P0315 krukas Position System Variation niet geleerd

Home » OBD Codes » P0300-P0399 » P0315 krukas Position System Variation niet geleerd

P0315 krukas Position System Variation niet geleerd

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Krukas Position System Variation niet geleerd

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn / motor diagnostische code normaliter van toepassing op ingespoten motoren van de meeste fabrikanten brandstof sinds 2003.

Die fabrikanten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Dodge, Chrysler, Ford, Jeep, Mazda, Mitsubishi, Kia, Isuzu, en Hyundai.

Deze code is gericht op de relatie tussen de krukas positiesensor (CPS) en de algemene besturing (ECM / PCM). De PCM meet het verschil tussen krukaspositie referentiepunten. Deze metingen worden vergeleken met een ideale referentiepotentiaal is opgeslagen in de PCM. Indien de wijziging een gekalibreerde percentage overschrijdt, wordt een foutcode opgeslagen. Dit is typisch een elektrisch circuit fout weliswaar mechanisch geeft deze code kan beïnvloeden, afhankelijk voertuigfabrikant.

Problemen stappen kunnen variëren afhankelijk voertuigfabrikant en het soort krukaspositiesensor (CPS) en draadkleuren.

Symptomen

De symptomen van een P0315 motor code kan zijn:

 • storingsindicatielampje (MIL) op
 • Ontsteking / bokken of deinende
 • Dies uit, maar kan opnieuw starten als het probleem is inconsistent
 • kan prima draaien, totdat deze opnieuw wordt gestart; dan zal niet herstart
 • Engine wordt aangezwengeld over, maar zal niet worden uitgevoerd
 • Oorzaken

  In het algemeen, de oorzaken van deze code set zijn:

 • Krukas positie opnieuw leerprocedure niet uitgevoerd / opvolgt – een van de meest voorkomende oorzaken
 • Worn timing componenten, de distributieketting en distributietandwielen, distributeur of onder zelfs de flex plaat (het deel dat de starter gebruik om de motor over met zwengel) – volgende meest voorkomende, samen met:
 • Defecte krukaspositiesensor – gemeenschappelijke mislukking punt
 • Open in het vermogen of aardschakeling op de krukas positiesensor
 • Open in het signaalcircuit tussen krukaspositiesensor en PCM
 • Kan PCM – zelden
 • Diagnose stellen en informatie over reparaties

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan zijn een bekend probleem met een bekende fix gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Na dat, als je een scanner, er rekening mee alle diagnostische foutcodes die samen met het P0315. Vervolgens wist u alle diagnostische foutcodes en kijk of de P0315 terugkeert. Als dit niet het geval, dan is het probleem was onderbroken of de P0315 was een herinnering code, dat is het iets wat in het verleden was.

  Als de code resets, dat wil zeggen, komt weer terug de volgende keer dat u begint of proberen om de motor te starten, of de eerstvolgende proefrit verdere inspectie is vereist. Zoek de krukaspositiesensor van uw specifieke voertuig. Eenmaal gelegen, visueel te inspecteren de connectoren en bekabeling. Kijk op schuurplekken, wrijven, kale draden, branden vlekken of gesmolten plastic. Trek de connectoren uit elkaar en controleer de ontvangen aansluitingen (metalen onderdelen) in de connectoren. Kijk of ze kijken gecorrodeerd, verbrand of als er groene funk in plaats van de normale metalen kleur je waarschijnlijk gewend. U kunt een aantal elektrisch contact schoner en een plastic borstel op elk onderdelen winkel als je nodig hebt om de contactpunten te reinigen. Als dit niet mogelijk is, vinden sommige alcohol en een tandenborstel om ze schoon te maken met, maar zorg ervoor dat je niet zet de tandenborstel weer in de badkamer! Daarna laat ze drogen aan de lucht, nog wat diëlektrische siliconen verbinding (zelfde spullen die ze gebruiken voor de gloeilamp sockets) en zet een aantal waar de terminals in contact komen.

  Wis de diagnostische foutcodes uit het geheugen weer, en kijk of deze code terugkeert. Als dit niet gebeurt, dan is de verbindingen waren het meest waarschijnlijk uw probleem.

  Als de code doet rendement, verwijder de krukaspositiesensor van de motor. Bekijk het uiteinde van de sensor wanneer het gaat dichtbij de timing componenten / flexplate / vliegwiel van de motor. Let op als er sprake is van schade aan het, waar het door een van deze componenten kunnen hebben toegeslagen. Als het lijkt alsof het kan zijn geslagen / beschadigd, zal het moeten worden vervangen. Op dit punt in de tijd, het is een verstandig voorstel te vervangen door één van de OEM of dealer. Bij verschillende gelegenheden hebben techs vervangen slechte CPS sensoren, alleen te vinden dat ze moeten ze weer vervangen omdat de aftermarket sensor niet voldeed aan de spanning specificaties die de PCM zocht. Terwijl de CPS sensor wordt verwijderd blik in de opening waar de sensor CPS kwam. Als je langzaam de motor draaien met de hand (een socket is op het grote bout op de balancer, een ratel of breaker bar is op het stopcontact en de sleutels van de auto zijn in uw zak, niet ergens in de buurt van het contactslot, voorkomt het risico per ongeluk starten van de motor, terwijl het blokkeren van de motor), noteer eventuele problemen met de timing componenten. Kijk of de tanden toon wiel intact zijn en geen barsten vertoont. Verzekeren dat als je begint te draaien is er zeer weinig speling in de distributieketting / componenten. Als je onzeker bent, installeert u een nieuwe OEM-CPS sensor en test opnieuw.

  Als het vooraf testen hebben doorstaan ​​en de code nog steeds aanwezig is, schakelt de foutcodes uit het geheugen weer en zien of uw scanner biedt ondersteuning voor krukas Position Relearn. Als dat zo is, het uitvoeren van deze procedure. Nogmaals, Insure Alle codes worden gewist voorafgaand aan het uitvoeren van deze procedure! Zo niet, dan wordt de procedure niet voltooid en zal de code opnieuw in te stellen.

  Als de code nog steeds niet kan worden gewist, het enige wat die kan worden gedaan is om hulp te zoeken bij een getrainde automotive diagnosticus.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0315 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X