P0216 Injection tijdbesturingsketen Storing

Home » OBD Codes » P0200-P0299 » P0216 Injection tijdbesturingsketen Storing

P0216 Injection tijdbesturingsketen Storing

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Injection tijdbesturingsketen Storing

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een aandrijflijn generieke code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen Afhankelijk van het merk / type.

In principe betekent dit de diesel injectiepomp een timing fout. Dit zou kunnen dat de injectiepomp timing behoeften aangepast worden of het niet is intern in de injectiepomp en daarom niet-verstelbare

. OPMERKING: Als uw auto is een Dodge Ram met Cummins motor moet wel beseffen dat de brandstoftoevoer problemen veroorzaken vaak deze code. Langdurige levering brandstof problemen kunnen veroorzaken mislukking injectiepomp

Symptomen

De symptomen van een P0216 DTC kunnen zijn:

 • low power
 • Crank, maar er is geen start
 • Harde start
 • Displays een intermitterende struikelen of miss
 • Engine kan beginnen en dan kraam
 • Motor lijkt te zijn prima, maar surge rijden bij stationair
 • oorzaken

  De meest voorkomende oorzaak van deze code is een slechte injectiepomp als gevolg van slechte brandstoftoevoer. Brandstoftoevoer problemen kunnen zijn:

 • Een verstopt brandstoffilter
 • Een in-tank blokkade
 • Air in de brandstof als gevolg van een gebarsten in- tank brandstof ine boven het brandstofniveau
 • Bad overdracht (lift) pomp
 • injectiepomp uit de tijd
 • Mogelijke oplossingen

  In de eerste plaats gewoon controleren of uw injectiepomp timing is instelbaar. Als dat zo is, controleer dan de timing en aanpassen als dat nodig is.

  Als u denkt dat u een levering brandstof probleem kunnen hebben, controleer dan de lift werking van de pomp. Op Dodge Ram met de Cummins motor, moet de lift pomp ongeveer 45 oz van diesel te produceren in 25 seconden van de exploitatie. Dit kan worden uitgevoerd door het loskoppelen van de brandstofslang door de injectiepomp en pompen van de brandstof in een goedgekeurde container. Bump de motor, maar start het programma niet. Dan is de lift pomp zal werken gedurende 25 seconden. Indien de brandstof wordt belucht, controleer / herstel brandstofleiding en hercontrole.

  Met de brandstofslang verbond de brandstofdruk moet 10 psi zijn. Indien de levering brandstof tests mislukt, vervang het brandstoffilter en controleer opnieuw.

  Als het dan nog niet lukt dan controleren zijn er geen beperkingen in de brandstoftank

  Plaats vervolgens de lift (transfer) pomp. IT moet worden opgemerkt dat, indien deze code opgedoken na een routine brandstoffilter vervanging of als u een van de bovenstaande symptomen na routine brandstoffilter vervangen, dan vermoed dat de brandstof overdracht pomp. Dit gebeurt omdat zelfs een zwakke overdracht pomp kan toch nog genoeg brandstof voor de motor te draaien. Maar toen ontlucht het brandstofsysteem ’s is verloren als gevolg van brandstoffilter vervangen, kan het niet opnieuw starten zonder vaststelling van de levertijd brandstof probleem.

  Als u uw injectiepomp gevonden om slecht te zijn, moet de lift pomp worden gecontroleerd op de werking van de nieuwe injectie pomp te beschermen. Dit komt omdat zwakke of lage uitgangssignaal van opvoerpomp zijn voorkomende oorzaak injectiepomp falen. Er zijn een aantal aftermarket kits die kunnen worden gekocht om de operator te waarschuwen wanneer de brandstofdruk / volume daalt tot het niveau dat de injectiepomp kunnen beschadigen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0216 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X