P0298 Motorolie overtemperatuurconditie

Home » OBD Codes » P0200-P0299 » P0298 Motorolie overtemperatuurconditie

P0298 Motorolie overtemperatuurconditie

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motorolie overtemperatuurconditie

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat geldt voor de meeste OBD-II uitgeruste voertuigen inclusief maar niet beperkt tot Ford, Nissan, Suzuki, Dodge, Chevrolet, Jeep, Subaru, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van merk / model .

een opgeslagen code P0298 geeft aan dat de aandrijflijn (PCM) een motorolie temperatuur die hoger is dan aanvaardbaar is gedetecteerd. De voorwaarden die bijdragen aan een code van dit type wordt opgeslagen kan elektrisch of mechanisch zijn.

Niet elk voertuig is uitgerust met een systeem dat controleert olietemperatuur. Persoonlijk heb ik alleen maar tegengekomen olietemperatuur bewakingssystemen op diesel toepassingen. Motorolie temperatuursensoren zijn meestal negatieve coëfficiënt thermistors welk circuit de weerstand afneemt naarmate olietemperatuur wordt verhoogd. De olietemperatuur bewakingsschakeling begint met een referentiespanningssignaal (meestal 5-volt), aangebracht op de sensor. Als motorolie bij of nabij omgevingstemperatuur, olietemperatuursensor weerstand hoog is en dat houdt olietemperatuursensor kringsvoltage laag (meestal nabij 0,5 volt).

olietemperatuur stijgt en daalt sensorweerstand , spanning groter. De PCM is geprogrammeerd om deze variaties in sensorcircuit spanning herkennen wisselend olietemperatuur. In sommige gevallen, de motorolie temperatuursensor verschaft tevens een motorolie temperatuurmeter een elektrisch signaal dat op het instrumentenpaneel driver gemak weergegeven.

Als de PCM een niveau motorolie temperatuurvoelercircuit spanning die niet binnen de geprogrammeerde parameters, een code P0298 worden opgeslagen en storingsindicatielampje worden belicht

een normale motorolie temperatuursensor.

Deze code behoort tot de P0200-P02FF batch van diagnostische codes. Zie ook motorolie temperatuursensor codes omvatten P0195, P0196, P0197, P0198 en P0199

Code Ernst & Symptomen

Een opgeslagen code P0298 moet worden urgent beschouwd en de diagnose zo snel mogelijk. De motor mag niet worden gebruikt totdat de voorwaarden voor het veroorzaken van deze code wordt opgeslagen worden verholpen.

De symptomen van een P0298 motor code kan zijn:

 • Unusual motorgeluiden en / of geuren
 • koelvloeistoflek
 • verminderde prestaties van de motor
 • motor koelsysteem codes
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze P0298 code kunnen zijn:

 • Een motorkoelsysteem aandoening die resulteert in oververhitting van de motor
 • Defecte motorolie temperatuursensor
 • open of kortgesloten circuit
 • Aangetaste bedrading en / of aansluitingen
 • Laag oliepeil
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Voordat u een code P0298 diagnosticeren, zou ik een diagnostische scanner, een digitale volt nodig / ohmmeter (DVOM) en een betrouwbare voertuiginformatie bron. Hoewel het is altijd een goed idee om een ​​visuele inspectie systeem bedrading en connectors voor het begin van uw diagnose in dit geval is het zeer belangrijk dat u ervoor zorgen dat de motor vol is (om de juiste te beperken en met het juiste type) van goede kwaliteit olie en koelvloeistof in de motor.

  Een opmerking over oververhitting

  Oververhitte motor is de belangrijkste oorzaak van de olie over temp omstandigheden. Oververhitting van de motor mogelijk het gevolg van een koelmiddel lek, een slechte thermostaat cilinderkop (of afdichting) storingen of een luchtstroom probleem. Zorg ervoor dat de motor koelsysteem is gevuld met koelmiddel en dat alle van de fans naar behoren werken. Als het motorkoelsysteem is meer dan een halve gallon laag, zoekt de bron van het koelmiddel lekken en repareren.

  Met het motorkoelsysteem gevuld met de juiste koelvloeistof en normaal werken en het carter correct ingevuld olie, sluit de scanner het voertuig diagnose-aansluiting en halen alle opgeslagen codes en freeze frame data. Als u deze gegevens opgeschreven kan nuttig zijn als uw diagnose opbrengsten zijn. Nadat u een nota van alle opgeslagen codes en de bijbehorende gegevens hebben gemaakt, schakelt u de codes en bedienen van het voertuig om te zien of de P0298 wordt gereset

  Als de motor niet oververhit:.

 • de motorolie temperatuursensor faalt reset, blijven het voertuig gewoonlijk werken totdat de PCM komt gereedheid modus of de code wordt gereset. Als de PCM komt readiness modus; uw problemen worden opgelost. Als de code wordt gereset; storing aanhoudt.
 • De P0298 teruggesteld stekker motor olietemperatuur stekker en gebruik DVOM te controleren of er een referentiespanningssignaal en grond bij de connector.
 • Testen

 • Als er verwezen spanningssignaal en aarde aanwezig zijn, gebruikt de DVOM en het voertuig informatiebron te testen sensorweerstand. Vervang sensor indien deze niet voldoet aan de specificaties.
 • Als er geen referentiespanning op de sensoraansluiting Zoek het corresponderende circuit op de PCM-stekker en gebruik de DVOM te testen voor referentiespanning daar. Als er referentiespanning op de PCM en geen aan de motorolie temperatuursensor vermoeden een gebroken of kortgesloten draad tussen de twee.
 • Als er geen referentiespanning op de PCM-, vermoedt een defect PCM of programmeerfout.
 • Als er geen grond aan ofwel de PCM-of motorolietemperatuur stekker, vind geschikte grond overgang en ervoor zorgen dat het veilig is. Een nieuw terrein kan worden toegevoegd in een worst case scenario.
 • Een poging om een ​​oververhitting van de motor te diagnosticeren met een opgeslagen code P0289 is een poging in futiliteit.
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0298 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X