P0187 brandstoftemperatuursensor B Circuit Low Input

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0187 brandstoftemperatuursensor B Circuit Low Input

P0187 brandstoftemperatuursensor B Circuit Low Input

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

brandstoftemperatuursensor B Circuit Low Input

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Nissan, Ford, Fiat, Chevrolet, Toyota, Dodge, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

In mijn ervaring, een opgeslagen code P0187 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een spanningssignaal van de brandstoftemperatuursensor gedetecteerd ( of keten) die lager is dan verwacht. De brandstof temperatuursensoren (waarmee ik heb behandeld) zijn geïntegreerd in de brandstofsamenstelling sensor. & Quot; B ” verwijst naar een gebied van een schakeling in plaats van een specifieke schakeling of.

De brandstofsamenstelling sensor is ontworpen om de PCM met een nauwkeurige brandstofsamenstelling en brandstoftemperatuur analyse. Meestal klein in omvang, de brandstofsamenstelling sensor een geautomatiseerd in lijn tussen de brandstoftank en de brandstofrail.

Het percentage ethanol, water en andere verontreinigingen in de brandstof worden gecontroleerd door de brandstofsamenstelling sensor terwijl ze langskomen. Blokgolf spanning representaties worden ingevoerd in de PCM volgens de vervuilingsgraad van de brandstof. Kortere golfvorm frequentie wijst een hoog percentage verontreiniging brandstof. Golfvorm frequentie kan ook worden omschreven als de verticale posten van de patroon.

Het percentage ethanol in de brandstof wordt typisch gecategoriseerd onafhankelijk van andere verontreinigingen. Flexfuelvoertuigen efficiënt functioneren zelfs als brandstofsamenstelling niveaus zo hoog als vijfentachtig procent ethanol. Brandstoftemperatuur wordt berekend als pulsbreedte of het horizontale gedeelte van de golfvorm. Hoe breder de pulsbreedte signaal, hoe hoger de temperatuur van de brandstof die door de brandstofsamenstelling sensor. De meeste systemen maken gebruik van een pulsbreedte die één tot vijf milliseconden (honderdsten-of-a-seconde) varieert.

Als de brandstoftemperatuur niet binnen een bepaald bereik, of de brandstoftemperatuur veel lager dan omgevingstemperatuur, een P0187 code wordt opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Sommige voertuigen zullen vereisen meerdere ontsteking cycli (met een falen) voor de MIL verlichting

Code Ernst & Symptomen

Omdat flexfuelvoertuigen gebruiken brandstoftemperatuur te berekenen brandstoftoevoer strategie, deze code moet worden beschouwd als ernstig

symptomen van een P0187 code kunnen omvatten:.

 • Mogelijke MIL verlichting
 • Er kunnen geen duidelijke symptomen
 • Andere brandstof samenstelling codes kunnen aanwezig zijn
 • Oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code reeks zijn:

 • Defecte inlaatluchttemperatuursensor
 • Een slechte omgevingstemperatuurvoeler
 • Defecte brandstoftemperatuur / samenstellingssensor
 • openen kortgesloten of beschadigde draden of stekkers
 • PCM of PCM programmeren fout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan zijn een bekend probleem met een bekende fix gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Naar mijn mening, de meest complete tool voor de diagnose van een code P0187 is een diagnostische scanner met geïntegreerde DVOM en een oscilloscoop. Een infrarood thermometer en een informatie bron in het voertuig (zoals All Data DIY) zal ook nuttig zijn.

  Een uitstekend startpunt voor een diagnose is een visuele inspectie van alle bijbehorende bedrading en stekkers. Beschadigde of verbrande kabels en connectoren zal moeten worden gerepareerd of vervangen. Zodra dat klaar is, vindt u de codes te wissen en opnieuw te testen het systeem. Ik heb ontdekt uit ervaring dat zelfs de OBD-II readiness modus kan helpen wanneer meerdere falen cycli nodig zijn voor MIL verlichting. Het is eenvoudig om uw reparaties volledig en duidelijk de codes, dan rijdt het voertuig gewoonlijk. Als de PCM binnenkomt gereedheid modus, uw reparaties waren succesvol. Maar, weet je dat er een storing nog steeds bestaat als de code wordt gereset.

  De brandstof samenstelling sensor wordt normaal geleverd met een vijf-volt referentie-signaal en een grond. Een variabele weerstand sensor de brandstofsamenstelling sensor voltooit het circuit en levert het PCM een wisselende brandstoftemperatuur spanningssignaal. Vervolgens zou referentiespanning en effenen bij de brandstof temperatuur stekker met de DVOM. Als referentiespanning niet op de brandstoftemperatuur stekker, zou ik DVOM gebruiken om te testen corresponderende circuits in het PCM-stekker. Als er geen referentiespanning wordt ontdekt bij de PCM-stekker, ik weet dat een defecte PCM of een PCM programmeerfout kan worden aan de wortel van mijn storing.

  De oscilloscoop acht live data golfvorm patronen, door het verbinden van de meetkabels op de grond en signaalschakelingen, als de referentie en gemalen beide aanwezig bij de brandstoftemperatuur stekker. Vergelijk actuele brandstoftemperatuur (verkregen met de infraroodthermometer) waarbij de temperatuur weergegeven door de golfvorm patronen op de oscilloscoop. Als de brandstoftemperatuur (weerspiegeld door de brandstoftemperatuursensor) niet te laten samenvallen met die van de thermometer, zou ik vermoed dat de brandstof is defect

  Aanvullende diagnostische informatie:.

 • Opmerking: Koppel alle bijbehorende regelaars voor de test circuitweerstand de DVOM
 • Gebruik DVOM te testen brandstoftemperatuursensor weerstand volgens aanbevelingen van de fabrikant
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0187 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X