P0177 Fuel Samenstelling Sensor Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0177 Fuel Samenstelling Sensor Circuit Range / performance

P0177 Fuel Samenstelling Sensor Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Fuel Composition Sensor Circuit Range / performance

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische (DTC) van toepassing op alle OBD-II compatible voertuigen. Specifieke reparatie stappen kan variëren van merk / model.

Dit probleem code die specifiek is voor flexfuelvoertuigen. De brandstofsamenstelling sensor is ook bekend als een flex brandstofsensor (FFS) en meet het percentage ethanol in de brandstof aan de motor wordt toegevoerd.

De aandrijflijn (PCM) gebruikt FFS om de juiste lucht / brandstofmengsel ontstekingstijdstip voor optimale prestaties en brandstofverbruik onder alle bedrijfsomstandigheden te berekenen. De FFS levert een frequentie (Hz) signaal, dat een directe weerspiegeling van het percentage methanol in de brandstof.

Hoe hoger het percentage methanol, hoe hoger de frequentie. Als de PCM signalen ontvangt van de FFS die buiten een bepaald bereik zal het motor licht en zet DTC P0177 verlichten

Zie brandstofsamenstelling sensorschakeling foutcodes omvatten:.

 • P0176 Fuel Composition Sensor Circuit Storing
 • P0178 Fuel Composition Sensor Circuit Low Input
 • P0179 Fuel Composition Sensor Circuit hoge input
 • Symptomen & amp ; De ernst van de Code

  De symptomen van een P0177 code kunnen zijn:

 • ‘motor controleren licht op
 • Gebrek aan Power
 • Poor brandstofverbruik
 • Mogelijke blokkering bij haltes
 • Indien de voorwaarden van deze code aanwezig zijn twee belangrijke cycli op rij zal het PCM de hoeveelheid voorlooptijdzones beperken en eventueel lager de begrenzer RPM.

  Als gevolg van de mogelijkheid van meer dan werken de katalysatoren, slechte brandstof kilometers en gebrek aan macht Ik beveel deze code gerepareerd zo spoedig mogelijk.

  Oorzaken

  De mogelijke werkbereik van de FFS is 30 Hz voor 145hz. De normale, of verwacht, werkgebied van de FFS is 40Hz naar 125Hz. De FFS schakeling kan worden beïnvloed door de elektromagnetische storingen veroorzaakt door defecte secundaire ontsteking componenten (bijv bougies, bougiekabels, ontstekingsspoelen) en aftermarket audioapparatuur waardoor een signaal buiten het verwachte bereik, waardoor het instellen DTC P0177.

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • Aftermarket uitrusting
 • Defecte secundaire ontsteking componenten
 • Defecte FFS
 • Defecte PCM (zeldzaam)
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  ik heb alleen ondervonden deze code eenmaal in het veld en het bleek een man-gemaakte probleem. De klant heeft een 0 gauge geluidsversterker machtsdraad direct lopen via tuig met de FFS circuit uit te voeren. Het magnetisch veld gecreëerd door de stroomsterkte die door de voedingsdraad verstoord de frequenties in de FFS tot het punt dat er een vals signaal 145hz naar de PCM.

  Hoewel ik nog nooit tegengekomen een defecte FFS is een duidelijke mogelijke oorzaak voor deze code, maar niet zo waarschijnlijk als elektrische storingen veroorzaakt door aftermarket add ons of defecte onderdelen van de ontsteking.

  Een PCM storing in de FFS circuit zou zeer zeldzaam.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0177 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X