P0160 02 Sensor Circuit Geen activiteiten vastgesteld (Bank 2 Sensor 2)

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0160 02 Sensor Circuit Geen activiteiten vastgesteld (Bank 2 Sensor 2)

P0160 02 Sensor Circuit Geen activiteiten vastgesteld (Bank 2 Sensor 2)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

O2 Sensor Circuit Geen activiteiten vastgesteld (Bank 2 Sensor 2)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische foutcode (DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Deze code is voor een post-katalysator zuurstofsensor die niet porperly of helemaal niet functioneert. De katalysator of katalysator wordt gebruikt om de emissie te beperken. Deze bijzondere o2 sensor op Bank 2, positie 2 is na de conversie op bank 2 en bewaakt de katalysatorefficiëntie van de katalysator op de bank.

De PCM (Motormanagementsysteem) vergelijkt het post-cat o2 sensor naar de pre-cat o2 sensoren om de efficiëntie van de kat meten. De O2 sensor een vierdraads sensor. De PCM levert een referentiespanning van de sensor ongeveer een halve volt en levert ook een sensor grond. 12 volt geleverd naar het verwarmingselement en ook een reden voor het verhittingselement (de verwarming in de sensor helpt de sensor opwarmen sneller waardoor de motor gesloten lus te bereiken sneller).

De sensor varieert de referentiespanning de PCM geeft op basis zuurstofgehalte van het uitlaatgas. De verandering van het zuurstofgehalte veroorzaakt weerstand verandert in de sensor die de 0,5 volt referentiespanning beïnvloedt. Zuurstofsensoren kunnen variëren van de toegevoerde spanning van 0,1 volt tot 0,9 volt. Magere uitlaatgas produceert lage spanning en veroorzaakt dat de geleverde 0,5 Volt daalt. Rijke uitlaatgas produceert hoge spanning en veroorzaakt dat de geleverde 0,5 spanning toenemen. . Prekatalysator (voor) o2 sensoren schakelen tussen lage en hoge spanning snel een of twee keer per seconde

echter deze sensor een post-cat o2 sensor en kunnen veel langzamer schakelen & varieert niet zo veel (dit is normaal). Als de sensor ” sticks ” of er te weinig schakelaars in een bepaalde periode, kunnen P0160 instellen

Symptomen

De symptomen van een P0160 DTC kunnen zijn:.

 • MIL (Malfunction Indicator Lamp) op
 • kan stationair draaien of rijden slecht
 • Het brandstofverbruik kan verminderen
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken een P0160 code zijn:

 • Gaten in uitlaatsystemen paal cat o2 sensor
 • Bad Bank 2, positie 2, o2 sensor
 • bedrading probleem, gesmolten harnas, gebroken connectoren, etc.
 • Bad PCM
 • Mogelijke oplossingen

  het is altijd het beste om een ​​visuele inspectie van het uitlaatsysteem eerst doen . Zoek gaten nabij o2 sensoren of kabelbomen in contact komen met uitlaatgasbestanddelen. Reparatie nodig.

  1. Start de motor en laat deze op bedrijfstemperatuur komen. Met behulp van een scanner, observeert de Bank2 positie 2 o2 sensor. Als het niet beweegt helemaal dit hoeft niet te betekenen dat het even wat verkeerd is. Bericht kat o2 sensoren schakelen vaak heel weinig. Verhoog het toerental terug tot een snel stationair draaien en controleer vervolgens de sensor spanning lezen. Als nu begint te schakelen, kan de sensor traag en / of intermitterend uitvoering & quot zijn; slapende “. de sensor Vervangen op dit punt zou een goed idee zijn. Controleer visueel de O2 sensor voor verontreinigingen, enz. Als u vermoedt dat het vervuild met koelvloeistof of olie vervangen. Maar, als het nog niet reageert na het verhogen van het motortoerental, zet de motor af en trek de 2/2 O2 sensor. Met KOEO (item de motor uit) controleren of er 12 volt accuspanning en een goede grond om de O2 sensor verwarmingselement. Indien het verhittingselement geen batterijspanning kan leiden tot de O2 sensor te traag zijn en niet goed schakelen met een P0160 kan veroorzaken.

  Dus, diagnosticeren dat probleem eerst (er gewoonlijk andere codes aanwezig). Als er voeding en aarde voor het verhittingselement controleren of de sensor grond aanwezig. Zo ja, sluit een draadbrug tussen de sensor grond en signaaldraad. Nu moet de 2/2 O2 sensor lezen laag zijn. Plaats in dat geval de bank 2 positie 2 o2 sensor. Indien na het aansluiten van de jumper, de O2 sensor lezen blijft ” stuck “, cheque bedradingsproblemen, kabelboom contact brengen uitlaatdelen of gebroken connectoren. Reparatie als dat nodig is. controleer dan. Als je geen problemen met de bedrading kan vinden en de O2 sensor lezen op de scanner niet verandert na het installeren van de jumper draad, hercontrole op de PCM-stekker. Het kan nodig zijn de signaaldraad bij de PCM clip op een locatie die eenvoudig te repareren is. Als het nu toont een lage spanning te lezen, dan weet je zonder twijfel dat er een probleem met de bedrading. Op dit punt is het knippen van het beledigen draad uit het harnas en het runnen van een nieuw model kan uw beste weddenschap. Maar als het toont nog geen verandering, kan de PCM in gebreke is gebleven.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0160 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X