P0150 02 Sensor Circuit Malfunction (Bank 2 Sensor 1)

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0150 02 Sensor Circuit Malfunction (Bank 2 Sensor 1)

P0150 02 Sensor Circuit Malfunction (Bank 2 Sensor 1)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 2 Sensor 1)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen Afhankelijk van het merk / type.

De O2 sensor een spanning op basis van het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen. De spanning varieert tussen 0,1 en 0,9 volt, 0,1 en 0,9 aangeeft mager aangeeft rijk. Sensor # 1 de eerste sensor stroomafwaartse fromt motor.

De ECU constant deze spanning controleert terwijl gesloten lus te bepalen hoeveel brandstof te injecteren. Indien de ECM vaststelt dat de O2 sensor spanning te laag (minder dan 0,4 volt) te lang (langer dan 20 seconden (varieert met model)), deze code ingesteld. De code P0150 betreft Bank2.

Mogelijke Symptomen

Afhankelijk of het probleem intermitterend of niet, kunnen er geen uitzondering MIL (storingsindicatielampje) verlichting van symptomen. Als het probleem constant is, dan symptomen kunnen één of meer van de volgende:

 • MIL verlichting
 • De motor loopt ruw, ontbrekende of struikelen
 • Blows zwarte rook uit uitlaat
 • Motor slaat
 • Poor brandstofverbruik
 • oorzaken

  Meestal is de oorzaak van de P0150 is slechte zuurstofsensor, maar dit is niet altijd het geval. Als uw o2 sensoren niet vervangen en ze zijn oud, het is een goede gok dat de sensor is het probleem. Maar kan het worden veroorzaakt door een van de volgende:

 • Water of corrosie in de connector
 • Losse terminals in de connector
 • bedrading inbranden uitlaatgasbestanddelen
 • openen of kortsluiting in de bedrading als gevolg van wrijving op motoronderdelen
 • Gaten in uitlaatgas toestaan ​​ongemeten zuurstof in uitlaatsysteem
 • Unmetered vacuümlek de motor
 • Bad o2 sensor
 • Bad PCM
 • Mogelijke oplossingen

  Met behulp van een scanner, bepalen of de Bank 2, 1 sensor correct schakelen. Moet snel schakelen tussen arm en droog, gelijkmatig.

  1. Als dat zo is, is het probleem waarschijnlijk intermitterende en moet je de bedrading voor enige zichtbare schade te onderzoeken. Voer vervolgens een wiebelen test door het manipuleren van de connector en bedrading te kijken naar de O2 sensor spanning. Indien uitvalt, stelt een bepaald deel van de bedrading wanneer probleem zich bevindt.

  2. Als het doet ’t goed schakelen, proberen te bepalen of de sensor nauwkeurig de uitlaat gelezen of niet. Doe dit door het verwijderen van de brandstofdrukregelaar vacuumtoevoer kort. De O2-sensor meting moet rijk gaan, reageren op de extra brandstof toegevoegd. Opnieuw regulator leveren. Vervolgens induceren een arm mengsel door het verwijderen van een vacuümbron lijn van het inlaatspruitstuk. De o2 sensoraflezing moet slank gaan reageren op de enleaned uitlaat. Als de sensor goed functioneert, dan kan de sensor orde en het probleem gaten in de uitlaat of een ongelimiteerde vacuümlek in de motor (NOTE: Unmetered vacuümlekken bij stilstaande motor vrijwel altijd gepaard met lean codes Raadpleeg het. voorwerpen voor het diagnosticeren van een ongemeten vacuümlek). Als het uitlaatgas heeft gaten erin, het is mogelijk dat de O2 sensor kan misreading het uitlaatgas vanwege de extra zuurstof invoeren van de pijp via de openingen

  3. Als geen van dit het geval is en de O2 sensor gewoon niet schakel- of werkt traag, loskoppelen van de sensor en zorg ervoor dat er 5 Volt referentiespanning naar de sensor. vervolgens controleren 12V voeding aan de o2 sensor verwarmingscircuit. Controleer ook doorverbinding naar massa ter plaatse circuit. Als een van deze ontbreekt, of niet de juiste spanning, reparatie openen of kortsluiting in de juiste draad. De O2 sensor werkt niet goed zonder de juiste spanning. Als de juiste spanningen aanwezig zijn, vervangen O2 sensor.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0150 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X