P0297 Vehicle Overspeed Voorwaarde

Home » OBD Codes » P0200-P0299 » P0297 Vehicle Overspeed Voorwaarde

P0297 Vehicle Overspeed Voorwaarde

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Voertuig Overspeed Voorwaarde

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat geldt voor de meeste OBD-II uitgeruste voertuigen inclusief maar niet beperkt tot Ford, Nissan, Suzuki, Dodge, Chevrolet, Jeep, Subaru, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van merk / model.

Wanneer een OBD-II uitgerust voertuig een code P0297 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een signaal van de rijsnelheidssensor (VSS) aangeeft dat de feitelijke voertuigsnelheid gedetecteerd heeft het maximum heeft bereikt toelaatbare grens.

De PCM, in de meeste productie van voertuigen verkocht in Noord-Amerika, is geprogrammeerd om de werkelijke snelheid van het voertuig te beperken tot 100 mph. VSS wanneer een signaal wordt ontvangen dat aangeeft het voertuig deze snelheid bereikt, wordt de PCM geprogrammeerd om de brandstofinjector pulssignaal beëindigen alle cilinders. Dit veroorzaakt een onmiddellijk verlies van momentum en de snelheid van het voertuig wordt verlaagd. Zodra voertuigsnelheid terugkeert tot een aanvaardbaar niveau, wordt de injector pulssignaal hersteld en versnelling wordt ingeschakeld.

Kenmerkend de VSS een elektromagnetische sensor die een roterende reluctor ring gebruikt om een ​​ingangsschakeling voor het PCM voltooien. VSS is een zodanige positie om de reluctantie ring langs deze gemonteerd in het transmissiehuis; in de directe nabijheid. De reluctor ring is bevestigd aan de uitgaande as van de transmissie, zodat het draait mee. De reluctor ring passeert door de elektromagnetische uiteinde van de VSS, inkepingen en openingen dienen om volledig en snel onderbreken circuit. Deze schakeling manipulaties worden erkend door de PCM als zendvermogen snelheid of voertuigsnelheid.

Een kenmerkende VSS of rijsnelheidssensor:

Als de PCM een VSS lezen dat het voertuig de maximaal toelaatbare snelheid overschreden, een code P0287 worden opgeslagen (bij bepaalde voertuigen) en een storing controlelampje (MIL) aangeeft gedetecteerd worden belicht . In sommige gevallen zullen meerdere falen cycli vereist voor een MIL te verlichten. Deze code hoort thuis in de P0200-P02FF batch van diagnostische codes

Code Ernst & Symptomen

Afhankelijk van de symptomen vertoonde met een code P0297, het zou kunnen worden als ernstig. Als het verschuiven van afwijkingen of transmission control codes begeleiden de P0297, moet worden aangepakt met urgentie.

De symptomen van een P0297 motor code kan zijn:

 • Meestal worden geen symptomen van een P0297 begeleiden
 • Andere transmission control codes
 • Transmission verschuiven onregelmatigheden
 • antiblokkeersysteem (ABS) codes
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken hiervoor P0297 code kunnen omvatten:

 • het voertuig heeft gewerkt dan de maximaal toelaatbare toerental
 • Defecte VSS VSS reluctor ring
 • mechanisch transmissiefout
 • VSS installatiecircuits kortgesloten spanning
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) en een betrouwbare voertuig informatiebron zal behoren de tools die nodig zijn om een ​​code P0297 vast te stellen.

  Laat ik beginnen door te suggereren dat u ervoor zorgen dat het voertuig niet boven de maximaal toegestane snelheid geopereerd. Als de auto per ongeluk boven de maximum snelheid is bediend, sluit u de diagnostische scanner aan het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes. U wilt deze informatie naar beneden (samen met alle beschikbare freeze frame data) te schrijven, want het handig als je de diagnose ontvouwt kan zijn.

  Nu, gewoon duidelijk de code en proefrit het voertuig om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw in te stellen. Bedien het voertuig gewoonlijk tot PCM komt gereedheid modus of een code is opgeslagen. Als de code P0297 wordt opgeslagen na te zijn gewist, weet je dat er een storing is. Als de PCM binnenkomt bereidheid mode, je bent goed-to-go. Als de P0297 wordt gereset, en er zijn geen andere transmissie- symptomen of codes, vermoedt dat er een VSS probleem.

  Test VSS

  Haal de stekker van de VSS en gebruik de DVOM om de weerstand van de sensor zelf testen. Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor specifieke testprocedures en specificaties. Vervang sensor indien deze niet voldoet aan de aanbevolen specificaties van de fabrikant.

  Test referentiespanning en Ground

  Als de VSS binnen specificaties cheque referentiespanning en grond bij de sensoraansluiting . Met de sensor sloot Gebruik de DVOM te controleren op een acceptabel referentiespanningssignaal (gewoonlijk 5 volt) en een grond op de juiste pennen. Wanneer er geen aanvaardbare referentiespanningssignaal op VSS aansluiting, dient de DVOM het overeenkomstige circuit te testen op de PCM-stekker. Als u een acceptabel referentiespanningssignaal de PCM-ontdekt, vermoedt een defect draad splice of connector tussen PCM en VSS. Een valse grote snelheid aandoening is waarschijnlijk veroorzaakt door een schakeling die is kortgesloten met geschikte spanning een open circuit. Als er geen grond op de VSS-aansluiting, raadpleeg dan uw voertuig bron van informatie voor de locatie van het systeem gronden en nauwkeurig nagaan of ze met de DVOM. Reparaties zoals vereist.

  Test VSS installatiecircuits

  wanneer Ref en aarde beide aanwezig op VSS connector, testen alle VSS installatiecircuits. Voorafgaand aan het gebruik van de DVOM te testen continuïteit op het systeem van circuits, koppelt alle bijbehorende controllers. Test individueel systeem circuits met behulp van de DVOM en reparatie of circuits die niet voldoen aan de specificaties van de fabrikant vervangen. Als al het systeem circuits in orde zijn, vermoedt dat er een defect PCM.

 • PCM falen zelden
 • Actual te hoge snelheid bewerking voertuig is de belangrijkste oorzaak van een opgeslagen code P0297
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0297 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X