëzo-elektrisch kristal produceert een kleine hoeveelheid spanning. Aangezien de knock besturingschakeling gewoonlijk één draad aardschakeling, wordt de spanning die door de onbedoelde trillingen die door de PCM de motor kloppen of ping. Het spanningsniveau geproduceerd is afhankelijk van de ernst van de trilling waarmee het piëzo-elektrische kristal in de pingelsensor.

Knock sensorbesturingsmiddelen worden gewoonlijk uitgevoerd met een pingelsensor voor elke motor bank, maar sommige fabrikanten gebruiken liefst een klopsensor per cilinder. Raadpleeg een betrouwbare voertuiginformatie bron voor de configuratie van de klopsensor regelsysteem voor het voertuig in kwestie

Als de PCM een gehalte klopsensor spanning die een vonk ontsteking aangeeft.; het kan ontstekingstijdstip vertragen motorschade voorkomen en geen klopsensor aanstuurcode kan worden opgeslagen (behalve het zeer ernstig). Als de PCM een gehalte klopsensor spanning die indicatief is voor een zwaardere motor gedetecteerd wordt (bijvoorbeeld een drijfstang met de binnenzijde van het motorblok), kan stoppen brandstoftoevoer en ontstekingsvonkbewaking aan de getroffen cilinder en een klopsensor code wordt opgeslagen.

Er is bijna altijd een zeer kleine hoeveelheid spanning door de terugslag sensor wanneer de motor draait. Dit komt omdat het maakt niet uit hoe soepel een motor loopt, een kleine hoeveelheid trillingen is onvermijdelijk. Als de PCM onverwacht signaal van de klopsensor, zoals batterijspanning, volledige batterij gemalen of pulserende spanning detecteert, wordt een code P0324 worden opgeslagen en MIL kan worden verlicht.

Gerelateerde detonatiesensor / circuitproblemen codes omvatten P0325, P0326, P0327, P0328, P0329, P0330, P0331, P0332, P0333 en P0334

Code Ernst & Symptomen

Een opgeslagen code P0324 kan een teken zijn van ernstige inwendige motorschade zijn. Om deze reden, moet worden aangepakt met een bepaalde mate van urgentie

De symptomen van deze code kunnen zijn:.

 • Verminderde prestaties van de motor
 • Aarzeling op acceleratie
 • Harde geluiden van de motor gebied
 • Een verminderde brandstofverbruik
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • Defecte detonatiesensor / s
 • Internal motordefect
 • Ignition overslagdetectie / s
 • Verontreinigde of slechte brandstof
 • Defecte klopsensor besturingsbedrading en / of aansluitingen
 • Bad PCM of PCM programmeren fout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter en een betrouwbare voertuig informatiebron zal nodig zijn om een ​​code P0324 vast te stellen.

  Als de motor kloppen, of veel lawaai maakt op geen enkele manier, het adres dat voordat een diagnose voor klopsensor codes.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor bulletins technische dienst (TSB) die overeenkomen met het symptoom / s tentoongesteld en de code / s opgeslagen in het voertuig in kwestie. Als het probleem dat u ondervindt is een veel voorkomende één; de juiste TSB kan helpen bij een succesvolle diagnose. Volg de diagnostische stappen vonden daarin en je zal waarschijnlijk komen tot een succesvolle diagnose.

  Begin met een visuele inspectie van alle systeem gerelateerde bedrading en stekkers. Kijk voor verbrand, gecorrodeerd of anderszins gebroken kabels en connectoren dat een open circuit en de reparatie te kunnen creëren. Sommige fabrikanten plaatst de knock sensor in het onderste gedeelte van het motorblok. Dit kan het gevoelig voor beschadiging wanneer zware onderdelen (zoals starters en motorophanging) worden vervangen. Systeemaansluitingen, bedrading en fragiele klopsensoren vaak afgebroken wanneer reparatie in de omgeving. Als er geen afwijkingen worden geconstateerd, verder met de volgende stap.

  Sluit de scanner aan het voertuig diagnose-aansluiting en haalt u alle opgeslagen codes en freeze frame data. Noteer deze informatie voor gebruik in de daaropvolgende diagnostisch proces. Duidelijk de codes en proefrit het voertuig of de code wordt gereset.

  Als de code wordt gereset, start de motor en met de scanner te observeren Klopsensor data. Als scanner aangeeft dat klopsensor spanning buiten de specificaties van de fabrikant, gebruikt de DVOM livegegevens testen op de knock stekker. Indien het signaal aan de connector binnen specificaties vermoeden een bedradingsprobleem tussen de sensor en de PCM. Indien spanning op de terugslag stekker niet binnen specificaties vermoedt een defect pingelsensor

  Verdere diagnostische informatie:.

 • Klopsensor controller codes worden gewoonlijk beperkt tot kabels, connectoren en controllers
 • Pas pingelsensoren die zijn geschroefd in motor koelkanalen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0324 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X