P0316 Ontsteking gedetecteerd bij opstarten (eerste 1000 Revolutions)

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0316 Ontsteking gedetecteerd bij opstarten (eerste 1000 Revolutions)

P0316 Ontsteking gedetecteerd bij opstarten (eerste 1000 Revolutions)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Ontstekingsfout gedetecteerd bij opstarten (eerste 1000 Revolutions)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel generieke, specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

P0316 code betekent dat de aandrijflijn (PCM) een misfire kort na het opstarten gedetecteerd, specifiek binnen de eerste 1000 omwentelingen.

Deze code kan ook worden veroorzaakt door een van de andere ontstekingsfout codes P0300, P0301, P0302, P0303, P0304, P0305, P0306, P0307, ​​P0308, P0309, P0310, P0311, P0312 zijn. Als u een andere misfire foutcode ook, moet je diagnose en herstel van die code (s) eerste

Symptomen

De symptomen van een P0316 DTC kunnen zijn:.

 • MIL (Malfunction indicator lamp) verlichting
 • Rough motor start of stationair
 • mogelijke oorzaken

  Mogelijke oorzaken van deze ontstekingsfouten code kan zijn onder andere:

 • Beschadigde of defecte krukaspositiesensor (CKP)
 • krukassensor bedrading of connector fout
 • Slechte kwaliteit van de brandstof
 • Ran brandstof
 • ontstekingssysteem storing
 • Fuel systeemstoring: injector of brandstofpomp
 • Mechanische motorprobleem
 • Beschadigde PCM
 • Mogelijke oplossingen

  Ten eerste, zult u wilt een andere misfire DTC codes repareren indien aanwezig voorafgaand aan de diagnose van deze code. Als u eigenaar bent van een Ford voertuig en je hebt een P0316, samen met één van de andere misfire codes, moet u controleren of de juiste TSBs (technische dienst bulletins), omdat er een aantal TSBs die voor een deel te betrekken het herprogrammeren van de PCM. Om dat te doen vereist gespecialiseerde apparatuur. Sommige Ford voertuigen, ook behoefte aan een nieuwe cilinderkop als gevolg van de klep. Hoe dan ook, als je een Ford met meerdere ontstekingsfout codes waaronder deze, check voor TSBs.

  Als de P0316 is de enige code, dan is het tijd om een ​​beetje meer te doen de diagnose van de krukas en de nokkenas positiesensoren , en de bijbehorende connectoren en bedrading. Een tip die we hebben gevonden is ” Omdat deze code geeft een start-up misfire, aandacht besteden aan items die kunnen uitzetten of inkrimpen als het koud is (als de code sets als de motor koud is), of warm (als de code sets op een warm restart) ”

  Realistisch gezien zal de freeze frame gegevens van de PCM nuttig zijn bij het opsporen van het probleem. Zoals een goede DVOM (digitale volt-ohm meter), zodat u kunt testen uitvoeren op de bedrading en de sensoren.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0316 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X