P0167 02 Sensor Heater Circuit Storing (Bank 2 Sensor 3)

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0167 02 Sensor Heater Circuit Storing (Bank 2 Sensor 3)

P0167 02 Sensor Heater Circuit Storing (Bank 2 Sensor 3)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

O2 Sensor Heater Circuit Storing (Bank 2 Sensor 3)

Wat betekent dat?

Deze code is een generieke powertrain code. Het wordt beschouwd generieke omdat het op alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), alhoewel specifieke reparatiestappen enigszins kan verschillen, afhankelijk van het model.

O2 (zuurstof) sensors bevatten een verwarmingselement dat maakt de sensor op bedrijfstemperatuur snel. Dit vermindert uitstoot aangezien het de motor gesloten lus te bereiken sneller en maakt het ook mogelijk de motor verblijf in gesloten lus stationair.

De verwarmingscircuit wordt toegevoerd een 12 V accu voeder van de PCM of ontstekingscircuit ( afhankelijk van het model) en een grond. De PCM (Motormanagementsysteem) bewaakt hoe lang het duurt voordat de sensoren actief wordt na het starten van de motor. Als het te lang duurt voor de o2 sensoren op temperatuur komt, kan dit P0167 instellen. Bank 2 is de zijde van de motor die niet cilinder # 1

Symptomen

In het specifieke O2 sensor, kan er geen merkbare symptomen uitzondering bevat:.

 • MIL (Malfunction Indicator Lamp) verlichting
 • Slechte / onregelmatig stationair
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0167 code bevatten :

 • Bad o2 sensor verwarmingscircuit
 • Bad o2 sensor
 • Bedrading problemen
 • Mogelijke oplossingen

  Haal de bank 1, 3 sensor. Met KOEO (sleutel op motor uit) gebruiken een voltmeter controleren accuspanning bij het o2 stekker (PCM zijde). (U kunt dit ook doen met een test licht. Verbinding maken met de grond en aanraking leiden tot verwarming circuit aanbod. Licht moet verlichten met KOEO) U moet accuspanning aanwezig te hebben.

  a. Indien spanning aanwezig is, controleert de bodemzijde van het verwarmingselement ook ervoor zorgen dat een goede grond aanwezig is. Als het is, controleren op eventuele foutieve aansluitingen & vervang de O2 sensor. Als u niet beschikt over een goede grond hebben, dan is er een open in de grond circuit ergens dat zal moeten worden gerepareerd. Zoek kabelboom contact met uitlaatgasbestanddelen of gebroken / ontbrekende connectoren, etc.

  b. Als de accuspanning niet aanwezig bij KOEO, controleert een gesprongen zekering toevoeren van de verwarmingselementen. Het kan nodig zijn om een ​​schema te krijgen voor dit. Als de zekering is doorgebrand, moet u controleren of er een korte aan de grond op de batterij voeding voordat u de zekering vervangt. Als je er geen vinden, en het vervangen van de zekering herstelt accuspanning in The O2 sensor connector, dan is de O2 sensor kan zijn intern kortgesloten, het blazen van de zekering. Vervang deze & hercontrole. (NB: het is mogelijk dat een o2 sensor verwarmingscircuit met open / kortgesloten en O2 sensor nog functie).

  c. Zijn er geen batterij spanning met KOEO en zonder zekeringen toevoeren van het verwarmingscircuit, controleer dan een open op het voedingscircuit. U kunt dit doen door ohming het circuit met de O2 sensor losgekoppeld en de PCM unplugged. Reparatie en hercontrole.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0167 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X