P0230 Fuel Pump Primary Circuit Malfunction

Home » OBD Codes » P0200-P0299 » P0230 Fuel Pump Primary Circuit Malfunction

P0230 Fuel Pump Primary Circuit Malfunction

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Brandstofpomp Primair (Control) Circuit Storing

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De brandstofpomp wordt geactiveerd door een PCM-gestuurde relais. Net zoals de naam al aangeeft, een ” relais ” maakt het doorgeven van hogere amperage stroom naar de brandstofpomp, zonder dat de huidige te hoeven reizen door de PCM (Powertrain Control Module).

Voor de hand liggende redenen is het beter om niet hoger zijn amperage huidige ergens in de buurt van de PCM. Hogere amperage huidige creëert meer warmte, maar ook in het geval van een storing, kan een PCM storingen veroorzaken. Dit principe geldt voor alle relais. De hogere stroomsterkten worden gehouden onder de motorkap, weg van kwetsbare gebieden

Het relais omvat fundamenteel twee kanten. & Quot; control ” zijde die in feite een spoel en ” switch ” zijde die een stel elektrische contacten. Stuurzijde (of spoel zijde) is de lage zijde versterker. Het wordt gevoed met een geschakelde voeding voeding (12 volt sleutel op) en gemalen. De grond wordt geactiveerd door de PCM bestuurder indien nodig. Wanneer de PCM brandstof pompaandrijving de relaisspoel activeert de spoel werkt als een elektromagneet die het elektrische contacten gesloten die de brandstofpomp circuit voltooit trekt. Dit gesloten schakelaar kan spanning stroomt aan de brandstofpomp activeringsschakeling, het activeren van de pomp. Wanneer de sleutel wordt aangezet, de PCM terrein de brandstofpomp schakeling voor enkele seconden activeren van de brandstofpomp en druk aangesloten. De brandstofpomp niet opnieuw worden geactiveerd tot het PCM een toerentalsignaal ziet.

De bestuurder de PCM gecontroleerd op gebreken. Bij activering dient de bestuurder of gemalen spanning laag zijn. Wanneer uitgeschakeld mag de bestuurder / aardpotentiaal spanning hoog of in de buurt accuspanning. Als de PCM een andere plaats dan wat wordt verwacht voltage acht, kan P0230 set zijn

Symptomen

De symptomen van een P0230 DTC kunnen zijn:.

 • MIL (storingsindicatielampje) verlichting
 • Geen start voorwaarde
 • Geen brandstofpomp
 • Fuel pomp draait de hele tijd met contact aan
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0230 code omvatten:

 • stijgend grond op besturingsschakeling
 • brandstofpomp regelcircuit geopend
 • stijgend accuspanning besturingsschakeling
 • Harnas wrijving veroorzaakt een van bovenstaande voorwaarden
 • Bad relay
 • Bad PCM
 • Mogelijke oplossingen

  Command de brandstofpomp aan en uit met behulp van een scanner of gewoon het draaien van de contactsleutel en uitgeschakeld worden zonder de motor te starten. Wanneer de brandstofpomp activeert en deactiveert, start het voertuig en meet de stroom op de besturing (grond) schakeling voor een paar minuten. Het moet minder dan een versterker en een verblijf van minder dan een ampère.

  Als dit niet gebeurt dan is het vervangen van het relais is een goed idee op dit punt. Wanneer de brandstofpomp niet activeren en deactiveren, verwijder het relais, visueel op verkleuring door hitte of losgeraakte draden. Als goed, installeert een test licht tussen de stuurschakeling ontsteking voeding en aarde bestuurder terminals (Als u niet zeker bent, probeer dan niet).

  De test moet gaan branden als de sleutel op of de brandstofpomp wordt geboden op. Als dit niet gebeurt, dan zorg ervoor dat er spanning aan de ene kant van de spoel (geschakelde voeding voeding). Indien spanning aanwezig herstel van de open of kortgesloten op het bedieningspaneel aardschakeling.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0230 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X