P0318 Rough Road Sensor A Signal Circuit

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0318 Rough Road Sensor A Signal Circuit

P0318 Rough Road Sensor A Signal Circuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Rough Road Sensor A Signal Circuit

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een aandrijflijn generieke code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen (VW, Ford, Audi, Buick, GM, etc.). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

Een P0318 foutcode behoort tot de categorie van de codes die ontstekingssysteem codes bevatten. De reden daarvoor is dat soms, de ” ruwe weg hardware ” is in feite een interpretatie van sensoren die in principe hebben vastgesteld dat de motor krukas beweegt op een onverwachte manier.

Het sensorsysteem en PCM het voertuig of Motormanagementsysteem kan aangeven ruwe terreinomstandigheden. Zo kan het motortoerental grillig wanneer het voertuig wordt gereden dan echt ruwe weg of off-road omstandigheden. Dit kan ertoe leiden dat de PCM om het te zien als een motor storing, zoals een misfire.

Sommige auto’s kan een weg sensor, een accelerometer hebben, of een kan een ABS wielsensoren en de Electronic Brake Control Module gebruiken ( EBCM) om hulp te bepalen ruwe wegomstandigheden.

Ongeacht de exacte systeem dat wordt gebruikt in de auto, als je dit probleem code te krijgen, betekent dit dat de PCM heeft een ruwe weg voorwaarde die de aandacht vereist gedetecteerd. Normaal gesproken is dit code wordt alleen ingesteld nadat de waarden zijn hetzelfde na meerdere drives. Code verwijst naar het Rough Road sensor een elektrisch circuit.

Symptomen

De meeste foutcodes leiden tot de check engine lampje (MIL of storingslichtje). Voor deze P0318 DTC, wordt het licht brandt niet. U kunt echter, hebben andere waarschuwingslampen verlicht (traction control, ABS, enz.) Of zelfs een aantal motor misbaksels of ruw running.

Oorzaken

Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • Defecte slechte wegen sensor (indien aanwezig)
 • bedrading / elektrische fout met betrekking tot sensoren
 • Besturing behoeften initialisatie van nieuwe weg sensor
 • Andere mogelijke oorzaken
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goede eerste stap is om te controleren op bulletins technische dienst (TSBs), die van toepassing kunnen zijn uw jaar / merk / model. Als het probleem is een bekend probleem kan er een bulletin om hulp bij diagnose en reparatie specifiek bestaan ​​om uw exacte probleem. Dat bespaart u tijd en geld.

  U moet het verkrijgen van een specifiek voertuig reparatie gids te helpen bij het bepalen van de exacte aard van de ruwe weg systeem van uw voertuig toepassingen.

  Als u nog andere misfire, ABS, of andere verwante codes, over het algemeen moet je ze eerst op te lossen alvorens over te gaan tot een P0318 te lossen. Nog steeds, alle freeze frame gegevens vast te leggen als het nuttig in alle diagnose kan zijn.

  Als u een accelerometer sensor op uw voertuig, de staat van de sensor, bedrading en aansluitingen voor eventuele problemen. Repair zoals vereist. Vervolgens werd een digitale volt ohmmeter (DVOM) de continuïteit, weerstand en andere elektrische aspecten controleren volgens fabrikant specificatie.

  indien mogelijk een geavanceerde scanner met het voertuig rijden over ruwe wegen en bewaken de sensor lezingen uit geschikte sensoren op het voertuig te bepalen of u kunt dupliceren de kwestie te helpen beperken waar het probleem ligt.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0318 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X