P0149 Fuel Timing Error

Home » OBD Codes » P0100-P0199 » P0149 Fuel Timing Error

P0149 Fuel Timing Error

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Fuel Timing Fout

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen (Dodge, Ram, Ford, GMC, Chevrolet, VW, Audi, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Als OBD II uitgerust voertuig een code P0149 heeft ingediend, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een storing in het heeft gedetecteerd tijdreeks van de brandstofpomp. Ik heb nog nooit deze code tentoongesteld in een voertuig dat niet werd aangedreven door een dieselmotor gezien.

De meeste van de hedendaagse schone verbranding, directe inspuiting en dieselmotoren maken gebruik van een mechanische brandstofpomp die rechtstreeks wordt verdreven de krukas. Om de hoge compressie geassocieerd met dieselmotoren te overwinnen wordt deze pomp getimed sequentie met de positie van de krukas van een hogedruk injectie puls (tot 44.000 psi) op ​​een bepaald moment en interval voor elke cilinder van de motor. De brandstofpomp is meestal klein genoeg om onder het inlaatspruitstuk en heeft de lagedruk pomp, hogedrukpomp, de brandstof solenoïde timing en de brandstofdruk aanstuuractuator geïntegreerd binnen. Er zal waarschijnlijk een brandstofdruksensor zijn buurt.

De brandstofpomp gepulst onder gebruikmaking van een getande kettingwiel dat is uitgelijnd met een getand kettingwiel aan de voorzijde van de krukas. Timing van de beide tandwielen (met een stalen ketting) is kritisch voor brandstofpomp timing en brandstoftoevoer. Als de twee tandwielen zijn uitgelijnd met zelfs een enkele tand kan een code P0149 worden opgeslagen.

De PCM toepassingen ingangen verband met motortoerental en de motorbelasting te berekenen brandstof timingvervroeging. De elektronische brandstofinjectie tijdstip solenoïde wordt bestuurd door de PCM en maakt directe inspuittijdstip geavanceerde gelang van toerental en belasting.

De elektronische brandstofdrukregelaar wordt eveneens door de PCM en is verantwoordelijk voor de controle brandstofpomp druk. De brandstofdruksensor bewaakt brandstofdruk, met draaiende motor, en geeft de PCM een actuele meting zodat het kan blijven plot brandstofpomp timing en beeldscherm brandstofdruk eisen. Als de PCM een brandstofdruk ingangssignaal detecteert, wat aangeeft dat er een probleem is met brandstofpomp timing, een code P0149 worden opgeslagen en storingsindicatielampje worden belicht

Opmerking. Gelieve gebruik erg voorzichtig bij een poging om de hoge druk van het brandstofsysteem. Dit type systeem mag alleen worden gerepareerd door getraind personeel. Raadpleeg een betrouwbare informatie bron in het voertuig (zoals All Data DIY) voor meer voorzorgsmaatregelen

Code Ernst & Symptomen

In de veronderstelling dat het voertuig start, inconsistenties in brandstofpomp timing kan leiden tot schade aan de motor. Een opgeslagen code P0149 moet ernstig worden beschouwd

De symptomen van een P0149 code kunnen zijn:.

 • Geen start voorwaarde
 • Verminderde prestaties van de motor
 • aanvullende brandstof systeemcodes
 • Intense brandstof ruikt
 • Het voertuig kan imp-ingaan modus
 • Overmatige rook uit de uitlaat
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • Defecte brandstof timing elektromagnetische
 • uitgelijnde merktekens op mechanische tandwielen
 • Bad brandstofdruksensor
 • Defecte brandstofdruk actor
 • Brandstofsysteem lekken
 • defecte PCM of PCM programmeerfout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Hoewel een opgeslagen code P0149 kan worden veroorzaakt door een mechanisch defect of een elektrisch probleem , mechanische storing is het niet waarschijnlijk, tenzij recente gerelateerde reparaties zijn uitgevoerd. Als de motor en / of hogedrukbrandstofpomp onlangs opnieuw getimed zijn, zeker vermoeden dat een foutieve uitlijning van de overeenkomstige merktekens heeft plaatsgevonden en veroorzaakt deze code wordt opgeslagen.

  Behoudens een mechanische storing , zult u een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een informatie bron in het voertuig, zoals All data DIY moet een code P0149 vast te stellen.

  ophalen alle opgeslagen codes en freeze frame data door het aansluiten van de scanner het voertuig diagnose-aansluiting. Noteer deze informatie naar beneden voor het geval je het nodig hebt later, schakelt u de codes in en ga verder.

  Als er een intense brandstof geur, vermoeden dat een brandstof lek is aan de wortel van het probleem. Brandstofsysteem componenten die onlangs zijn vervangen, moeten zorgvuldig worden gecontroleerd als een brandstof lekkage wordt gedetecteerd. Zodra een visuele controle van de levering brandstofleidingen en onderdelen, reparatie lekken noodzakelijk en hertest het systeem zijn uitgevoerd om te zien of de code wordt gereset.

  Test de brandstofdruksensor, brandstofregeling actuator, en brandstof timing solenoid zoals aanbevolen in uw informatie bron in het voertuig, met behulp van de DVOM. Vervang onderdelen die niet aan de aanbevolen specificaties voldoet fabrikant en hertest van het systeem.

  Als u nog steeds problemen hebben, gebruik maken van uw voertuig informatiebron technische bulletins dienst (TSB) te zoeken naar een die past bij uw specifieke voertuig, symptomen, en code / s. De informatie daarin kunnen u helpen om de storing te lokaliseren en te verhelpen van de situatie

  Aanvullende diagnostische informatie:.

 • Verdachte mechanische timing issues alleen als de recente reparaties zijn uitgevoerd
 • Let op: Diesel brandstof bij 40.000 psi kan je bloedbaan binnendringen en kan fataal
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0149 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X