P02CB turbocompressor / Supercharger “B” Underboost Voorwaarde

Home » OBD Codes » P0200-P0299 » P02CB turbocompressor / Supercharger “B” Underboost Voorwaarde

P02CB turbocompressor / Supercharger “B” Underboost Voorwaarde

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

turbocompressor / Supercharger B Underboost Voorwaarde

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een aandrijflijn generieke code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen die een turbocharger of supercharger hebben. Brands van voertuigen getroffen kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot Ford, GMC, Chevy, VW, Audi, Dodge, Hyundai, BMW, Mercedes-Benz, Ram, etc. Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

de P0299 DTC code verwijst naar een toestand waarin de PCM / ECM (aandrijflijn / motorregeleenheid) heeft gedetecteerd dat de ” B ” turbocharger of supercharger levert niet een normale hoeveelheid versterking

Zie een voertuigspecifieke reparatiehandboek om te bepalen wat het ” B ” turbo of supercharger in uw specifieke toepassing. Dat zou te wijten zijn aan een verscheidenheid van redenen, die we in detail beschreven. Op een normaal werkende turbo of supercharged motor van de lucht in te gaan op de motor onder druk staat en dat is een deel van wat maakt het zo veel macht voor een motor van het formaat. Als deze code is ingesteld, zult u waarschijnlijk merken verminderd vermogen

In het geval van auto’s van Ford, kan dit van toepassing zijn:. & Quot; De PCM controleert of er een minimum gaspedaal inname druk (TIP) PID lezen wanneer de motor operatie, die een underboost toestand aangeeft. Dit DTC stelt wanneer de PCM detecteert dat de werkelijke gas inlaatdruk lager is dan het gewenste gas inlaatdruk van 4 psi of meer 5 seconden en quot;.

Symptomen

De symptomen van een P02CB DTC kunnen omvatten:

 • MIL (storingsindicatielampje) verlichting
 • Verminderd vermogen van de motor, eventueel in een slappe modus
 • Unusual geluiden van de motor / turbo
 • Er zou waarschijnlijk geen andere symptomen

  mogelijke oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P02CB turbo underboost code zijn onder meer:.

 • Intake (inductie) lucht beperkt of lekkage
 • Defecte of beschadigde turbocompressor (plakken, binden enz.)
 • Defecte boost / lading druksensor
 • Defecte wastegate bypass regelklep (VW)
 • Lage brandstofdruk voorwaarde (Isuzu)
 • Plakken turbomondstuk elektroklep (Isuzu)
 • defecte verstuiver regeldruk (ICP) sensor (Ford)
 • Lage oliedruk (Ford)
 • EGR systeemstoring (Ford)
 • variab le geometrie turbocharger (VGT) actuator (Ford)
 • VGT schoepen steken (Ford)
 • Mogelijke P02CB Solutions

  Ten eerste, zult u wilt een andere DTC codes repareren indien aanwezig voorafgaand aan de diagnose van deze code.

  Begin met een visuele inspectie. Inspecteer de inlaatlucht voor scheuren, losse of ontkoppelde slangen, beperkingen, blokkades, enz. Herstel of vervang indien nodig.

  Als het luchtinlaatsysteem OK test, dan zult u wilt uw diagnose inspanningen te richten van de lading drukregeling, omschakelklep (blowoff ventiel), sensoren, regelaars, etc. Echt op dit moment je wilt verwijzen naar een specifiek voertuig gedetailleerd reparatie handleiding voor de stappen die specifieke problemen. Er zijn een aantal bekende problemen van bepaalde merken en motoren dus ook kijken op onze garage forums hier en zoek het gebruik van uw zoekwoorden. Bijvoorbeeld, als u zoekt, zult u merken dat een gemeenschappelijke oplossing voor een P0299 in VW is te vervangen of te herstellen van de omschakelklep of wastegate elektromagnetische. Op de GM Duramax diesel, kan deze code betekenen de turbo behuizing resonator is mislukt. Als u een Ford, wil je naar het volgende punt van de wastegate reguleren magneetventiel voor een correcte werking.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p02cb te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X