P0169 verkeerde brandstof Samenstelling

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0169 verkeerde brandstof Samenstelling

P0169 verkeerde brandstof Samenstelling

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Verkeerde brandstof Samenstelling

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Dodge, Ram, Ford, GMC, Chevrolet, VW, Toyota, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Een opgeslagen code P0169, betekent dat de aandrijflijn (PCM) een spanningssignaal van de brandstofsamenstelling sensor / brandstoftemperatuursensor heeft gedetecteerd die duiden op een abnormaal hoog gehalte aan verontreinigende stoffen of ethanol in de brandstoftoevoer. Aangezien flexfuelvoertuigen normaal kan functioneren, zelfs met hoge concentraties ethanol, een onaanvaardbaar ethanol waarschijnlijk zou overschrijden vijfentachtig procent.

De brandstofsamenstelling sensor wordt gewoonlijk geïntegreerd in een enkele behuizing met brandstoftemperatuursensor . Hoewel het lijkt op een brandstoffilter is een klein geautomatiseerde inrichting voor het PCM met een nauwkeurige brandstofsamenstelling en brandstoftemperatuur analyse.

Als brandstof door het inline sensor is elektronisch geanalyseerd om de mate van ethanol, water en onbekende verontreinigingen (niet-brandstoffen) daarin bepaalt gevonden. De brandstofsamenstelling sensor analyseert niet alleen brandstofsamenstelling ook brandstoftemperatuur. De informatie wordt ingevoerd in de PCM als een elektrisch signaal dat niet alleen wat verontreinigingen (en in welke mate de brandstof is verontreinigd) zijn, maar ook de temperatuur van de brandstof weerspiegelt. Brandstof verontreiniging wordt geanalyseerd volgens de verhouding van verontreinigingen brandstof.

Dit wekt een spanning handtekening in de brandstofsamenstelling / temperatuursensor wordt toegevoerd aan de PCM als vierkante golfvormen van spanning. Golfvorm patronen variëren in frequentie contingent aan de vervuilingsgraad in de brandstof. Hoe dichter de golfvorm frequentie, hoe groter de vervuilingsgraad brandstof; Dit vormt het verticale gedeelte van de golfvorm. De brandstofsamenstelling sensor analyseert de hoeveelheid ethanol die in de brandstof onafhankelijk van andere verontreinigingen.

Als de PCM een ingangssignaal van de brandstofsamenstelling sensor die aangeeft dat brandstof verontreiniging overschrijdt geprogrammeerde grens detecteert, wordt een P0169 code worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Meerdere ontsteking cycli (met een storing) kan nodig zijn voor MIL verlichting op sommige voertuigen

Code Ernst & Symptomen

Een opgeslagen code P0169 moet worden beschouwd als ernstig omdat brandstofsamenstelling is essentieel voor het berekenen brandstoftoevoer strategie flexfuelvoertuigen. Vervuilde brandstof kan ook schade brandstoftoevoer en de interne onderdelen van de motor

De symptomen van deze code kunnen zijn:.

 • meestal geen symptomen begeleiden een code P0169
 • MIL verlichting zal uiteindelijk optreden
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn zijn >

 • Overmatige brandstof verontreiniging
 • Defecte brandstofsamenstelling / temperatuursensor
 • openen kortgesloten of beschadigde draden of stekkers
 • PCM of PCM programmeren fout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  U ontvangt een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) nodig, een oscilloscoop, een infrarood thermometer, en een voertuiginformatie bron (bijvoorbeeld alle data DIY) een code P0169 diagnosticeren. Een diagnostische scanner met een geïntegreerde DVOM en een draagbare oscilloscoop zou de klus naar behoren te doen.

  Begin met een visuele inspectie van alle bijbehorende bedrading en stekkers om uw kansen op een succesvolle diagnose te verhogen.

  De DVOM en uw voertuig informatiebron, testen referentiespanning bij de brandstofsamenstelling stekker. Met de DVOM de corresponderende circuits te testen op de PCM-, als er geen referentiespanning. Als een referentiespanningssignaal wordt geïdentificeerd op het PCM-, herstel het open circuit tussen de brandstofsamenstelling sensor en PCM. Let op: Voor de proef circuit weerstand met de DVOM, koppelt alle bijbehorende controllers. Verdacht een defecte PCM (of programmeerfout) indien referentiespanning bij het PCM connector.

  Let actuele gegevens in de vorm van golfvorm patronen met behulp van de oscilloscoop, als de referentie en aarde bij het brandstofsamenstelling stekker zijn. Sluit de meetkabels de signaal- en massacontacten circuits en bekijk het beeldscherm. Meet daadwerkelijke brandstoftemperatuur via de infrarode thermometer en vergelijk de resultaten met de temperatuur weergegeven door de golfvorm patronen op de oscilloscoop. Als de brandstoftemperatuur op de oscilloscoop bleek niet te laten samenvallen met die van de infrarood thermometer, vermoeden dat de brandstof is defect

  Aanvullende diagnostische informatie:.

 • Gebruik de DVOM te testen brandstoftemperatuursensor weerstand volgens aanbevelingen van de fabrikant
 • als brandstof wordt besmet, kan deze code een reactie op de operationele brandstofsamenstelling sensor aangezien zij bedoeld is
 • Overmatige brandstof verontreiniging kan brandstofsamenstelling sensor vervangen moeten
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0169 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X