P0226 Throttle / Pedal Position Sensor / Schakelaar C Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0200-P0299 » P0226 Throttle / Pedal Position Sensor / Schakelaar C Circuit Range / performance

P0226 Throttle / Pedal Position Sensor / Schakelaar C Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

gaskleppositiesensor / Switch C Circuit Range / performance

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen Afhankelijk van het merk / type.

De Gasklepstandsensor is een potentiometer meet de hoeveelheid smooropening. De gasklep wordt geopend, het lezen (gemeten in volt) stijgt.

De aandrijflijn (PCM) is de hoofdcomputer besturen van het voertuig en levert een 5 Volt referentiesignaal naar het gaspedaal positiesensor (TPS) en gewoonlijk ook een grond. Een algemene meting: stationair = 0,5 Volt; volgas = 4,5 Volt. Wanneer de PCM dat de smoorklep hoek groter of kleiner dan het zou moeten zijn voor een bepaald toerental, zal deze code ingesteld. C verwijst naar een specifieke schakeling, sensor of gebied van een bepaalde keten

Mogelijke Symptomen

De symptomen van een P0226 foutcode omvatten bijvoorbeeld:.

 • storingsindicatielampje (MIL) verlichting (Check Engine Light of dienst Engine juni licht)
 • Onderbroken struikelen op de versnelling of vertraging
 • De Slagen zwarte rook op de versnelling
 • Geen start
 • Oorzaken

  Een code P0226 kan betekenen dat een of meer van de volgende is gebeurd:

 • TPS heeft intermitterende open of kortgesloten intern
 • Harness wrijft en het veroorzaken van een open of kortsluiting in de bedrading
 • Slechte verbinding bij de TPS
 • Bad PCM (minder waarschijnlijk)
 • Water of corrosie in connector of sensor
 • Mogelijke oplossingen

  1. Als u toegang tot een scanner hebben, zien wat de inactieve en WOT (volgas) lezingen zijn voor de TPS. Controleer als ze dicht bij de specificaties hierboven vermeld. Zo niet, dan is de plaats van de TPS en re-check.

  2. Controleer op een onderbroken open of kortgesloten in het TPS-signaal. Om dat te doen, kunt u geen gebruik maken van een scan tool. Je hebt een oscilliscope nodig. De reden is dat scantools nemen proeverijen van vele verschillende lezingen meer dan slechts een of twee datalijnen en kan een verbinding valt missen. Sluit uw oscilliscope en kijken naar de signaal. Het moet vegen omhoog en omlaag beweegt zonder uitvallers of spikes.

  3. Als er geen problemen werden opgemerkt, voert u een wiebelen test. Doe dit door wiebelen de connector en harnas tijdens het kijken naar het patroon. Is het drop-out? Als dat zo is, vervang TPS en re-check.

  4. Als je geen TPS signaal, controleer 5 Volt verwezen bij de connector. Als het is, controleer de grond circuit open of kortgesloten.

  5. Zorg ervoor dat het signaal circuit is niet 12V. Het mag nooit hebben accuspanning. Zo ja, trace schakeling voor kort spanning en reparatie.

  6. Zoek naar het water in de connector en vervang TPS nodig.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0226 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X